Op zes uur rijden ten westen van Yangon vindt je Chaung Tha Beach. Dit strand in Myanmar komt het dichts in de buurt van een party-beach. Locals komen hier in het weekend om te relaxen. Het is niet te vergelijken met Ngapali Beach, maar als je wil ontsnappen aan de drukte en vermaak zoekt aan het strand is Chaung Tha de beste optie.

Waarom naar Chaung Tha

Chaung Tha heeft zijn naam te danken aan het kleine riviertje (chaung) wat hier stroomt. De locals noemen dit strand dan ook Pleasent Stream. Je hebt hier net wat meer vermaak dan het nabij gelegen Ngwe Saung. De locals komen vooral naar dit strand omdat het betaalbaarder is en meer faciliteiten biedt.

Je kunt in het water relaxen op rubber banden, pony rijden op het strand, voetballen met locals of souvenirs kopen in één van de shops. Het strand hier is niet zo mooi en schoon als Ngwe Saung en het water niet zo helder. Toch komen hier een hoop locals heen. En dat maakt het ook één van de leukste stranden in Myanmar. Als je hier namelijk in het weekend of in de vakantieperiode bent kan je samen relaxen met de locals wat al een unieke ervaring op zich is.

Chaung Tha

Beste reistijd

Het hoogseizoen voor de locals loopt hier van oktober tot april. De temperaturen zijn dan het aangenaamst. In onze zomermaanden kan het kwik in Myanmar namelijk zo maar oplopen tot 45 graden. Dat zijn geen temperaturen om hier op het strand te zitten. Doordat het wat meer ontwikkeld is dan Ngwe Saung liggen de prijzen voor accommodatie en eten hier ook wat lager. Nadeel is wel dat het hier drukker is.

Als je het strand even zat bent kan je nabijgelegen vissersdorpjes of mangrovebossen bezoeken. Een andere bekende highlight hier is de kleine pagode die is gebouwd op een kalkstenen rots in het zuiden van Chaung Tha.

Hoe kom je er?

De snelste en makkelijkste manier om er te komen is met de bus vanuit Yangon. De bus doet er tussen de 6 en de 7 uur over en een kaartje kost $11 per persoon. Bussen vertrekken vanaf het Hlaing Thar Yar busstation (ook wel Dagon Ayar) in Yangon.

Locatie Chaung Tha

Wat wij vinden:
  • 7/10
    Azië Expert - 7/10
7/10

Samenvatting

Op zes uur rijden ten westen van Yangon vindt je Chaung Tha Beach. Dit strand in Myanmar komt het dichts in de buurt van een party-beach. Locals komen hier in het weekend om te relaxen. Het is niet te vergelijken met Ngapali Beach, maar als je wil ontsnappen aan de drukte is Chaung Tha zeker een beste optie.

Heb je een vraag voor ons Team van Reis Experts? Dan kan je deze vraag, na het doneren van een Kop Koffie, hier stellen.

Je email adres zal niet zichtbaar zijn voor andere bezoekers.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.