Railay Beach

Op zoek naar het mooiste strand van Thailand? Dan ben je op Railay Beach aan het juiste adres. De kans is groot dat je een afbeelding van dit strand tegen komt als je in Google zoekt op stranden Thailand. Met de sprookjesachtige kalkstenen rotsen die uit de turquoise zee rijzen is dit een waar tropisch paradijs.

Railay Beach

Dit bekende strand ligt op het schiereiland Railay en word gezien als het mooiste strand van Thailand. En dat is terecht. Met de kalkstenen die uit de zee rijzen, de prachtige zandstranden, de wuivenden palmbomen en het heerlijk heldere (en warme) water vormen de perfecte omgeving voor een dag, week of maand chillen aan het strand!

Railay

Dit strand ligt zuidwest van het bekende Krabi en is alleen per boot te bereiken. Dit maakt het strand meteen zo bijzonder. Er komen hier geen bussen vol met afgeladen toeristen. Hoewel het zeker niet rustig is. Het is het beste te bereiken met een longtail boat vanuit Ao Nang. Dit is niet alleen de makkelijkste manier, ook één van de mooiste. Je vaart namelijk langs prachtige stranden. Er komt zo veel moois voorbij dat je van gekkigheid niet weet waar je moet kijken. Ao Nang is het drukkere strand in deze regio. Hoewel de drukte soms wel eens overhevelt naar Railay hangt hier nog steeds een aangename, laid-back sfeer.

Stranden Railay

Laem Phra Nang, zoals het eigenlijk heet, is eigenlijk een klein eiland omarmd door ondoordringbare kalksteen rotsen waardoor wegen naar dit gebied onmogelijk zijn. Hoewel het bij iedereen in Thailand wel bekend is heeft het schiereiland vier stranden, namelijk Railay West, East, Ao Phra Nang en Ton Sai. Stuk voor stuk zijn het schitterende stranden waar je makkelijk één of twee dagen kan vertoeven.

Railay West – aan het westen van het eiland ligt Railay West. Dit wordt ook wel Railay Beach genoemd en is daarmee het bekendste strand van het schiereiland (en heel Thailand). De foto’s die je tegenkomt op Google en in reismagazines van mooie stranden met kalksteen rotsen zijn hoogstwaarschijnlijk hier gemaakt. Hier vindt je tevens de meeste (en duurste accommodatie.

Railay

Railay East – weinig mensen gaan naar dit strand. Het is ook niet het mooiste strand van de vier. Het strand is minder mooi maar de sfeer niet slechter. Je vindt hier juist de meeste budget accommodatie en leuke, gezellige bars en restaurants.

Ao Phra Nang –  in het zuiden van het schiereiland ligt Ao Phra Nang. Samen met Rialay Beach behoort Ao Phra Nang tot de mooiste stranden van het land. Je kan hier heerlijk relaxen aan het strand met uitzicht op zee waar de typische gekleurde longtail boten klaar liggen om toeristen op te pikken en af te gooien.

Ton Sai – het strand voor backpackers en klimfanaten. Ton Sai is waar de meeste jongeren komen. Het is typisch zo’n plek waar je een paar dagen plant en uiteindelijk weken vertoeft. De sfeer is laid-back, de mensen zijn gezellig en er is genoeg te doen!

Overnachten Railay

Hoewel één dag genoeg op één van de stranden genoeg moet zijn om het strand te verkennen kan je hier ook meerdere dagen (of weken) verblijven. Accommodatie is best prijzig, zeker als je op het bekendste strand verblijft. Als je alle stranden wil bezoeken en goedkope accommodatie zoekt kan je het beste verblijven op Ton Sai of Rialay East

Locatie Railay Beach

Wat wij vinden:
  • Azië Expert

Samenvatting

Op zoek naar het mooiste strand van Thailand? Dan ben je op Railay Beach aan het juiste adres. De kans is groot dat je een afbeelding van dit strand tegen komt als je in Google zoekt op stranden Thailand. Met de sprookjesachtige kalkstenen rotsen die uit de turquoise zee rijzen is dit een waar tropisch paradijs.

4.6

Door de vele vragen kunnen we helaas niet iedereen meer persoonlijk beantwoorden. We doen ons uiterste best.

Je email adres zal niet zichtbaar zijn voor andere bezoekers.