Myanmar wordt steeds populairder onder toeristen. Geheel terecht want het land is anders dan elke andere plek die je ooit gezien hebt. Het land is uniek. Zodra je land kom je in een totaal andere wereld terecht; een land waar mannen rokken dragen (de longyi), waar vrouwen witte make-up dragen (thanakha) en oude tradities nog steeds stand houden. Myanmar is één van de meest authentieke landen in heel Azië.

Highlights Myanmar

Wat je reis door Myanmar zo fascinerend maakt is dat je in een land terecht komt waar je nog het échte Azië vindt. Globalisering of westerse aspecten zijn hier nog niet bekend! Daarnaast is Myanmar het land van de surrealistische landschappen. De tijd dat Myanmar een ‘onontdekt paradijs’ was is een beetje voorbij, maar alsnog is het één van de meest authentieke landen in Azië.

TIP – hieronder wordt het overzicht met alle highlights Myanmar geladen

Wat is er te zien?

Genoeg! In Bagan vindt je al meer dan 4.000 stoepa’s, bij de Gouden Rots vindt je pelgrims en mediterende monniken, bij het Inle Meer ervaar je hoe de mensen leven van en op het meer, op de Ayeyarwady rivier cruise je langs het dagelijkse leven en in de Shan Heuvels kan je heerlijk wandelen. De highlights Myanmar zijn allemaal uniek! Als je nog twijfelt of je wilt reizen in Myanmar kijk dan eens rond op deze pagina. Je vindt hier de mooiste en indrukwekkendste highlights Myanmar. Aan de hand van deze highlights kan je jouw reis samenstellen.

Wat wij vinden:
  • Azië Expert

Samenvatting

Myanmar is een schitterend land. De tijd dat het te boek stond als het 'onontdekte paradijs' is wel een beetje voorbij, maar alsnog is het een van de meest authentieke landen van Azië. Het is en blijft een aparte wereld als je het vergelijk met landen als Thailand of Indonesië. En juist dat maakt het zo leuk!

4.5