Het land van de Himalaya, de sherpa’s, bijzondere kloosters, cultuur en de nog mooiere natuur. Nepal is een land van uiterste. Het land is pas sinds de jaren ’50 open voor toerisme en sindsdien heeft Nepal een enorme aantrekkingskracht op mensen die op zoek zijn naar cultuur en avontuur. Doordat het ligt ingeklemd tussen India en Tibet heeft het een uniek landschap heeft. Van subtropische bossen tot de grauwe landschappen op de Himalaya en van gebieden waar tijgers rondlopen tot gebieden waar de zeldzame sneeuwluipaard jaagt.

Waarom Nepal

De inwoners van Nepal maken het land net zo bijzonder als het landschap. In het land waar Boeddha werd geboren zijn de mensen vriendelijk, open en nieuwsgierig. Ze wonen werkelijk overal, van drukke steden met tempels en TukTuk’s tot stoffige dorpjes tussen spectaculaire rijstvelden.

TIP – voor €489 boek je al een ticket richting Kathmandu

De cultuur is misschien wel één van de meest bijzondere in Azië. Het land is nooit een kolonie geweest (wat voor Aziatische landen een unicum is). Hierdoor heeft het de tradities en unieke cultuur behouden. Iedereen vindt in Nepal wel iets wat hij of zij zoekt.

Het is een fascinerend land dat elke reiziger weet te boeien.

Beste reistijd

Er zijn vier seizoenen te onderscheiden in Nepal. Het grootste gedeelte van de reizigers kiest er voor om naar Nepal te reizen in de maanden september tot en met november vanwege het goede zicht in de bergen. April tot en met juni is het regenseizoen.

Highlights

Laat je inspireren en lees hier alles over de mooiste en indrukwekkendste highlights van Nepal!

Vliegtickets

Op zoek naar de voordeligste vliegtickets Nepal? Lees dan snel verder want wij geven de beste tips!

Backpacken

Ga jij binnenkort backpacken in Nepal? Lees dan onze handige tips over het backpacken in Nepal.

Wat is er te doen?

Het land voor een groot deel uit berge. Dat blijkt wel uit het feit dat drie kwart van het land boven de 3.000 meter ligt! Het is zelfs zo dat acht van de tien hoogste bergen ter wereld in Nepal liggen. De Everest is nog steeds één van de belangrijkste redenen om hier te komen. Je kan weken door de bergen trekken zonder andere mensen tegen te komen. Toch trekken niet alleen bergbeklimmers die de treks in de Himalaya bedwingen naar het land.

TIP – toon respect voor het geloof en de lokale tradities en rituelen

Reizigers komen hier ook voor de tradities, cultuur, nationale parken, raften, canyoning of bungee jumpen. Nepal biedt genoeg activiteiten voor de echte adrenalinezoekers. Voor wie niet zo actief is kan de Himalaya ook bezichtigen vanaf een terrasje ergens genietend van de vele tempels en de locals die hun eigen ding doen op straat. Steden als of Kathmandu, Patan en Bhaktapur zijn een waar paradijs voor mensen op zoek naar cultuur terwijl het binnenland van Nepal de locals eeuwenoude tradities in stand houden. Tijdens je reis door Nepal zal je betovert worden door de mystiek en schoonheid van dit land.

Beste reistijd

Voorkom slecht weer op reis en lees hier alles over de beste reistijd in Nepal.

Budget

Het reizen in Nepal is niet gratis. Ben je benieuwd wat het ongeveer kost? Lees dan snel verder.

Reizen

Ga jij reizen door Nepal? Lees dan onze tips over boeken van leuke reizen.

Leuke bestemmingen in Nepal

Pokhara

Pokhara

Kathmandu Vallei

Kathmandu Vallei

Kathmandu

Kathmandu

Overnachten

In Nepal heb je verschillende soorten accommodatie. Van luxe resorts tot low budget hostels.

Reisinformatie

Lees hier alles over visum, inentingen, vervoer, eten en drinken, geloof, inwoners en nog veel meer!

Azië Expert Reisgids

Ben je op zoek naar een handige en super gedetailleerde reisgids voor Azië? Check dan onze reisgids eens!

Wat wij vinden:
  • 8.8/10
    Azië Expert - 8.8/10
8.8/10

Samenvatting

Het land van de Himalaya, de sherpa’s, bijzondere kloosters, cultuur en de nog mooiere natuur. Nepal is een land van uiterste. En dat merk je ook tijdens een bezoek aan dit bijzondere land. De echte reisliefhebber komt hier helemaal aan zijn of haar trekken.