Siquijor

Het kleine, maar prachtige, eilandje Siquijor ligt tussen Cebu, Negros en Bohol in de Visayas en is het bezoeken waard als je de zuidelijke eilanden ontdekt. Het eiland was onbewoond tot de Spanjaarden hier kwamen in de 16e eeuw. Ze noemde het eiland ‘Eiland van Vuur’ vanwege de zwermen vuurvliegjes.

Als je van plan bent naar Siquijor te gaan, lees dan deze pagina goed door. We leren je op deze pagina het volgende over dit schitterende eiland;

Siquijor: intro

Veel Filippino’s denken vandaag de dag dat Siquijor een eiland vol hekserij is. Het staat ook bekend zijn mangkukulam (genezers) die traditionele zalfjes gebruiken voor moderne kwaaltjes. Gelukkig is de hekserij en kwakzalverij veranderd in het maken van cocktails aan het strand. Er zijn gelukkig ook genoeg mogelijkheden om er te komen want dit rustige, pittoreske eilandje is een genot voor het oog.

TIP – een brommer huren (500 peso per dag) is de ideale manier om het eiland(je) te verkennen!

Je kan er leuke tours boeken en het eiland te ontdekken per fiets, driewieler, motor of jeepney. De leukste manier is uiteraard de fiets of brommer. De stranden op Siquijor maken je bezoek aan onvergetelijk maar je hebt ook nog mooie bergpaden die je kan bewandelen, mooie watervallen, grotten, oude kerken en je kan er zelfs duiken.

Black Magic

Siquijor zou een behekst eiland zijn. Dit komt omdat er op Siquijor zogenaamde ‘folk healers‘ zouden wonen. Deze folk healers wonen in de bossen rondom San Antonio en maken hun toverdrankjes met lokale kruiden. Wij hebben er overigs nks van gemerkst op Siquijor.

Siquijor

Zonsondergang aan het strand in San Juan

Het eiland

Er is op het eiland genoeg accommodatie waarvan de meeste binnen een half uur van het havenstadje Larena. Met name de plaatsjes San Juan en Sandugan bieden genoeg accommodatie. De meeste hotels bieden tours op het land zelf in de zin van fietsen of trektochten maar ook duiken wordt steeds populairder.

TIP – wil je een leuke avond? Check dan de Dagsma bar! Een van de leukste barretjes in de Filipijnen!

De meest duikscholen gaan naar Sandugan Point en Tambisan Point die beide bekend staat om het koraal en vele tropische vissen. Bij Paliton Beach zijn tevens nog drie grote onderzeese grotten waar je rif haaien kan zien. Naast duiken en het binnenland ontdekken kan je ook nog naar Apo Island. Ook hier kan je goed duiken en het eiland zelf is ook prachtig.

Te doen in Siquijor

Het eiland Siquijor is één van de leukste eilanden in de Visayas. Er zijn genoeg dingen te doen om je een week te kunnen vermaken naast het duiken en relaxen. Een aantal dingen die je kan doen op Siquijor.

Cambugahay Falls

Langs de weg richting Lazi vindt je de Cambugahay Falls, een verborgen waterval met een vers water meertje. Je kan hier als Tarzan met een touw met water in slingeren. Je kan ook naar de top van de waterval en er van af springen.

Het is een populaire plek voor zowel locals als toeristen dus verwacht niet dat je de enige bent hier. Je moet je brommer/taxi/TukTuk langs de weg parkeren op een klein parkeerterreintje. Zorg dat je kleingeld bij je hebt want je moet betalen om je brommer te parkeren. Vanaf de parkeerplaats is het nog 10 minuten de trap af naar de waterval.

Salagdoong Beach

Het strand van Salagdoong Beach is zo mooi dat je er een heel Facebook album aan kunt wijden. Je kunt hier wandelen of gewoon lekker chillen. Je kan ook duiken van een hoge klif hier. Op 17 en 20 meter hoog is een soort duikplank gemaakt waar je van af kan. Het is niet alleen populair bij toeristen, ook locals komen hier graag.

In het hoogseizoen kan het wat drukker zijn, maar vergeleken met Palawan of Boracay valt het reuze mee. Tegenwoordig zijn er huisjes gebouwd bij het strand. Iets wat meestel niet ten goede komt van het geheel, maar bij Salagdoong Beach past het mooi in het geheel.

Vuurvliegjes spotten

Siquijor wordt niet voor niets ‘Eiland van Vuur’ genoemd. In het donker kan je het mooie natuurverschijnsel zien. Het is de moeite waard om er naar op zoek te gaan! Je kunt tours boeken bij veel accommodaties. Mocht het niet bij jouw accommodatie kunnen vraag er dan naar. Vaak kennen ze wel iemand die de tour voor je wil regelen.

