Hoofdmenu
Onze Tours

AZIË

reis expert header

Cultuur Nepal

Bijgewerkt op 16 januari, 2020

Nepal is niet alleen bekend vanwege de immense bergen en het magische landschap. De cultuur Nepal is minstens zo uniek als het landschap. De sherpa’s in de bergen, de bijzondere kloosters, de dorpjes waar oude tradities nog stand houden. Het is allemaal onderdeel van een unieke cultuur. Het land is pas sinds de jaren ’50 open voor toerisme en nooit gekoloniseerd geweest waardoor het land zijn bijzondere cultuur altijd behouden heeft.
In het land waar Boeddha werd geboren is het niet vreemd dat cultuur in veel opzichten aanwezig is. Je ziet het overal. Of het nu indrukwekkende tempels zijn, rituelen op de hoek van de straat of een beeldje aan de spiegel van de taxi. Het loopt als een rode draad door het dagelijkse leven van de Nepalezen! Bekijk hier de mooiste en indrukwekkendste culturele bezienswaardigheden van Nepal.

Kathmandu Vallei

Het hart van Nepal. De Kathmandu Vallei kun je het culturele centrum van het land noemen met honderden tempels, kloosters, oude koningssteden en pleinen. Er is zo veel te zien en te doen dat je hier weken kunt blijven.

Kathmandu

Kathmandu, you hate it or you love it. Het is geen stad die gelijk een verpletterende indruk achter laat. Tenzij je van chaotisch verkeer, zwervers en vervuiling houdt. Maar ls je iets verder kijkt merk je dat Kathmandu wel degelijk een indrukwekkende stad is.

Bhaktapur

Bhaktapur is de best bewaarde stad van Nepal. Van alle drie de koningssteden is dit de mooiste. Het ligt net buiten de Kathmanduvallei op 20 kilometer van de hoofdstad en is een must voor iedereen die naar Nepal reist.

Durbar Square

Het Durbar Square is het belangrijke plein in Kathmandu. Het is na de aardbeving in 2015 behoorlijk beschadigd, maar nog steeds de belangrijke plek in Kathmandu. Zeker een bezoek waard.

Lumbini

Lumbini is DE plek voor boeddhisten. Het is namelijk de geboorteplaats van boeddha. In deze stad draait dan ook alles om het boeddhisme. Zo vind je er veel kloosters, tempels pelgrims en mediterende monniken. Het is een schitterende plek.

Wat wij vinden:
  • 7/10
    Azië Expert - 7/10
7/10

Samenvatting

Nepal is niet alleen bekend vanwege de immense bergen en het magische landschap. De cultuur Nepal is minstens zo uniek als het landschap. De sherpa’s in de bergen, de bijzondere kloosters, de dorpjes waar oude tradities nog stand houden. Het is allemaal onderdeel van een unieke cultuur.

Meer lezen over Nepal?

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder