Hoofdmenu
Onze Tours

AZIË

Visum Nepal

Door: Ties - Reis Expert    |    Reacties: 2

Bijgewerkt op 15 juli, 2019

Naast het regelen van sommige inentingen is het belangrijk om je visum Nepal te regelen. In sommige landen kan je dat bij zowel de grens doen als in Nederland. Wij raden aan om je visum in Nederland te regelen. Dit gaat tegenwoordig makkelijk en snel en daarnaast voorkom je onaangename verassingen in het land van bestemming!

Visum Nepal

Alle Nederlanders hebben een visum nodig om Nepal te bezoeken. De meeste kiezen voor een toeristenvisum. Je kan er voor kiezen om je visum zelf te regelen bij het Consulaat in Amsterdam. Er zijn echter ook genoeg online visumbureaus die het snel en gemakkelijk voor je regelen.

Benodigdheden Visum Nepal

Voor Nepal heb je een visum nodig. Zonder visum komen toeristen het land niet in, ongeacht waar ze vandaan komen. In alle gevallen is je visum zes maanden geldig en moet je de volgende dingen in orde hebben;

 • paspoort dat minimaal 6 maanden geldig is na vertrek;
 • recente pasfoto in kleur;
 • kopie van je ticket en een hotelbevestiging;
 • volledig ingevuld en ondertekend visumformulier.

Kosten Visum Nepal

Er zijn verschillende soorten visums voor Nepal verkrijgbaar. Hieronder een overzicht van de kosten per type visum;

 • 15 dagen. Deze kost  €40,-
 • 30 dagen. Deze kost € 55,-
 • 90 dagen. Deze kost € 105,-
Belangrijke informatie ambassade Nepal
AdresBrugmanlaan 210, B-1180 Brussel
OpeningstijdenMaandag t/m vrijdag 9:30 uur tot 16:30 uur
Duur verstrekking visum1 werkdag
Websitewww.nepalembassy.be

Visum Upon Arrival

Je kan een visum regelen als je aankomt in Nepal, ook wel een ‘Visa on arrival’. Dit kan in Kathmandu als je met het vliegtuig komt, en het kan in Kodari, als je via Tibet de grens over gaat. Je kan er ook voor kiezen om je visum bij de grens/vliegveld te halen.

Dit is goedkoper maar je moet er wel rekening mee houden dat je soms een uurtje moet wachten op je visum.

Tijdsduur

Met een oppervlakte van 147.181 vierkante kilometer is Nepal ruim drie keer kleiner dan Thailand. Je hebt hier dan ook wat minder tijd nodig. Hoeveel tijd je kwijt bent in Nepal is natuurlijk compleet afhankelijk van jouw wensen.

Je kan de highlights van Nepal binnen een week bezoeken door overal heen te vliegen. Je kan Nepal ook 2 maanden bezoeken als je elke uithoek wil zien. Wij adviseren altijd om je tijd te nemen in een land, of dat nu Nepal, Laos of Vietnam is. Toch heb je in Nepal maar twee a drie weken nodig om de bekendste highligts te zien.!

Wat wij vinden:
 • 8.5/10
  Azië Expert - 8.5/10
8.5/10

Samenvatting

Naast het regelen van sommige inentingen is het belangrijk om je visum Nepal te regelen. In sommige landen kan je dat bij zowel de grens doen als in Nederland. Wij raden aan om je visum in Nederland te regelen. Dit gaat tegenwoordig makkelijk en snel en daarnaast voorkom je onaangename verassingen in het land van bestemming!

2 comments

 1. Julie

  Beste lezer,

  Ik ga vanaf februari naar Nepal maar weet nog niet goed wanneer ik wegga. Weet u of ik voor een visum een ticket/buskaartje over de grens nodig heb als bewijs dat ik weer wegga? Op het aanmeldformulier voor een visum staat namelijk einddatum en ik weet de exacte datum nu nog niet. Wel weet ik dat ik binnen 3 maanden wel het land zal verlaten. Kunnen jullie mij adviseren hierin? Ik was zelf (voor het geval dat dit nodig is) aan het kijken naar een hostel in India net over de grens.

  Bedankt alvast.

  1. Steffie

   Hi Julie, ik ga in november voor onbepaalde tijd. Hoe heb jij dit opgelost destijds?
   Groet,
   Steffie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

Tickets boeken

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van handige tips en weetjes.