Ngwe Saung is een mooi en rustig strand dicht bij het bekendere Chaung Tha. Het 15 kilometer lange strand is minder ver ontwikkeld dan Chaung Tha. Het witte zandstrand en heldere water maken het ook nog eens een stuk mooier! Doordat het nog niet zo ontwikkeld is, is het strand van Ngwe Saung is laid-back en een échte get-away van de steden.

Relaxen in Ngwe Saung

Ngwe Saung ligt op zo’n zes uur rijden ten westen van Yangon en zo’n 2,5 uur rijden van Patein. Het ligt onder Chaung Tha wat een iets bekender strand is. Als je op zoek bent naar boulevards met uitmuntende restaurants en bars hoef je niet naar Ngwe Saung  te komen. Hoewel de ontwikkelingen snel gaan is het vooral de rust en de laid-back sfeer die regeert.

Er is een soort van stadje waar één grote straat doorheen loopt die ingericht is op het toerisme. Het stadje biedt een handvol restaurants, bars vindt je hier niet.

TIP – neem genoeg cash mee!

Ngwe Saung

Het strand

Wat is er te doen

Het is een klein plaatsje dus heel veel is er niet te doen. Als je het strandhangen en eten zat bent zijn er gelukkig wel een aantal dingen die je kunt ondernemen. We hebben er een aantal op een rijtje gezet.

1. Verken het strand

Het dorpje mag dat niet zo groot zijn, het strand is hier spectaculair! Het wint geen schoonheidsprijs. Niet dat het een lelijk strand, zeker niet, maar er zijn mooiere stranden in Azië. Je kunt hier redelijk duiken. Maar het grootste voordeel is de grote van het strand. Het is namelijk enorm! Het belangrijkste witte zandstrand van Ngwe Saung strekt zich vele kilometers uit. Het lijkt echt eindeloos!

2. Huur een fiets

Als je het lopen en zwemmen zat bent kun je ook een fiets huren. Dit is een leuke manier om de omgeving van de stad en het strand te ontdekken. Er zijn genoeg plekken waar je heen kunt fietsen. Je kunt zelfs over het strand fietsen, hoewel dit redelijk zwaar is.

TIP ♥ – een fiets huren kost ongeveer $5 per dag.

3. Loop naar Lovers Island

Een beetje ten noorden van de Ngwe Saung Yacht Club loopt, zie je in de verte een klein eiland. Dit heet Lovers Island en je kunt er alleen komen als  het eb is. Dan opent zich een zandbank waarover je naar het eiland kunt lopen. Als je op de zandbank loopt zie je een kleine tempel aan je rechterhand en een klein zeemeerminsbeeld aan de linkerkant.

Ngwe Saung

Zonsondergang

Reistips voor Ngwe Saung

Dit is niet zo’n hele grote plek dus je kunt hier niet zo maar aankomen en verwachten dat je alles gelijk regelt. Er zijn een aantal dingen die je moet weten voordat je hier naar toe komt. We hebben een aantal tips op een rijtje gezet.

Pinnen/geld

In Ngwe Saung heb je twee ATM’s, maar toen wij er waren werkte er één niet. We hebben van andere reizigers gehoord dat er dagen zijn dat ze beide niet werken. Neem dus genoeg cash mee zodat je niet in de problemen komt als de pinautomaten niet werken. Veel hotels en resorts accepteren wel creditcards maar rekenen hier wel 3 tot 5% transaction fee over.

Hou er rekening mee dat accommodatie vrij prijzig is hier. Wij betaalde voor een budget huisje aan het strand al $50. Na één nacht zijn we naar een iets luxer huisje gegaan. Dit kostte al meer dan $60 per nacht.

Wel of niet reserveren

In het hoogseizoen kan het hier vrij druk zijn. Het is een populaire weekendtrip voor veel locals uit Yangon en omstreken. Dat betekent dat veel accommodatie snel volgeboekt is, zeker de budget opties. Wees er daarom snel bij en reserveer je plekje.

Eten en drinken

Het dorp Ngwe Saung heeft niet veel opties qua eten. Als je van vis houdt zit je goed. Er is genoeg keuze uit fantastische visgerechten, waaronder diverse soorten vis, kreeft, garnalen en krab. Daarnaast is het veel curry.

Een bezoek aan het Ume Cafe is zeker een aanrader voor reizigers die geïnteresseerd zijn in iets met keuze uit Aziatisch en Japans eten en avond entertainment van een vuurdanshow. Het ligt dicht bij de Silver View en Yanomar Oo resorts.

Ngwe Saung

Hoe kom je er?

De lokale bus is het meest praktisch. De bussen vertrekken vanuit Yangon. Je moet bij het busstation Hlaing Thar Yar zijn. De bus vertrekt om 6:30 uur. 7:30 uur en om 21:00 uur. De bus doet er ongeveer 8 uur over en kost tussen de $15 en $20 per persoon.

Bij aankomst in het dorp Ngwe Saung zijn er tal van brommers die kunnen helpen om je reis naar het hotel te voltooien. Daarvoor betaal je ongeveer $1 tot $ 2.

De bussen naar Ngwe Saung rijden minder frequent vanaf juni tot oktober wanneer het regenseizoen er aan komt. Alternatieve reisopties zijn een minibus of auto (met chauffeur). Dat kost ongeveer $285, afhankelijk van het aantal passagiers.

TIP – je hoeft een buskaartje niet te reserveren.

Accommodatie Ngwe Saung

Over het algemeen vindt je de duurdere resorts richting het noorden van het stadje. De backpackers opties, als die er al zijn, vind je meer richting het zuiden. Wij betaalde voor een budget huisje aan het strand al zo’n $50 per nacht. Er zijn goedkopere opties maar hier slaap je niet aan het strand.

TIP ♥ – bij Booking.com vind je veel accommodatie

Ngwe Saung

Locatie Ngwe Saung

Wat wij vinden:
 • 7.9/10
  Azië Expert - 7.9/10
7.9/10

Samenvatting

Ngwe Saung is een wit zandstrand op zo’n 6 uur rijden van Yangon. Het is misschien niet het mooiste strand van Azië, het is wel de meest ideale plek om je even terug te trekken vanuit het drukke Yangon.

Heb je een vraag voor ons Team van Reis Experts? Dan kan je deze vraag, na het doneren van een Kop Koffie hier stellen.

2
 1. Bosschaert julien

  Kan ik mijn persoonlijke motor vanuit Thailand Myanmar binnen rijden ? Heb die vraag al dikwijls gesteld maar nog altijd geen antwoord zelfs op ambassade in Brussel België, visum heb ik al
  Thx

  Beantwoorden
 2. Imke

  Wat was de naam van de accommodatie met het huisje op het strand?

  Beantwoorden

Heb je een vraag voor ons Team van Reis Experts? Dan kan je deze vraag, na het doneren van een Kop Koffie, hier stellen.

Je email adres zal niet zichtbaar zijn voor andere bezoekers.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.