Nara

Nara was één van de allereerste hoofdsteden van Japan. Net als Kyoto zullen je eerste gedachte bij het zien van deze stad niet meteen gaan naar de hoogtijdagen in het keizerrijk. Toch is de stad één van de leukste bezienswaardigheden van Japan. Net als Kyoto heeft het tal van interessante historische gebouwen! Nara heeft acht bezienswaardigheden die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan en heeft daarmee qua cultureel erfgoed alleen Kyoto voor zich staan.

TIP – wist je dat je bij WTC.nl voor €431 een retourtje Tokyo boekt?

Nara is in vergelijking met Kyoto en Tokyo meer een dorp dan een stad en meer dan twee a drie dagen heb je hier dan ook niet nodig. We leren je op deze pagina het volgende over deze schitterende stad;

Nara, een introductie

De stad werd gesticht door keizerin Genmei die de stad Heijō noemde. Destijds diende Nara hoofdstad voor Japan. De naam Nara kwam pas later in beeld. Er waren vervolgens verschillende keizers die probeerde om ergens anders een nieuwe hoofdstad te bouwen. Het duurde echter tot 784 toen Keizer Kanmu in de stad verliet en een nieuwe hoofdstad bouwde in Nagaoka.

TIP – een bekende tempel in de buurt van Nara is de Hory-ji tempel

In 794 verhuisde hij opnieuw, naar Heian, het latere Kyoto. Deze stad bleef vervolgens ruim 1.00 jaar lang de keizerlijke hoofdstad van Japan. Hierdoor verloor Nara in rap tempo de status van keizerlijke stad en verloor het zijn grootte. Heel erg vinden wij dat niet. Waar het in Kyoto en zeker in Tokyo erg druk kan zijn is Nara met 370.000 inwoners (2009) vele male rustiger.

Tempels

In heel Nara vind je ontzettend veel tempels. Het is een hele klus om ze allemaal te bezoeken. Je hebt dan ook minimaal een paar dagen nodig om alles te kunnen zien.

Een overzicht van de mooiste tempels vind je verder op deze pagina.

Een van de tempels in de schemering

Highlights Nara

De stad heeft acht bezienswaardigheden die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan. We zullen ze niet allemaal benoemen maar alleen de belangrijkste of mooiste. De belangrijkste highlight in Nara is ongetwijfeld de Daibutsu-den.

TIP – de meeste tempels staan rondom Nara-koen Area, een park in het oosten van de stad

Kofuku-ji

Deze tempel stond eigenlijk in Kyoto maar is naar Nara gebracht in 710. De originele tempel(s) zijn beschadigd door vuur en andere rampen. Er zijn twee pagoda’s die dateren uit 1143 en 1426. De langste (5 verdiepingen) is de op twee na grootste pagoda in Japan. Alleen de To-ji in Kyoto is groter.

Daibutsu-den

Todai-ji’s Daibutsu-den zoals de officiële naam is, is het grootste houten gebouw in de wereld. Bijzonder is dat de huidige bouw, die herbouwd is in 1707 slechts twee-derde is van het origineel! Binnen in de Daibutsu-den vindt je het Daibutsu beeld. Daibutsu betekent ‘Great Boeddha’. Dit beeld is iets meer dan 16 meter hoog en bestaat uit 437 ton brons en 130 kilo van goud. Dit is dus wel een bezoek waard!

Kasuga Taisha

Dit is niet de grootste tempel van de stad maar het ligt wel op een mooie locatie. Bedenkt onder de bommen van het bos en omsingeld door honderden lantarens vind je de Kasuga Taisha tempel. De lantarens worden maar twee keer per jaar aangestoken tijdens het Mantoro festival. Naar onze mening een van de mooiste tempels in Nara.

De bekende Daibutsu-den

Hoe kom je er

Het vervoer in Japan is erg goed geregeld. De stad is dan ook goed te bereiken. Er zijn een aantal opties om in de stad te komen. De makkelijkste zijn;

Bus – je kunt met de nachtbus van Tokyo naar Nara reizen. Kosten verschillen tussen ¥6.000 en ¥9.500 Japanse Yen.

Trein – een andere makkelijke optie is de trein. De trein verbind alle grote steden in Japan met elkaar. Als je vanuit Kyoto komt neem je de Kintetsu-line. Kosten: ¥1.130 voor een ritje van 30 minuten. Uiteraard kun je ook de JR Pass aanschaffen. Dan reis je op de JR Nara line. Dit kost ¥710 en de rit duurt 45 minuten.

TIP – met VakatieExpert boek je voordelige vakanties naar Japan!

Beste reistijd

Als je een dagje tempels gaat bezoeken is het wel zo lekker om goed weer te hebben. In principe kun je de stad het hele jaar door bezoeken. Maar in de herfst (oktober/november) en lente (maart tot en met mei) is de natuur het mooist. Het regenseizoen loopt van midden juni tot en met juli maar het regent niet elke dag en reizen in deze periode is geen probleem.

Locatie Nara

Wat wij vinden:
 • Azië Expert
4.9

Vragen, opmerkingen en antwoorden

4
 1. Emma

  Ik ga binnenkort naar Japan en wil ook naar Nara. Weten jullie wat de beste manier is om hier te komen?
  Alvast bedankt!

  Beantwoorden
  • Ties

   Hoi Emma,

   als je vanuit Tokyo komt kan je het beste de trein nemen naar Kyoto env vanaf daar afreizen naar Nara. Reken op zo’n €70 voor de hele reis.

   Groeten,
   Ties

   Beantwoorden
 2. Kimberley

  Nara was schitterend. Het is zo’n mooie stad met zoveel cultuur en geschiedenis. Echt heerlijk om door heen te lopen en voor ons een bijna magische sfeer. Absoluut een aanrader mensen.

  Beantwoorden

Door de vele vragen kunnen we helaas niet iedereen meer persoonlijk beantwoorden. We doen ons uiterste best.

Je email adres zal niet zichtbaar zijn voor andere bezoekers.