Pura Meru & Taman Mayura

Lombok is een geweldig eiland om cultuur te snuiven en kennis te maken met de lokale cultuur. Een van de mooiste bezienswaardigheden van Lombok ligt in het westen van het eiland, namelijk Pura Meru en Taman Mayura.

Pura Meru

Pura Meru is één van de meest indrukwekkende Hindoetempels op Lombok. Het complex werd al in 1720 gebouwd in opdracht van de toenmalige koning.  Pura Meru is een belangrijke gebedsplaats voor Hindoeïstische Indonesiers maar is ook erg populair onder toeristen.

Het centrum van het complex bestaat uit drie tempels in de vorm van torens. De drie gebouwen staan symbool voor de hindoeïstische goden Brahma, Vishnoe en Shiva. Dit zijn de drie belangrijkste goden uit het Hindoeïsme. Zij staan voor de zogenaamde drie-eenheid, ook wel Trimurti genoemd. Naast de drie grote torens zijn er nog meer dan 30 andere gebouwen in het complex. Elk gebouw hoort toe aan één van de drie goden.

Taman Mayura

Tegenover het tempelcomplex van Pura Meru ligt Taman Mayura. Taman Mayura werd in 1744 gebouwd om dienst te doen als koninklijk paleis. Lange tijd deed het complex ook dienst als koninklijk paleis. Vandaag de dag wordt het echter niet meer actief gebruikt en is het omgetoverd tot een schitterend park.

Alle koninklijke gebouwen van Taman Mayura staan nog fier overeind. Opvallend aan de bouwwerken in Taman Mayura is dat zij zowel Hindoeïstische als Islamitische kenmerken hebben. Een groot deel van het complex is omgevormd tot een schitterende vijver vol lotussen. In het midden van de vijver ligt een klein eilandje met daarop een prachtig paviljoen.

Wanneer je op reis bent in Lombok is het leuk om een bezoek aan Taman Mayura en Pura Meru te combineren. Vaak heb je aan een halve dag genoeg om beide complexen te bezichtigen. De toegang tot beide trekpleisters kost vaak niet meer dan een paar euro.

Wil jij binnenkort naar Indonesië? Lees dan meer over de prachtige highlights van Indonesië, waar je het beste kunt overnachten in Indonesië of hoe je een goedkoop vliegticket boekt.

Locatie Pura Meru & Taman Mayura