Als je op zoek bent naar een actieve vakantie in Azië is Nepal één van de meest geschikte landen. Of je nu de Himalaya wil bedwingen (niet voor iedereen weggelegd), de wildste rivieren wil bevaren, wil parachutespringen of wil mountainbiken in Nepal. Het kan allemaal in Nepal. Ook voor wie wil mountainbiken is Nepal een waar paradijs. Met hoge bergen, dichte bossen en diepe ravijnen is het een terrein waar iedere mountainbiker terecht kan.

Mountainbiken in Nepal

Nepal heeft alles in huis voor een prachtige mountainbiketrip. Fietsen over de ontelbaar vele onverharde paden, langs indrukwekkende ravijnen, door dichte jungle en over de hoogste bergen ter wereld. Een droom voor iedereen die van fietsen in de natuur houdt. Het mountainbiken in Nepal varieert van enkele uren tot een paar dagen. De meeste tochten gaan uiteraard door de bergen zoals bij het Annapurna Circuit. Dit is één van de meest uitdagende parcours ter wereld. Maar ook de Kathmandu vallei is bekend terrein voor mountainbikers.

Downhillen

Of je nu bergen op wil fietsen, op je gemak rond wil fietsen of van extreem downhillen houdt. De mogelijkheden zijn eindeloos! De spectaculaire omgeving, met uitzicht op de toppen van de Himalaya zorgt voor een onvergetelijke ervaring. Veel organisaties die het mountainbiken Nepal regelen combineren dit met het bezoeken van verschillende highlights. Zo ervaar je naast de natuur ook nog de mooie bezienswaardigheden van het land. Je kan het mountainbiken Nepal ook combineren met bijvoorbeeld het raften (dit is niet voor de gemiddelde sporter) wat meestal een paar dagen is.

Fiets Organisaties

Overal in Nepal zijn er organisaties die je tours kunnen aanbieden. Als je een fanatieke mountainbiker bent raden we je aan om (wanneer mogelijk) je eigen fiets mee te nemen. Voor de eenvoudige tochten kan je wel een fiets huren maar de extreme tochten doe je liever op je eigen fiets!

Wat wij vinden:
  • Azië Expert
4.5

Samenvatting

Of je nu de Himalaya wil bedwingen, wil parachutespringen of wil mountainbiken in de bergen. Ook voor wie wil mountainbiken is Nepal een waar paradijs. Met hoge bergen, dichte bossen en diepe ravijnen is het een terrein waar iedere mountainbiker terecht kan.

Heb je een vraag voor ons Team van Reis Experts? Dan kan je deze vraag, na het doneren van een Kop Koffie, hier stellen.

Je email adres zal niet zichtbaar zijn voor andere bezoekers.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.