Hoofdmenu
Onze Tours

AZIË

Galle

Door: Ties - Reis Expert    |    Reacties: 3

Bijgewerkt op 16 januari, 2020

Als Nederlander mag je de stad Galle eigenlijk niet missen. Het is namelijk lang in handen geweest van de Nederlanders. Er hangt hier dan ook een Nederlandse sfeer. Hoewel de buitenwijken niet veel sfeer hebben veranderd dat zodra je de ommuurde binnenstad binnen komt en binnen treedt in een oude koloniale stad. Gelegen aan de oceaan is dit een unieke stad.

Galle; Nederlandse stad in Azië

Galle is gebouwd in 1663 door de Nederlands en is een unieke verzameling van cultuur en structuur die eeuwen geleden zijn aangebracht. Als je gewoon een wandeling maakt door de stad heen kom je het ene na de andere prachtige gebouw tegen. En met straten als Zeeberg Straat, Leynbaanstraat en de Groote waan je je even in Nederland.

De ommuurde stad staat ook niet voor niets sinds 1988 op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Het meest bijzondere van de stad is dat het nog steeds een heerlijke vibe heeft. Locals doen nog steeds hun ding hier en het toerisme is nog niet booming.

Galle

Binnenstad Galle

De binnenstad wordt beschermd door een dikke verdedigingsmuur. Hoewel de stad behoorlijk groot is, het is de vierde stad in Sri Lanka, loop je binnen een uurtje de muur over. Mocht je in Galle komen vergeet dan zeker niet om van het schitterende uitzicht op de stad en de oceaan te genieten vanaf de stadsmuren.

De binnenstad, of fort, werd in 1663 door het VOC gebouwd nadat de Portugezen werden verjaagd. De Nederlanders waren echter niet de eerste die hier een fort bouwde.

De Portugezen hadden namelijk ook een fort. Nadat het VOC hier in 1640 aankwamen met twaalf schepen en meer dan 2.000 man waren de Portugezen echter snel verdwenen. Binnen vier dagen viel de stad in Nederlandse handen. Het waren de Nederlanders die de muur groter en steviger maakte om de stad te beschermen.

Tsunami Galle

In 2004 werd de stad getroffen door de tsunami. Niet alleen werd de stad ernstig beschadigd, veel mensen verloren familie en vrienden en hun huis. Toeristen bleven weg waardoor locals in financiële nood kwamen.

Gelukkig hebben ze de stad weer opgebouwd en is de stad wederom de schitterende stad die het was voor de tsunami.

Galle

Locatie Galle

Wat wij vinden:
 • Azië Expert - 7/10
  7/10
7/10

Samenvatting

Als Nederlander mag je de stad Galle eigenlijk niet missen. Het is namelijk lang in handen geweest van de Nederlanders. Er hangt hier dan ook een Nederlandse sfeer. Hoewel de buitenwijken niet veel sfeer hebben veranderd dat zodra je de ommuurde binnenstad binnen komt en binnen treedt in een oude koloniale stad. Gelegen aan de oceaan is dit een unieke stad.

3 comments

 1. Ton Ackermans

  Hallo,
  Wij, familie met 2 ouders en 2 dochters van 13 & 17, hebben net tickets geboekt voor Colombo. Komen 20 July aan.
  Kunnen jullie mij zeggen of het te doen is om Tuktuk’s te huren voor 2 weken om rond te reizen of heeft dat weinig zin daar we niet genoeg kilometers kunnen maken om een goed indruk van het land te krijgen? Of beter met Trein reizen en dan op de stations lokaal transport te regelen? Ik hoor graag. Met vriendelijke groet, Ton Ackermans.

 2. Theo Sleddens

  Ik ga in mei naar Sri Lanka en maak dan een treinreis van Negombo naar Kandy Nuwara Eliya en Ella.
  Graag zou ik vernemen of er een treinverbinding van Ella naar Galle of als dat niet zo is wat voor vervoer er dan mogelijk is.

  Met vriendelijke groet,
  Theo

  1. Ties Post author

   Hoi Theo,

   er is een treinstation in Galle, maar er rijden geen treinen tussen Galle en Ella. Je moet dan eerst van Galle terug naar Colombo en daar op de trein stappen naar Kandy, Ella of Nuwara Eliya. Vanaf Galle kun je wel de bus nemen richting Ella (of een TukTuk huren).

   Groeten,
   Ties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

Tickets boeken