San Juan Beach

Als je op zoek bent naar resorts en lekker zitten, eten en drinken kan je het beste richting San Juan Beach. Het zeewater beweeg hier nauwelijks waardoor je, zeker in de avond, prachtige foto’s kan maken door het spiegelende water.

Siquijor

Siquijor is niet groot maar wel heel erg mooi!

Overnachten Siquijor

Er zijn een aantal plekken op Siquijor waar je kunt overnachten. Het eiland is niet zo heel groot en in één dag kan je het hele eiland verkennen met de brommer. Je kunt overnachten in Siquijor Town, Larena, San Juan en Lazi.

Wij sliepen in San Juan, het dorp met het mooiste strand. Wij sliepen in The Bruce, een hostel met huisjes aan het strand tegen schappelijke prijzen (750 tot 2.500 Peso). Tegenover The Bruce ligt de bar Dagsma, een van de leukste barretjes in de Filipijnen!

Als je ergens anders wilt slapen betaal je zo’n 300 tot 1.200 peso voor redelijke kamers. Je kunt ook in resorts slapen voor meer dan 10.000 Peso (€190). Bij Booking.com vindt je meer accommodatie in San Juan op Siquijor.

TIP – wij betaalde 1.000 peso voor een tweepersoonskamer (100 meter van het strand) en 1.800 peso voor een familiehuisje aan het strand.

Hoe kom je er?

Er zijn een aantal plekken op Siquijor waar je kunt overnachten. Het eiland is niet zo heel groot en in één dag kan je het hele eiland verkennen met de brommer. Je kunt overnachten in Siquijor Town, Larena, San Juan en Lazi.

Manilla naar Siquijor

Je zult eerst van Manilla naar Dumaguete moeten reizen. Dat ligt op Negros, een eiland in de buurt van Siquijor. Vanaf het vliegveld van Dumaguete neem je vervolgens een tricycle naar Dumaguete Port (de haven).

Vanaf hier gaat er om 12:50 uur een ferrie naar Siquijor. De reis duurt maar een uurtje en je betaald tussen de 210 en 360 peso, afhankelijk van de boot, zitplaatsen en seizoen. Dat is ongeveer €3,80tot €6,35.

Bohol naar Siquijor

Wij zijn vanaf Bohol naar Siquijor gegaan. Ook met de boot. Vanaf Bohol kost het je 1.080 peso per persoon. De boot vertrekt vanaf Tagbilaran. Op internet staan prijzen van 210 tot 360 peso, maar dit is niet waar. Het ticket kost 910 peso en vervolgens komen er nog allemaal fees bij. Je reist via Dumaguete.

Siquijor

Het strand van San Juan

Budget voor Siquijor

Siquijor is niet alleen een mooie eiland, het is er ook niet heel duur in vergelijking met andere eilanden in de Filipijnen. Hoeveel je per dag kwijt bent is afhankelijk van je eigen manier van reizen, maar het hoeft niet duur te zijn. We hebben enkele van onze kosten op een rijtje gezet;

 • Boot Bohol naar Siquijor – 1.080 peso p.p. (€19)
 • Overnachting in The Bruce – 1.000 peso per nacht / 500 peso p.p. (€18 / €9)
 • Parking fee Cambugahay Falls – 20 peso (€0,35)
 • Parking fee Salagdoong Beach – 40 peso (€0,70)
 • Brommer huren – 500 peso per dag (€9)
 • Kosten voor eten en drinken – 1.200 peso p.p. per dag (€21)

Locatie Siquijor

Wat wij vinden:
 • Azië Expert

Samenvatting

Het kleine, maar prachtige, eilandje Siquijor ligt tussen Cebu, Negros en Bohol in de Visayas en is het bezoeken waard als je de zuidelijke eilanden ontdekt. Het eiland was onbewoond tot de Spanjaarden hier kwamen in de 16e eeuw. Ze noemde het eiland ‘Eiland van Vuur’ vanwege de zwermen vuurvliegjes.

4.6

Vragen, opmerkingen en antwoorden

1
 1. john veerman

  very nice siquijor . i go there again n march to my girlfriend. i can advice everyone to visit this island .

  Beantwoorden

Door de vele vragen kunnen we helaas niet iedereen meer persoonlijk beantwoorden. We doen ons uiterste best.

Je email adres zal niet zichtbaar zijn voor andere bezoekers.