Nikko

Als je een trip maakt vanuit Tokyo dan moet dat de pelgrimsstad Nikko zijn. Je vindt hier het Tōshō-gū heiligdom wat tussen de bergen ligt van het Nikkō National Park. Nikko, en met name de Tōshō-gū, trekt jaarlijks duizenden Japanners die allemaal het heiligdom en andere heilige gebouwen in Nikko willen zien.

Nikko

Gelegen tussen heuvelachtige bossen is Nikko één van Japans belangrijkste bezienswaardigheden. Het Tōshō-gū heiligdom en andere UNESCO World Heritage Sites geven de rijkdom en macht aan van de Edo periode. De stad Nikko is niet heel bijzonder maar de eeuwenoude tempels die hier staan en de natuurrijke omgeving maken dat allemaal goed. Elk jaar komen er duizenden toeristen af op Nikko om deze tempels te bezichtigingen. Dit betekend het in het hoogseizoen (zomer en herfst) en in het weekend heel erg druk kan zijn in Nikko. Het beste is dan ook om er een paar nachten te blijven zodat je niet mee hoeft in de hectiek van de dagtrip toeristen. Daarnaast kan je de prachtige natuur in de omgeving verkennen, evenals het nationaal park en andere bezienswaardigheden (keizerlijk paleis) en activiteiten rondom Nikkō.

De belangrijkste trekpleister in Nikko is zonder twijfel de Tōshō-gū. Dit heiligdom is opgedragen aan Tokugawa Ieyasu, de oprichter van het Tokuwaga shogunaat of dynastie. De tempel is gebouwd in 1617 tijdens de Edo periode toen Ieyasu’s zoon Hidetada leider van het leger was (shogun). Later is de tempel uitgebreid en vergroot. Er een een jaarlijks festival rondom de Tōshō-gū tempel.

Bezienswaardigheden Nikko

Naast de schitterende omgeving, het nationaal park en de Tōshō-gū tempel zijn er nog een aantal bezienswaardigheden in Nikko die het bezoeken waard zijn. Zo kan je bijvoorbeeld naar het Nikkō Tōshō-gū Museum of Art, en de Nikkō Tamozawa Imperial-villa Memorial Park. Aan het einde van de hoofdstraat van Nikko heb je nog de Shin-kyō brug. Het verhaal gaat dat de boeddhistische monnik Shōdō Shōnin de stad Nikko bezocht in de 8e eeuw en hulp kreeg om van twee slangen om de rivier over te steken. De slangen vormde een brug en daarna verdwenen ze. De originele brug dateert uit 1636 maar is verschillende keren herbouwd.

Locatie Nikko