Religie Hong Kong

Het geloof in Hong Kong heeft met Chinezen, Molsims, Christenen, Hindoes en Joden veel verschillende overtuigingen met ieder hun eigen filosofie. Gezien de ligging en de geschiedenis van Hong Kong is het niet verwonderlijk dat veel van de inwoners (90%) aanhanger zijn van de traditionele Chinese godsdienst. De Chinese godsdienst is een mix van het taoïsme, confucianisme en het boeddhisme.

tian tan boeddha

Naast de vele mensen die de Chinese godsdienst aanhouden zijn er nog ongeveer 600.000 Christenen, wat zo’n 8% van de bevolking vertegenwoordigt. Daarnaast zijn er nog ongeveer 250.000 moslims en vindt je nog een kleine groep sikhs en mensen die het Jodendom of Hindoeïsme vertegenwoordigen.

Hoewel Hong Kong niet bekend staat om zijn historische gebouwen of culturele erfgoed vindt je toch nog zo’n 600 kerken, kloosters of tempels. Het geloof Hong Kong biedt de bezoekers dus meer dan men zou verwachten. In tegenstelling tot veel andere Aziatische landen zijn de meeste deze tempels of kerken klein. Mocht je op zoek zijn naar grotere complexen kan je het boeddhistische Po Lin klooster op Lantau bezoeken. Ook de Tienduizend Boeddha’s van Sha, wat er in werkelijkheid ruim 12.000 zijn, en de taoïstische Wong Sin tempel zijn het bezoeken zeker waard.