Pink Beach

Indonesië staat over de hele wereld bekend om de schitterende natuur en kleurrijke cultuur. Er zijn door het hele land meerdere nationale parken ingericht waar de natuur vrij spel heeft. Een van de mooiste nationale parken van het land is Nationaal Park Komodo. Vooral Pink Beach op het hoofdeiland Komodo is zeker een bezoek waard.

Het bijzondere strad

Komodo staat niet alleen bekend om de grootste hagedis ter wereld maar ook om Pink Beach. Dit is een strand met zand dat net roze lijkt. Het zand bestaat namelijk uit wit zand, vermengd met de overblijfselen van kleurrijk koraal. Wanneer de zon ondergaat is het strand op zijn mooist. Het is dan ook niet gek dat er jaarlijks vele bruiloften worden gegeven op Pink Beach. Ook kun je in de zee bij Pink Beach zeer goed snorkelen en duiken. Er leven maar liefst 1000 verschillende soorten vis in het water rond het eiland. Daarnaast kun je ook nog 260 soorten koraal bewonderen.

Komodo

Komodo is een van de drie eilanden van het Nationaal Park Komodo. Het eiland is zeer dunbevolkt, waardoor de natuur vrijwel ongerept is. Er wonen slechts 2000 mensen op het 390 vierkante kilometer grootte eiland. Deze mensen hebben echter wel een opvallende geschiedenis. Het zijn namelijk veelal nakomelingen van gevangenen die vroeger naar dit eiland werden verbannen.

Komodo is vooral erg populair onder natuurliefhebbers. De Komodovaraan is het bekendste dier dat op het eiland leeft. De Komodovaraan is de grootste hagedis ter wereld. Mede voor de bescherming van dit dier is het nationale park in 1986 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO gezet. Andere dieren die je op Komodo kunt vinden zijn buffels, kaketoes en makaken. De enige manier om op Komodo te komen is met de boot vanaf de eilanden Sumbawa en Flores.

Locatie Pink Beach