Slapen bij de apen

Regenwoud en de orang-oetan zijn haast onlosmakelijk verbonden met Maleisisch Borneo of het Indonesische Kalimantan. Het Sepilok Orang Oetan Rehabilitation Centre is één van de bekendste plekken om deze prachtige dieren te zien. Een bijzondere en avontuurlijke tocht, dwars door de ongerepte jungle brengt je oog in oog met de oranje mensapen. Helaas is deze ervaring ook prijzig. Denk daarom eens aan de wildernis op Sumatra in Indonesië; ruige, intens groene jungle, én goed in te passen in je Indonesië rondreis.

Boek hier voordelige tickets naar Indonesië

Vliegen op Medan kan gemakkelijk vanuit Kuala Lumpur, ideaal als start van je reis. Medan zelf is niet heel bijzonder, wij raden aan om direct door te rijden naar Bukit Lawang. De afstand is nog geen 100 kilometer, maar door de slecht onderhouden wegen doe je hier zo’n 3 uur over. Dit scharen wij onder de charme van Azië. Slapen doe je in Bukit Lawang letterlijk aan de rand van het oerwoud. Door het dorp loopt een snelstromende rivier en de hangbrug is de toegang tot de jungle.

Het Gunung Leuser National Park (de officiële naam van het wilde gebied) biedt een voederplatform, van waar meerdere keren per dag de orang-oetan gevoerd worden. De kans is daardoor zeer aanwezig dat je de innemende apen ook daadwerkelijk ontmoet. Eerst hoor je geritsel van bladeren, bomen bewegen… en al snel zie je slingerend tussen boomtoppen de orang-oetans een weg naar het platform maken.

Voor de reizigers die meer behoefte hebben aan avontuur en authenticiteit, kun je onder begeleiding van een ervaren gids een jungletrekking maken. Ook al bestaat er een (kleine) kans dat je de apen niet te zien krijgt, spannend is het zeker! Sta je liever vandaag dan morgen oog in goog met deze mensaap? Klik hier voor meer informatie over reizen naar Sumatra en een bezoek aan hetGunung Leuser National Park.

Wil jij binnenkort naar Indonesië? Lees dan meer over de prachtige highlights van Indonesië, waar je het beste kunt overnachten in Indonesië of hoe je een goedkoop vliegticket boekt.