Nationaal Museum Malediven

Het Nationaal Museum is niet bepaald het mooiste gebouw van de Malediven. Het bevat echter wel uitstekend bewaarde historische stukken die belangrijk zijn om de bijzondere geschiedenis van deze geïsoleerde eilanden te bepalen. Het gebouw is gedoneerd door de Chinezen. Het is een leuk uitje als je wat meer wil weten over de geschiedenis van deze schitterende eilandengroep.

Boek hier voordelige vliegtickets naar de Malediven

Nationaal Museum

De Malediven hebben niet z’n lange geschiedenis als bijvoorbeeld Thailand of Japan maar toch vind je hier een aantal interessante dingen zoals eeuwen oude munten, wapens en gewaden van de sultan. Het museum staat in de hoofdstad Malé op het gelijknamige eiland vlakbij het paleis van de Sultan. Helaas is het museum gesloopt door religieuze extremisten in 2012 tijdens een protest tegen president Nasheed. De meest waardevolle items, 30 oude boeddhistische koraal stenen beelden uit de pre -islamitische periode van het land, werden vernield.

Het museum heeft drie verdiepingen met op de eerste verdieping stukken uit middeleeuwse periodes van de geschiedenis van de Malediven. Zo vind je hier wapens en huishoudelijke dingen evenals vele indrukwekkend gebeeldhouwde Arabisch- en Thaana – gegraveerde stukken hout. Deze dienen als herdenking van de omkering van de Malediven tot de islam in 1153.

Boven liggen meer stukken uit de recente geschiedenis zoals de eerste grammofoon van het land, een telefoon en een gigantische computer. Quirkier relikwieën bevatten de notulen van de beroemde ministerraad die onder water werd gehouden onder president Nasheed in 2009. Het pronkstuk hier is het zes meter lange skelet van de zeer zeldzame Longman’s Spitssnuitdolfijn die nog nooit levend is waargenomen. Een ander belangrijk stuk in het museum is het hoofd van een boeddha beeld uit de 11e eeuw die is opgegraven op Thoddoo

Locatie Nationaal Museum