Tijdens het reizen door Nepal zal je ook moeten nadenken over het overnachten. Op bekendere plekken is er genoeg accommodatie maar bij de onbekendere regio’s  is goede accommodatie niet vanzelfsprekend. Of je nu in Kathmandu bent, Lumbini bewonderd of trektochten doet in de bergen. Het is allemaal indrukwekkend. En na een drukke dag is er niks lekkerder dan om een lekker bed in te duiken. Je kan je accommodatie van te voren regelen door het online te boeken. Het leukste van reizen is echter de vrijheid om te gaan en staan waar je wil. Je zal toch een keuze moeten maken. Bekijk hieronder onze tips over het boeken van goede accommodatie.

Overnachten Nepal

In de grotere steden is het vinden van accommodatie niet zo lastig. Er is altijd wel een hotel, guesthouse of hostel te vinden. Als je reist door Nepal is goede nachtrust van belang. Goede accommodatie is daarom belangrijk tijdens je reis. Je hebt qua overnachten Nepal gelukkig veel mogelijkheden. Er zijn prachtige (dure) resorts waar je voor €250 per nacht slaapt maar ook lowbudget opties waar je voor minder dan €5 slaapt. Je kan het zo gek maken als je zelf wil. De kosten zijn dan ook afhankelijk van jouw eigen wensen. Het voordeel van Nepal is dat de steden niet heel groot zijn waardoor het zoeken naar accommodatie niet lastig is. Als je van te voren wil boeken kan je kijken bij Booking.com. Hier vind je, wat ons betreft de beste deals.

Hotel Nepal

Hoe klein je budget ook is, iedereen verblijft wel eens in een hotel. Het biedt namelijk net dat beetje extra wat je soms hard nodig hebt tijdens een reis. Het rondreizen of backpacken is niet alleen maar chillen en mooie dingen zien. Vaak zit je uren in een bus of trein en maak je lange dagen om ergens te komen. De betere faciliteiten in een hotel Nepal kunnen daarom goed van pas komen. Ook bij hotels heb je variatie in prijs. Je hebt dure resorts waar je voor minder dan €250 niet kan slapen maar ook hotels waar je voor €15 per nacht kan slapen. Je kan er van uit gaan dat hotels vaak iets duurder zijn dan hostels. Van te voren boeken is in principe niet nodig tenzij je zeker wil zijn van een speciaal hotel Nepal of in het hoogseizoen reist. De beste deals voor hotels vind je op Booking.com.

Hostel Nepal

Onder reizigers, en met name backpackers, is het hostel waarschijnlijk de bekendste optie. Het hostel is een goedkopere versie van een hotel maar dat is niet de eerste reden om in een hostel te slapen. Het hostel is namelijk de ideale ontmoetingsplek voor reizigers. Veel (solo) reizigers overnachten in een hostel waardoor je hier makkelijk andere mensen ontmoet. Daarnaast zijn de faciliteiten niet altijd slechter dan die van een hotel. Veel hostels hebben een prima prijs/kwaliteitverhouding. Daarnaast hoef je bijna nooit van te voren te boeken omdat er veel hostels zijn. Hou er wel rekening mee dat het in het hoogseizoen wel druk kan zijn en je dus van te voren moet boeken. Je kan er ook voor kiezen om alleen de eerste nacht na aankomst in Nepal te boeken. Zo hoe je niet op zoek naar accommodatie na een lange reis. De beste deals vindt je op Booking.com.
Prijzen van een hostel zijn afhankelijk van de regio en het seizoen. Gemiddeld zal je zo’n €7 tot €10 per nacht betalen voor een privé kamer. Een dorm (gedeelde kamer) is altijd goedkoper.

Guesthouse Nepal

Een guesthouse is minder bekend dan een hotel of hostel. Het lijkt in grote lijnen op een hostel. Er is veel accommodatie die de naam guesthouse hanteren maar de kenmerken hebben van een hostel. Een écht guesthouse is een unieke ervaring! Je slaapt namelijk bij locals thuis (dit is niet altijd zo overigens). Hierdoor kom je makkelijk in contact met de lokale bevolking en die kunnen je meer leren dan de beste reisgidsen. Een guesthouse Nepal is vaak goedkoper dan een hostel hoewel ook hier de prijzen kunnen variëren.  Gemiddeld zal je niet meer dan €10 hoeven betalen voor een kamer. De beste deals vind je op AirBNB of Booking.com

Reisgids Nepal

Een reisgids is één van de eerste dingen die wij inpakken. Het biedt namelijk een hoop goede informatie die van toepassing kan zijn onderweg. Je vindt niet alleen info over de mooiste plekjes maar ook qua overnachten Nepal. Ook staat er praktische info in over wat wel of niet te doen of handige zinnen als je ergens bent waar ze echt geen Engels spreken. Wij hebben op de volgende pagina een overzicht gemaakt van de beste reisgidsen!