Hoofdmenu
Onze Tours

AZIË

Hikkaduwa

Door: Ties - Reis Expert    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 16 januari, 2020

Even ten noorden van Galle vind je één van de leukste stranden van Sri Lanka. Het is al bekend sinds de jaren 70 toen met name veel hippies dit verlaten kustplaatsje gingen bezoeken. Het is bekend onder beginnend surfers en na een moeizame periode begint Hikkaduwa eindelijk weer de sprankeling van de jaren ’70 terug te krijgen.

Hikkaduwa; op de weg terug

De internationale reiswereld reist Hikkaduwa vaak voorbij op weg naar Unawatuna. Dat heeft alles te maken met de schrikbarende ontwikkeling van Hikkaduwa sinds de ontdekking in de jaren ’70.

Het toerisme leidde tot de systematische erosie van het strand en de bouw van grijze, betonnen hotels. De ooit zo beroemde snorkelspot werd een labyrint van dood koraal.

Een leuk hostel is Hikka Train Hostel. Je boekt het makkelijk bij Booking.com

Dat klinkt niet bepaald hoopgevend. En dat was het ook niet. Maar… gelukkig is het op de weg terug. Aangezien de toeristenhorden de stad grotendeels hebben genegeerd, op zoek naar betere bestemmingen, is Hikkaduwa weer terug naar wat het ooit was; een slaperig, pittoresk dorpje met een beetje hippie charme.

Hikkaduwa

De kleine parel

Hikkaduwa is op de weg terug. Het vervuilde en afbrokkelende strand knapt langzaam op en de Coral Gardens (het bekende koraal) wordt nu geleidelijk aan beter. Na de tsunami zijn veel hotels afgebroken of gerenoveerd. De hele stad ziet er nu beter uit dan het al jaren heeft gedaan.

Langs het brede strand vind je nu (goedkope) accommodatie en restaurants waar ze overwegend vis serveren. Zelfs de beruchte weg, Galle Road, wordt minder druk na de aanleg van de nieuwe Southern Expressway.

Te doen in Hikkaduwa

Hikkaduwa is nog steeds niet het onaangetaste paradijs, maar in vergelijking met een aantal jaar geleden is het een aangename verbetering. Dat betekent ook dat er weer meer te doen is in en rondom het stadje. De meeste reigers komen hier om te surfen, snorkelen of duiken.

#1 Ga surfen

Dit strand is vooral populair bij de beginnende surfers vanwege de kleinere golven. Je vindt op het strand dan ook verschillende surfscholen. Het is een uitstekende plek om te leren surfen. Tijdens het hoogseizoen heb je hier mooie golven.

Surfplanken kunnen gemakkelijk bij elk watersportcentrum worden gehuurd.

#2 Ontdek de Coral Garndens

Het hoogtepunt voor snorkelliefhebbers. Het is aan het herstellen van jarenlange beschadigingen dus het is nog steeds dood hier en daar, maar je kunt zien dat er verbetering in zit. Dit koraalreservaat is een ondiep rif van 5 meter diep.

TIP ♥ – de stad wordt bijzonder levendig tijdens de jaarlijkse Hikkaduwa Beach Fest, een driedaagse strandfeest in juli / augustus. Er komen dan internationale DJ’s die locals en buitenlanders met muziek vermaken.

Je vindt hier een groot aantal onderwater flora en fauna, waarvan de koralen een bijzondere kleur hebben! Er varen bootjes met een bodem van glas, waardoor deze activiteit voor iedereen toegankelijk is.

Hikkaduwa

Hikkaduwa Lake

Terwijl de bootjes met de glazen bodem erg populair zijn in Hikkaduwa kun je bij Hikkaduwa Lake kano’s huren en het meer verkennen. Het is geen Inle Meer zoals in Myanmar, maar wel een mooie plek temidden van een rustige natuurlijke omgeving. Je kunt hier goed vogelspitten.

Daarnaast kun je hier ook op garnalen vissen die in dit zoetwatermeer leven. Als je hier bent op het juiste moment, kan je zelfs een glimp opvangen van vissers die hun netten in het water gooien.

Zonneschijn, strand en golven

De belangrijkste reden dat reizigers hier komen blijft tocht de aanwezigheid van zon, zee, strand en golven. Daarom kun je ook gewoon lekker relaxen in je hangmat, even zwemmen, een potje volleybal spelen of een cocktail drinken in een van de beachbars.

Hoe kom je er?

Om Hikkaduwa te bereiken neem je bus die naar het zuiden gaat, bijv. die richting Galle of Matara. Je kan ook de trein nemen maar dit duurt meestal wat langer.

Locatie Hikkaduwa

Wat wij vinden:
  • 8/10
    Azië Expert - 8/10
8/10

Samenvatting

Even ten noorden van Galle vindt je één van de leukste stranden van Sri Lanka. Het is al bekend sinds de jaren 70 toen met name veel hippies dit verlaten kustplaatsje gingen bezoeken. Het is bekend onder beginnend surfers en na een moeizame periode begint Hikkaduwa eindelijk weer de sprankeling van de jaren ’70 terug te krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

Tickets boeken