Hoofdmenu
Onze Tours

AZIË

reis expert header

Cultuur Sri Lanka

Door: Ties - Reis Expert    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 16 januari, 2020

Sri Lanka wordt de laatste jaren steeds populairder. En terecht want het heeft ongerepte tropische stranden, vriendelijk lachende locals, kuddes wilde olifanten, heerlijk eten en ’s werelds beste surfplekken en 2000 jaar oude tempels. Iets waar Sri Lanka in uit blinkt voor zo’n klein land is de cultuur. De cultuur Sri Lanka is in overal te vinden.

Cultuur Sri Lanka

Of je nu op straat loopt of een tempel bezoekt. De eeuwenoude cultuur in Sri Lanka komt overal terug. Dagelijkse rituelen en tradities worden vandaag de dag nog steeds uitgevoerd. Niet alleen in tempels maar ook op straat. Dit heeft grotendeels te maken met het geloof waarin mensen offers brengen aan goden. Denk aan kleine bloemenkransjes of wierook op straat. Wij hebben een overzicht gemaakt met de mooiste cultuur in Sri Lanka.

Horton Plains (World’s End)

Horton Plains is een prachtige regio in zuiden van Sri Lanka vlak bij Nuwara Eliya. Horton Plains ligt in de omgeving van de op twee en drie na hoogste bergen van Sri Lanka (Kirigalpotta en Totapola) en ligt daardoor automatisch omgeven op een golvend plateau op zo’n 2.000 meter hoog.

Polonnaruwa

Polonnaruwa is een oude koningsstad in het oosten van Sri Lanka. Vanaf deze stad regeerde verschillende koningen 800 jaar geleden over het land. Polonnaruwa was het commerciële en religieuze centrum. De oude tempels en ruïnes die je hier vandaag de dag nog vindt geven een aardig beeld over hoe deze koningsstad er uit gezien moet hebben in de hoogtijdagen

Anuradhapura

Meer dan 1.000 jaar was Anuradhapura toneel van Singhalese koningen die vanuit deze stad hun koninkrijk aanstuurde. Het was één van de grootste en belangrijkste Sri Lankaanse koninklijke hoofdsteden van die tijd. De glorie is enigszins vergaan maar nog steeds is Anuradhapura een prachtige stad met paleizen, stoepa’s, schitterende tuinen en een indrukwekkende geschiedenis.

Sigiriya

De ruïnes van Sigiriya zijn niet alleen de meest indrukwekkende geologische formaties van Sri Lanka, maar ook één van de grootste culture schatten van het land. Sigiriya is een 200 meter hoge rots midden in de jungle met op de top de ruïnes van één van de spectaculairst gelegen heiligdommen ter wereld.

Adam’s Peak

Adam’s Peak ligt in een schitterende omgeving in het centrale gedeelte van Sri Lanka. Deze 2.243 meter hoge berg is al meer dan 1000 jaar een belangrijk pelgrimsoord voor verschillende mensen. Het schijnt de berg een voetafdruk van boeddha herbergt.

Temple of the Tooth

Als je altijd al één van de meest heilige boeddhistische pelgrimsoorden ter wereld wil bezoeken mag de Temple of the Tooth, ook wel de Dalada Maligawa genoemd, niet ontbreken. De tempel staat in de stad Kandy. Elke dag komen duizenden boeddhisten naar deze tempel omdat hier de tand van Boeddha bewaard wordt.

Dambulla

De grottempel in Dambulla is één van de bekendste highlights in Sri Lanka. Ondanks dat het helaas wat commercieel is, is het een belangrijke heilige plaats in Sri Lanka die tijdens je reis niet gemist mag worden. De grottentempel ligt overigens samen met Anuradhapura, Polonnaruwa en Sigiriya in de culturele driehoek van Sri Lanka.

Wat wij vinden:
  • 8/10
    Azië Expert - 8/10
8/10

Samenvatting

Sri Lanka wordt de laatste jaren steeds populairder. En terecht want het heeft ongerepte tropische stranden, vriendelijk lachende locals, kuddes wilde olifanten, heerlijk eten en ’s werelds beste surfplekken en 2000 jaar oude tempels. Iets waar Sri Lanka in uit blinkt voor zo’n klein land is de cultuur. De cultuur Sri Lanka is in overal te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder