Als je naar Myanmar gaat heb je een visum nodig. Zonder visum kom je het land niet in, en daar zijn ze redelijks streng in. Je kan je visum Myanmar op verschillende manieren regelen. ‘Vroeger’ was het nogal een klus om een visum voor Myanmar te regelen maar de laatste tijd worden de regels steeds eenvoudiger.

Visum Myanmar

We gaan er hier van uit dat je voor een toeristen visum gaat. Met een toeristen visum voor Myanmar kan je 28 dagen lang in Myanmar blijven. Als je je visum Myanmar hebt aangevraagd (zie mogelijkheden hier onder) is deze 90 dagen geldig. Je moet dus binnen 90 dagen Myanmar in. Zorg er dus voor dat je je visum niet te vroeg aan vraagt.

Sinds september 2014 is er een e-Visa beschikbaar voor Myanmar.

Hoe vraag je een Visum Myanmar aan

Er zijn een aantal mogelijkheden om een visum aan te vragen. Dit zijn;

e-Visa aanvragen

Je visum online aanvragen is de makkelijkste manier om een visum te krijgen vor Myanmar. De stappen zijn redelijk simpel en veilig. Om een e-Visum aan te vragen moet je de volgende stappen doorlopen;

 • Ga naar de website van het Ministerie van Myanmar en doorloop de stappen die hier worden genoemd
 • Betaal $70 via creditcard
 • Binnen 3 dagen ontvang je een eVisa approval letter per mail
 • Neem deze eVisa approval letter geprint mee. Deze moet je tonen op het vliegveld op Myanmar
 • Je ontvangt een e-visa stempel in je paspoort

LET OP! Een e-Visum is alleen geldig als je aankomt op één van de internationale luchthavens van Myanmar (Mandalay of Yangon)

Visum Myanmar via de Ambassade in Brussel

Je kan ook je visum Myanmar aanvragen bij de ambassade in Brussel. Dit is goedkoper maar kost je iets meer werk. Je kan via de website van de ambassade een formulier downloaden en invullen. Dit formulier vind je aan onder Tourist Information. Op deze pagina vind je alle informatie die je nodig hebt voor het aanvragen van een visum via de ambassade. Je kan dat dit formulier downloaden. Reken op een aanvraag tijd van ongeveer 2 weken. Meer informatie vind je op de website van de Ambassade.

LET OP! Sinds 1 september 2016 kun je op in Tachileik, Myawaddy en Kawthaung de grens oversteken tussen Thailand en Myanmar met het e-Visa visum!

Via de ambassade in Bangkok

Een makkelijke en goedkope manier om je visum Myanmar aan te vragen is via de ambassade in Bangkok. Als je dus op reis bent in Azië en in Bangkok komt voordat je naar Myanmar gaat is dit zeker een optie.

Als je het via de ambassade in Bangkok regelt betaal je uiteraard wel een vergoeding. Je moet je paspoort inleveren. Deze krijg je meestal een werkdag later weer terug inclusief je visum voor Myanmar. Ze rekenen de volgende tarieven;

 • 1.600 baht (€42 – binnen 3 dagen klaar)
 • 2.150 baht (€57 – binnen 2 dagen klaar)
 • 2.290 baht (€61 – zelfde dag klaar)

Visum Myanmar via guesthouse in Bangok

Op Khao San Road zijn er veel organisaties die een visum Myanmar voor je kunnen regelen. Wees niet bang dat je het niet kan vinden, je wordt namelijk overal aangesproken.

Je moet je paspoort, inclusief 2 pasfoto’s, inleveren om een visum te krijgen. Als je je visum de volgende werkdag nog wil hebben betaal je ongeveer 2.200 Baht (€55). Als je langer lan wachten de tijd hebt gaat de prijs naar beneden. Houd er wel rekening mee dat prijzen kunnen variëren. Het kan zijn dat het nu al duurder is dan 2.200 Baht.

Wil je specifiekere informatie over het aanvragen van jouw visum voor Myanmar? Kijk dan eens bij e-Visums.nl. Je kunt daar gemakkelijk je visum bestellen, betalen via ideal en je visum wordt super snel geleverd. Lees meer over het aanvragen van je visum Myanmar.

Online via een visumbureau

Als je liever je visum voor Myanmar van tevoren in Nederland wil regelen kan dat natuurlijk ook. Het is niet noodzakelijk, maar het zorgt wel voor iets minder stress als je weet dat een Nederlands bedrijf alle zaken voor het regelen van je visum uit handen neemt.

TIP ♥ – check deze link voor het visum aanvragen Myanmar.

Grensovergang Thailand – Myanmar

Nog niet zo lang geleden kon je Myanmar alleen binnen komen via een internationale luchthaven (Yangon of Mandalay). Daar is tegenwoordig veradering in gekomen. Met je visum Myanmar kun je nu ook van Thailand naar Myanmar reizen over land.

In totaal zijn 4 grensovergangen waar je over land tussen Thailand en Myanmar mag reizen. Bij drie van de vier grensovergangen wordt ook je e-Visa geaccepteerd mocht je deze hebben. De grensovergangen waar je Myanmar kunt binnen komen (of verlaten zijn).

 • Mai Sai – Tachileik  ➜ accepteert e-Visa;
 • Ranong – Kawthaung ➜ accepteert e-Visa; 
 • Mae Sot – Myawaddy  ➜ accepteert e-Visa;
 • Phunaron – Htee Kee ➜ accepteert geen e-Visa.

TIP ♥ – je kunt tot op heden alleen via Thailand over land naar Myanmar.

Wat wij vinden:
 • 9.1/10
  Azië Expert - 9.1/10
9.1/10

Samenvatting

Alle Nederlanders hebben een visum nodig om Myanmar te bezoeken. De meeste kiezen voor een toeristenvisum. Je kan er voor kiezen om je visum zelf te regelen bij de ambassade van Myanmar. Helaas zit deze niet in Nederland en moet je naar Brussel of Berlijn. Er zijn echter ook genoeg online visumbureaus die het snel en gemakkelijk voor je regelen.

Verzenden
User Review
3.67 (3 votes)

Heb je een vraag voor ons Team van Reis Experts? Dan kan je deze vraag, na het doneren van een Kop Koffie, hier stellen.

Je email adres zal niet zichtbaar zijn voor andere bezoekers.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.