Togian

Oprichter Azië Expert

Na mijn studie ben ik gelijk gaan werken maar eigenlijk heb ik altijd de drang gehad om te reizen. In 2008 gaf het programma Top Gear mij het laatste duwtje in de goede richting. Na lang wikken en wegen heb ik in 2009 besloten mijn baan op te zeggen om de reis te gaan maken. Ties wilde graag mee en zo vertrokken we naar Azië zonder enige planning. Het enige wat we wisten was onze eerste slaapplek in Beijing die uiteindelijk niet eens beschikbaar was!

Voorbereiding

Tijdens onze voorbereiding viel het ons op dat er weinig goede informatie te vinden was. Alles wat er op internet stond was oppervlakkig en gaf geen goed op antwoord op vele vragen die wij hadden. Zo doende ontstond het idee om met onze ervaringen iets te gaan doen.

Uiteindelijk hebben we maanden door Azië gereisd en er nog twee maanden Nieuw Zeeland aan geplakt. Het was een ongelooflijke ervaring. De jaren erna hebben me nog langs meer landen gebracht en ondertussen heb ik ChinaTibetJapanHong KongThailandVietnamCambodja, LaosMaleisië, Nepal en Indonesië gezien!

Mooiste herinnering

Dat is bijna onmogelijk te kiezen. Er is zo veel moois te zien en te doen in Azië dat alle herinneringen bij me zijn gebleven. Als ik dan toch moet kiezen ga ik voor de reis door Vietnam die we aflegde met de brommer. Zonder planning kochten we een brommer en hebben we bijna twee maanden door heel het land gereden. We vielen van de ene in de andere verbazing. We hebben mooie maar ook minder mooie herinneringen aan die reis. Al met al was het een prachtige ervaring, een absolute aanrader!