Nha Trang

Het Scheveningen van Vietnam. Nha Trang wordt ook wel de ‘beach capital’ genoemd. De stad is booming, vol met sfeervolle restaurantjes, bars en hotels en hostels. Toegegeven; je moet er van houden. Maar ook al hou je er niet van; Nha Trang ligt in een indrukwekkende omgeving. Omgeven door groene bergen, een ademend strand, helder blauw water en tropische eilanden voor de kust.

Nha Trang

Nha Trang heeft niet altijd de mooiste stranden gehad. De laatste jaren is er door de overheid echter een hoop geïnvesteerd om het dé badplaats van Vietnam te maken. En niet zonder succes. Er zijn parken aangelegd langs het strand, de stranden zijn opgeschoond en langs de kust vindt je oneindig veel sfeervolle restaurantjes, hostels, hotels en bars.

Nha Trang heeft een bijzonder goed nachtleven. Er zijn genoeg discotheken om je te vermaken en aan het strand is altijd wat te doen. Geen paniek als je geen party-animal bent, er is genoeg te doen in Nha Trang. Zo kan je een bezoekje brengen aan één van de vele spa’s, chillen aan het strand, één van de vele tropische eilanden bezoeken voor de kust, een motortour boeken door de schitterende omgeving, duiken of de Cham torens in het centrum bezoeken. Je kan hier makkelijk een week verblijven zonder je te vervelen!
Nha Trang was lang niet meer dan een klein vissersdorp. Onder het Chamvolk stond het bekend als Eatrang, ook wel ‘Rivier van de riethalmen’. Vandaag de dag kent de stad ruim 300.000 inwoners.

Nha Trang

Cho Dam markt

De Cho Dam markt kan gezien worden als het centrum van Nha Trang. Van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat kan je hier werkelijk van alles kopen. Hoewel de markt als centrum gezien kan worden is het toch vooral het strand wat de meeste bezoekers trekt. Langs het strand loopt een mooie boulevard met genoeg vertier.

Vliegticket Nha Trang

De meeste reizigers zullen in Ha Noi Ho Chi Minh hun reis beginnen. Voor wie in Nha Trang wil beginnen kan dat. Er is namelijk een vliegveld in Cham Ranh, zo’n 35 kilometer van Nha Trang. Je zal dan eerst via Hanoi of HCM moeten reizen maar het is wel mogelijk.  Voor een overzicht van de voordeligste tickets naar Nha Trang kan je eens kijken bij vliegtickets Vietnam.

Stranden Nha Trang

Nha Trang, de bekendste kuststad van Vietnam, wordt door vele genoemd als DE strandbestemming van Vietnam. Hoewel wij het hier niet helemaal mee eens zijn begrijpen we wel waarom het wordt gezegd. Met een zes kilometer lang strand, mooie golven aan de ene kant en aan de andere kant omgeven door cafes en restaurants is dit ook een prima plek om te vertoeven.

Daarnaast kan je met verschillende tours richting één van de omliggende eilandjes en omliggende stranden om te chillen of te duiken. Is dit allemaal niet jou ding? Dan kan je er voor kiezen om heerlijk verse vis te eten in één van de vele restaurants.

City Beach en Hon Chong Beach

De twee mooiste stranden hier zijn City beach en Hon Chong Beach. Bij City Beach kun je watersporten en dagtochten per boot boeken. Net ten noorden van Nha Trang ligt het meer afgelegen Hon Chong Beach. Op het eerste gezicht minder dan City Beach, maar de reis zeker.

de voordeligste tickets naar nha-trang boek je bij cheaptickets!

Overnachten Nha Trang

Qua overnachten Nha Trang heb je verschillende mogelijkheden. Accommodatie vindt je hier werkelijk in alle soorten en maten. Of je nu op zoek bent naar fancy drie sterren hotels of lowbudget guesthouses, in Nha Trang is alles aanwezig. Er zijn ontelbaar veel gusesthouses, hostels, bungalows etc. door heel Nha Trang. Alles is online te boeken. Voor een overzicht van alle mogelijkheden kan je kijken bij overnachten Vietnam.

Locatie Nha Trang

Wat wij vinden:
  • Azië Expert

Samenvatting

Het Scheveningen van Vietnam. Nha Trang wordt ook wel de ‘beach capital’ genoemd. De stad is booming, vol met sfeervolle restaurantjes, bars en hotels en hostels. Toegegeven; je moet er van houden. Maar ook al hou je er niet van; Nha Trang ligt in een indrukwekkende omgeving.

4.6