Pangandaran Beach

Pangandaran is een schiereiland in West-Java. Pangandaran Beach is enorm populair onder toeristen die houden van een goed strand. Bijzonder aan dit strand is dat er zowel zwart als wit zand op het strand te vinden is. Het is daarnaast dé locatie in Java voor surfliefhebbers.

Het strand van Pangandaran

Pangandaran Beach is een geweldige strandbestemming. Je kunt op het strand namelijk allerlei activiteiten ondernemen. Natuurlijk kun je heerlijk gaan relaxen en zonnen maar je kunt ook kiezen voor wat meer avontuur. Zo kun je bijvoorbeeld gaan surfen, fietsen, duiken of jetskiën. Daarnaast is het strand van Pangandaran prima geschikt om te gaan vissen. Veel surfers komen speciaal naar Pangandaran Beach voor de golven en het gunstige klimaat. Wanneer het druk is moet je dus wel even oppassen voor de voorbij scherende fanatieke surfers.

Het is natuurlijk heel leuk om bij een van de restaurants of bars aan het strand een vers gevangen vis te bestellen. Vaak zijn de vissen hier dezelfde dag nog gevangen en dus verser dan vers. Daarnaast is kokosnootmelk erg populair om te drinken op Pangandaran Beach. Dit werkt vaak verkoelend wanneer je een pittig gerecht gegeten hebt.

Vervoer op Pangandaran Beach

De beste manier om op hier te komen is met de benenwagen. De afstanden zijn goed lopend af te leggen. Bovendien is het heerlijk om met je blote voeten door het zand te slepen en een ontspannen strandwandeling te maken. Een andere leuke manier om het strand van Pangandaran te verkennen is een fietstocht. Er zijn op en rond het strand meerdere plekken waar je fietsen kunt huren. Wanneer je echt wilt lachen, is het leuk om een tandem te huren waar je met twee personen op kunt rijden.
Als je genoeg hebt van het strand of het surfen en je wilt genieten van de natuur rondom het stadje Pangandaran boek dan een tour richting de Green Canyon. Een prachtig stukje natuur met watervallen wat zo uit een shampoo reclame lijkt te komen.

Locatie Pangandaran Beach

Wat wij vinden:
  • Azië Expert
4.6