Hoofdmenu
Onze Tours

AZIË

reis expert header

Raften in Nepal

Door: Ties - Reis Expert    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 16 januari, 2020

Nepal is één van de beste landen in Azië voor een actieve vakantie. Het heeft niet alleen de grootste bergen ter wereld maar ook enkele van de wildste en beste rivieren om te raften. Nepal heeft zelfs vier van de tien beste raft rivieren ter wereld. Deze machtige rivieren ontstaan door smeltwater van de gletsjers in de Himalaya.  De rivieren banen zich een weg door het land en vormen dé plek voor een geweldig avontuur. Een tocht over één van deze rivieren brengt je langs schitterende plekken waar auto’s of bussen niet kunnen komen.

Raften in Nepal

Het raften in Nepal staat bekend als de beste ter wereld. Het heeft rivieren voor beginners tot rivieren voor de meest gevorderde rafters ter wereld. Boek dan ook niet zo maar een tour en laat je goed voorlichten over welke tocht het beste bij je mogelijkheden past.

Raften Nepal kan er wild aan toe gaan. In, en vlak na het regenseizoen is het sowieso geen optie om te raften. Door het regenseizoen, wat loop van juni tot september, worden de rivieren extreem wild.

Stroomversnellingen

Er ontstaan dan gevaarlijke stroomversnellingen die zelfs voor gevorderde gevaarlijk kunnen zijn. De bete periode voor raften in Nepal loopt van oktober tot november. Het grootste voordeel is dan dat het regenseizoen voorbij is en de rivieren begaanbaar.

Daarnaast is de omgeving schitterend groen en is de temperatuur nog aangenaam.

raften in Nepal

De beste rivieren

Er zijn een hoop rivieren in Nepal waar je kan raften. De één is wilder dan de ander en de volgende heeft weer een mooier uitzicht dan de ander. Waar je ook gaat raften, elke rivier staat garant voor spectaculaire uitzichten en veel avontuur.

Hieronder een overzicht van de beste rivieren om te raften in Nepal.

Bhote Kosi

Ligt op slechts drie uur rijden van Kathmandu. Het is geen rivier voor mensen die nog nooit in een bootje hebben gezeten. Het is de steilste rafting rivier van Nepal en staat bekend als één van de wildste rivieren. Het is dus zeker geen rivier om even in te komen.

Het is echter wel een goede rivier als je ervaring hebt met raften maar niet de tijd hebt om het land door te reizen op zoek naar de beste rivier. De Bhote Kosi is een soort aftakking van de Trisuli, een bekende rivier in Nepal.

Trisuli

Is ook eenvoudig te bereiken van Kathmandu. De rivier is een stuk rustiger dan de Bhote Kosi waardoor het meer geschikt is voor beginners. Een leuke, uitdagende activiteit voor mensen die weinig ervaring hebben met raften.

Kali Gandaki

Is een rivier die qua moeilijkheidsgraad tussen de Bhote Kosi en de Trisuli ligt. Het is een rivier waar je met enige ervaring een geweldig avontuur kan beleven. Het bekendste rafting traject hier is de 120 kilometer lange tocht tussen Bagling nar Ramdhi Gaht. Onderweg zal je, mits je daar tijd voor hebt, veel begraafplaatsen zien. Dit komt omdat de Kali Gandaki één van de heiligste rivieren in Nepal is.

Sunkosi

Is veruit het langste traject wat je kan afleggen. Het is een 270 kilometer lange toch die je kan afleggen in negen dagen. Het is geen rivier voor beginners maar wel één van de bekendste raftrivieren ter wereld. Het brengt je langs afgelegen gebieden met spectaculaire uitzichten.

Marsyangdi 

Wordt ook wel de ‘razende rivier’ genoemd. Het is dan ook geen rivier voor beginners met veel stroomversnellingen en wilde taferelen. Het wildste stuk light in het Annapurna gebied.

Seti Khola

Is een goede rivier voor beginners. De omgeving is mooi en de rivier niet al te wild. Het traject is ongeveer 35 kilometer en je kan er twee tot drie dagen over doen.

Karnali

Is één van de mooiste raftroutes ter wereld. Het probleem is alleen dat het wat lastig te bereiken is en dat de rivier zeker niet voor beginners is. De kans dat je hier komt is dan ook vrij klein. Ben je een gevorderde rafter en heb je de tijd? Dan is de Karnali zeker een aanrader met tochten door ravijnen en jungles.

Wat wij vinden:
  • 8.3/10
    Azië Expert - 8.3/10
8.3/10

Samenvatting

Nepal is één van de beste landen in Azië voor een actieve vakantie. Het heeft niet alleen de grootste bergen ter wereld maar ook enkele van de wildste en beste rivieren om te raften. Nepal heeft zelfs vier van de tien beste raft rivieren ter wereld.

Meer lezen over Nepal?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder