Sentosa Island is Singapore’s tropische eiland. Verwacht echter geen verlaten bounty stranden. Sentosa Island is gericht op vermaak met animatie parken, een kabelbaan, een mega aquarium, gemaakte golven om te surfen en verschillende strandbars.

Sentosa Island

Sentosa Island ligt onder Singapore en is verbonden met het vaste land via een brug. Bij aankomst lijkt het meer of je Disney bezoekt dan een tropisch eiland. Het eilandje staat volgebouwd met vermaakt voor toeristen en locals. Die gebruiken Sentosa Island namelijk voor dagtrips of een weekendje weg. Verwacht daarom ook geen rustig tropisch paradijs, het is hier namelijk behoorlijk druk. De drie stranden die het eiland telt zijn nep, het zand is geïmporteerd en de palmbomen zijn gepland. Maar wat maakt het uit? Het ziet er namelijk nog steeds heel erg tropische uit!

Verwacht daarom ook geen rustig tropisch paradijs, het is hier namelijk behoorlijk druk. De drie stranden die het eiland telt zijn nep, het zand is geïmporteerd en de palmbomen zijn gepland. Maar wat maakt het uit? Het ziet er namelijk nog steeds heel erg tropische uit!

To do

Sentosa Island mag dan geen oase van rust zijn, het voordeel is wel dat er meer dan genoeg vermaakt is. Voor zo’n klein eilandje kan je hier werkelijk van alles doen. Je vindt er pretparken, een kabelbaan, een groot aquarium, mogelijkheden om te surfen, een golfbaan en je kan er zelf met dolfijnen zwemmen!

De stranden

Op Sentosa Island vind je in het zuiden drie eilanden (die alledrie nep zijn). Dat klinkt misschien negatief maar de stranden zijn niet te onderscheiden van echt. De drie stranden die er zijn heten Siloso Beach, Palawan Beach en Tanjong Beach (van links naar rechts).

De stranden zijn voorzien van palmbomen, hangmatjes en gezellige strandbars. Als je de andere mensen weg denkt kan je prima relaxen op één van deze stranden. Siloso is het drukste strand (hier staat tevens een groot hotel). Je hebt hier ook de kabelbaan. Op Palawan is meer vermaak voor kinderen en Tanjong is het rustigst waar je tevens kan surfen.

Als je Sentosa zat bent kan je nog richting het zuiden reizen. Daar vindt je andere eilandjes van Singapore zoals St John’s en Kusu. Deze eilandjes zijn makkelijk te bereiken met de ferry en deze eilanden zijn nog minder ontwikkeld dan Sentosa Island. Dat betekent niet dat je er ongerepte stranden vindt. Ook hier komen meer dan genoeg reizigers en locals. 

Locatie Sentosa Island

Heb je een vraag voor ons Team van Reis Experts? Dan kan je deze vraag, na het doneren van een Kop Koffie, hier stellen.

Je email adres zal niet zichtbaar zijn voor andere bezoekers.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.