Ogasawara Islands

Zo’n 1.000 kilometer van Japan maar nog steeds binnen de landsgrenzen ligt de Ogasawara Archipel, ook wel de Bonin Islands genoemd. Het is een paradijs voor natuurliefhebbers met ongerepte stranden omgeven door tropische wateren en koraal. Snorkelen, walvis spotten, zwemmen met dolfijnen en wandelen kan hier allemaal.

Ogasawara Islands

De eilanden blinken uit in prachtige natuur. De ongerepte witte zandstranden, het kristal heldere water, de natuur op het binnenland, de sterrenhemel ’s nachts en walvissen spotten is niet het eerste waar je aan denkt bij je reis naar Japan. Toch vindt je dat wel hier. Gelegen in de Stille Oceaan afgesloten van de bewoonde wereld is dit werkelijk een paradijs op aarde. De Ogasawara Islands is een groep van 30 tropische en subtropische eilanden. De eilanden staan ook wel bekend als Bonin Islands wat is afgeleid van het Japanse woord ‘bunin’. Dit betekend ‘onbewoond’ of ‘geen mensen’.  Helemaal onbewoond is het al sinds 1800 niet meer en vandaag de dag wonen er zo’n 2.500 mensen op Chichi-jima en Haha-jima, de enige bewoonde eilanden. Dit is ook waar de ferry vanuit Tokyo aan komt. Op deze eilanden vindt je tevens de restaurantjes en de beste accommodatie evenals prachtige stranden.

Omdat de Ogasawara Islands eilanden zo afgelegen liggen zijn de planten en dieren hier anders ontwikkeld. De eilanden in deze archipel blinken uit in schoonheid. De stranden, het water, de onderwaterwereld, de natuur op de eilanden. Alles is hier sprookjesachtig mooi en de Ogasawara Islands kunnen gezien worden als de mooiste eilanden in Japan. Het heeft niet voor niets de bijnaam ‘The Galápagos of the Orient’ en de Ogasawara Islands staan sinds 2011 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Geschiedenis Ogasawara Islands

Net zo bijzonder als de natuur hier is de geschiedenis van de eilanden. De Japanners hadden de Ogasawara Islands in de 16e eeuw al ontdekt maar het waren Europeanen die hier de eerste nederzettingen maakte voor de walvisvaart rond 1830. De afstammelingen, ook wel ‘obeikei’ genoemd. In 1853 was het Matthew Perry die de eilanden tegen kwam en ze de Bonin Islands noemde. In 1875 veranderde die naam naar Ogasawara toen de Meiji overheid het gebeid claimde.

Bereikbaarheid Ogasawara Islands

De eilanden zijn niet heel makkelijk te bereiken en om te genieten van de natuur hier moet je er wel wat voor over hebben. De enige manier om hier te komen is namelijk met de ferry vanuit Tokyo. Een tocht van 26 uur. Je komt dan aan op Chichi-jima, het hoofdeiland. Een kleiner bootje brengt je naar Haha-jima, het andere bewoonde eiland.

Locatie Ogasawara Islands