Princesa Underground River

Het Princesa Subterranean River National Park is één van de belangrijkste beschermde natuurgebieden in de Filipijnen. Het is een 8,2 kilometer lange onderwater rivier en staat bekend als één van de meest complexe grot systemen ter wereld. Er zijn spectaculaire kalksteen rotsen en kartgebergte wat de omgeving sprookjesachtig mooi maakt.

Boek hier voordelige vliegtickets naar de Filipijnen

Princesa Subterranean River

De onderwater rivier snijdt door de kalkstenen rotsen heen om uiteindelijk in de Zuid-Chinese Zee te eindeigen. De grotten zijn nog altijd zoals ze eeuwengelegen en onbelicht. De grotten varieren van stadion grote tot grotten waar je net aan door heen kunt. De overheid doet er alles aan om dit natuurgebied zo mooi mogelijk te houden en er mogen maar een beperkt aantal toeristen per dag heen.

De Underground River is het beste te bezoeken vanaf het plaatsje Sabang

Hoewel de rivier zelf 8,2 kilometer lang is gaan de meeste tours zo’n 1,5 kilometer de rivier op. De tour duurt in totaal ongeveer 45 minuten. De andere gebieden in de grot zijn namelijk lastig bereikbaar. De Underground River, zoals het hier genoemd wordt, is de langste bevaarbare ondergrondse rivier ter wereld. ten minste 11 mineralen, kristallen en eivorm rotsformaties en een 20 miljoen jaar oude fossiel is het Princesa Subterranean River National Park een waar fenomeen. De Puerto Princesa Underground River is uitgeroepen als éénvan de ‘New 7 Wonders of Nature’.

In het hoogseizoen is het hier behoorlijk druk en zul je veel en lang moeten wachten

Sabang

Je kunt het park vrij eenvoudig bereiken. De makkelijkste manier is om naar Sabang af te reizen, een stadje aan de westkust van Palawan. De rit vanaf Puerto Princesa zou niet langer dan vier uur moeten duren. Je kunt ook een dagtrip boeken vanuit Puerto Princesa maar dit duurt een hele dag terwijl de echte tour in de grotten maar een uurtje duurt.

Sabang

Bijna alle hotel, hostel of tentjes op straat verkopen tours naar het park. Een boot zet je af dicht bij de ingang van waar het nog vijf minuten lopen is naar de grot. Onderweg naar de Subterranean River kom je bossen waar makaken in bomen hangen op zoek naar jouw eten. Je kunt ook zelfstandig naar het Princesa Subterranean River National Park maar je hebt wel een vergunning nodig die je moet laten zien om in één van de bootjes te komen.

Locatie Princesa Subterranean River