Ninh Binh

Bij aankomst in het stadje Ninh Binh zie je niet meer dan de provinciale hoofdstad van de regio Ninh Binh. Een stoffige, drukke stad. Maar eenmaal buiten de stadsgrenzen word je overdonderd door een prachtige omgeving.

Waarom Ninh Binh?

De omgeving van Ninh Binh wordt omringd door kalksteen rotsen die bij Halong Bay niet zouden misstaan. De stad ligt op slechts 100 kilometer van Hanoi waardoor het makkelijk te bereiken is. Je kan een dagtour naar de regio boeken maar ook zelf naar Ninh Binh afreizen om de omgeving te verkennen. De stad dient vooral als uitvalsbasis voor de schitterende omgeving.

TIP – huur een brommer bij je accommodatie en rijd rond in de omgeving!

Hoewel de stad niet spectaculair is heeft de stad wel een aantal bezienswaardigheden. De meeste reizigers hier komen voor de omgeving. Maar de stad heeft ook zeker wat te bieden. Zo heb je er de grootste pagode van het land en de Trang An grotten die op de UNESCO Werelderfgoedlijst staan.

Ninh Binh

Je boekt de mooiste boottochten in Tam Coc en Trang An

Bezienswaardigheden

Zoals gezegd is er in de stad NInh Binh niet super veel te doen. Het valt op het eerste gezicht zelfs een beetje tegen. De meeste reizigers komen hier dan ook alleen voor de sprookjesachtige omgeving. Er liggen een aantal dorpjes waar je een aantal pagoda’s kunt bezoeken.

Zo kun je naar Trang An waar je de Hoa Lu Temple, Bai Dinh Pagoda en Thung Nham Bird Garden kunt bezoeken.

Verder heb je nog Cuc Phuong waar je  Cuc Phuong National Park en de Phat Diem Cathedral kunt bezoeken.

Tours

Hoewel de meeste mensen naar Tam Coc vertrekken kun je ook hier het een en ander regelen. Zo kun je georganiseerde motorbike tours boeken of een aantal mooie hikes maken langs Thai en H’monh homestays.

Pagodas

Er zijn een aantal bekende pagoda’s in hier. Hoewel de meeste reizigers voor de omgeving komen zijn het vooral de locals die deze pagoda’s bezoeken. De bekendste pagode in de omgeving is de oude Bai Dinh pagode. Deze ligt op de helling van de berg Dinh wordt omringd door een rustige, bosrijke omgeving. Een andere bekende pagoda is de Bich Dong Pagoda (zie foto).

Ninh Binh

De Bich Dong Pagoda

Tam Coc en omgeving

Voor vele is Tam Coc het hoogtepunt van de reis naar Ninh Binh. De omgeving is ook schitterend en een bezoek aan Tam Coc is een unieke ervaring. Het wordt vergeleken met Halong Bay alleen dan aan land. Je vindt hier namelijk immense rotsformaties die uit de grond omhoog rijzen. De Bich Dong Pagode vind je ook in Tam Coc.

De leukste manier om dit wonder te bekijken is door middel van een boottocht. Je kan een boottocht boeken die je in twee uur over de Ngo Dong rivier langs de mooiste plekjes brengt.

TIP – probeer ook naar Hoa Lu te gaan. Dit was meer dan 1.000 jaar de hoofdstad van Vietnam.

Trang An

Als je hier bent moet je ook zeker Trang An bezoeken. Dit is een een regio met rivieren, bergen en grotten. Het is een schitterende, majestueuze omgeving die vaak wordt vergeleken met Halong Bay. Je bezoekt Trang An met de boot (tour = 3 uur)

Ninh Binh

De omgeving is werkelijk prachtig hier!

Boottocht Trang An

Voor veel mensen is dit een van de favoriete dingen in Ninh Binh en misschien wel van hun hele reis. Je stapt op een kleine roeiboot en een daarmee vaar je 2 uur door en langs grotten, tempels en meren.

Meestal wachten ze op een groep van vier tot mensen. Het is een super leuke tocht waar je door grotten vaart en langs de mooiste kalkstenen rotsen. Het landschap is werkelijk sprookjesachtig de hele reis. Trang An is vaak de tweede keus van de reizigers in Ninh Binh in termen van boottochten. De meeste mensen komen namelijk alleen in Tam Coc (ook erg moo), maar bij deze boottocht is het veel minder druk.

Ga in de vroege ochtend of laat in de middag, waneer de meeste dagjesmensen weg zijn.

TIP Een tocht kost ongeveer 150.000 dong (december 2016). 

Hoe kom je er?

Ninh Binh ligt ‘dicht bij’ Hanoi. Het is dan ok het makkelijkst om vanuit Hanoi met de bus of trein naar deze regio te komen. Zowel de bus als trein doen er ongeveer 2 tot 2,5 uur over.

Bus/trein van Hanoi – bussen rijden elke dag tot 19:00 vanaf het Giap Bat en Luong Yen busstation in Hanoi naar Ninh Binh. Ze vertgrekken ongeveer elk kwartier. Prijzen beginnen vanaf 70.000 dong. Maar wij raden neit de goedkoopste bus aan. Deze zijn niet bepaald comfortabel. -Tickets zijn bij elk reisbureau of accommodatie te boeken.

De trein doet er net zo lang over en vertrekt vanaf het treinstation. Voor zo’n 70.000 Dong (€3) zit je 2 uur later in Nihh Binh.

Andere plekken – je kunt hier ook komen vanuit Halong City (115.000 Dong, 4 uur) of met een tourbus vanuit Hue. Dat kost je 320.000 Dong (€13) en duurt 10 uur. De trein vanuit Hue doet er 13 uur over en kost 290.000 Dong.

Ninh Binh

Beste reistijd

De temperatuur is het hele jaar constant (rond de 25 graden) dus je kunt hier het hele jaar komen. Deze regio heeft een typisch tropisch moesson klimaat met neerslag het hele jaar door. Zoals veel gebieden in het noorden van Vietnam zijn de maanden mei tot en met oktober erg heet met veel regen..

De regio kan last hebben van orkanen in september. November tot en met april hebben de neiging om koeler en droger te zijn. Dit lijkt aantrekkelijker, maar het regenseizoen heeft als voordeel dat de rijstvelden op hun best (en mooi groen) zijn. Je kunt hier dus echt het hele jaar komen.

Beste reistijd Ninh Binh

Locatie Ninh Binh

Wat wij vinden:
  • Azië Expert

Samenvatting

Bij aankomst in het stadje Ninh Binh zie je niet meer dan de provinciale hoofdstad van de regio Ninh Binh. Een stoffige, drukke stad. Maar eenmaal buiten de stadsgrenzen word je overdonderd door een prachtige omgeving.

4.7

Vragen, opmerkingen en antwoorden

2
  1. Jannie

    Het is inderdaad de natuur waarvoor je naar Ninh Binh komt. Maar die is daar dan ook wel waanzinnig mooi zeg..
    Leuke site trouwens Sjoerd en Ties.

    Beantwoorden

Door de vele vragen kunnen we helaas niet iedereen meer persoonlijk beantwoorden. We doen ons uiterste best.

Je email adres zal niet zichtbaar zijn voor andere bezoekers.