Siargao

Bij het noordelijkste puntje van Mindanao ligt het eland Siargao. Het is een onontwikkeld eilandje met ongekend mooie stranden, indrukwekkende baaien, een groen binnenland en lagunes die in de Stille Oceaan eindigen. De eerste toeristen hier waren surfers die de perfecte surflocatie vonden bij Tuason Point. Ze vonden het zo perfect dat ze het Cloud Nine noemde. En hoewel Siargao nog steeds maar weinig toeristen trekt komen hier steeds meer surfers vanuit de hele wereld op zoek naar de beste golven.

Boek hier de voordeligste vliegtickets naar de Filipijnen

Siargao

Siargao is pas rond het jaar 2000 ontdekt. Men zegt dat een groep Australische surfers de hele Filipijnen afzochten op zoek naar de beste surfspot. Het enige wat ze nog hadden toen ze de golven bij Siargao ontdekte waren de Cloud 9 chocolade repen waardoor ze deze perfecte surfspot Cloud Nine noemde. Waar of niet, sindsdien trekt het eilandje jaarlijks honderden toeristen.

Sinds de ontdekking van het eilandjes zijn er een aantal middelgrote appartementen en hotels te vinden. Alle hotels en accommodatie gaat gepaard met een laid-back sfeer wat vooral komt door de doelgroep die hier komt; surfers. Siargao is echter niet all about surfing. Je kan hier namelijk ook heel goed vissen. De zee zit hier vol met tonijn, makreel, marlijn, krabben, octopussen, inktvis en zelfs stingrays. Voor de echte backpacker die zichzelf goed kan vermaken is Siargao een paradijs met rotsen, mangrove moerassen, prachtige eilanden voor de kust, watervallen, bossen en.. hangmatjes aan het strand. In de omgeving vindt je daarnaast nog een aantal picture-perfect eilanden zoals Naked Island. Daku Island is zefls nog iets mooier met poederachtig wit zand omgeven door het zeegroene water.

Je komt binnen bij de haven van Siargao in Dapa. Bij aankomst zal je gelijk door gaan naar één van de hotels of ressorts lans de nieuw gelegen weg tussen Genearal Luna en Cloud Nine.

Locatie Siargao