Hoofdmenu
Onze Tours

AZIË

reis expert header

Hikkaduwa

Door: Ties - Reis Expert    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 19 maart, 2020

Even ten noorden van Galle vind je een van de leukste stranden van Sri Lanka. Het is al bekend sinds de jaren 70 toen met name veel hippies dit verlaten kustplaatsje gingen bezoeken. Het is bekend onder beginnend surfers en na een moeizame periode begint Hikkaduwa eindelijk weer de sprankeling van de jaren 70 terug te krijgen.

Hikkaduwa; op de weg terug

De internationale reiswereld reist Hikkaduwa vaak voorbij op weg naar Unawatuna. Dat heeft alles te maken met de schrikbarende ontwikkeling van Hikkaduwa sinds de ontdekking in de jaren 70.

Het toerisme leidde tot de systematische erosie van het strand en de bouw van grijze, betonnen hotels. De ooit zo beroemde snorkelspot werd een labyrint van dood koraal.

Een leuk hostel is Hikka Train Hostel. Je boekt het makkelijk bij Booking.com

Dat klinkt niet bepaald hoopgevend. En dat was het ook niet. Maar… gelukkig is het op de weg terug. Aangezien de toeristenhorden de stad grotendeels hebben genegeerd, op zoek naar betere bestemmingen, is Hikkaduwa weer terug naar wat het ooit was; een slaperig, pittoresk dorpje met een beetje hippie charme.

De kleine parel

Hikkaduwa is op de weg terug. Het vervuilde en afbrokkelende strand knapt langzaam op en de Coral Gardens (het bekende koraal) wordt nu geleidelijk aan beter. Na de tsunami zijn veel hotels afgebroken of gerenoveerd. De hele stad ziet er nu beter uit dan het al jaren heeft gedaan.

Langs het brede strand vind je nu (goedkope) accommodatie en restaurants waar ze overwegend vis serveren. Zelfs de beruchte weg, Galle Road, wordt minder druk na de aanleg van de nieuwe Southern Expressway.

Hikkaduwa

Te doen in Hikkaduwa

Hikkaduwa is nog steeds niet het onaangetaste paradijs, maar in vergelijking met een aantal jaar geleden is het een aangename verbetering.

Dat betekent ook dat er weer meer te doen is in en rondom het stadje. De meeste reigers komen hier om te surfen, snorkelen of duiken.

#1 Ga surfen

Dit strand is vooral populair bij de beginnende surfers vanwege de kleinere golven. Je vindt op het strand dan ook verschillende surfscholen.

Het is een uitstekende plek om te leren surfen. Tijdens het hoogseizoen heb je hier mooie golven. Surfplanken kunnen gemakkelijk bij elk watersportcentrum worden gehuurd.

#2 Ontdek de Coral Garndens

Het hoogtepunt voor snorkelliefhebbers. Het is aan het herstellen van jarenlange beschadigingen dus het is nog steeds dood hier en daar, maar je kunt zien dat er verbetering in zit. Dit koraalreservaat is een ondiep rif van 5 meter diep.

Er varen bootjes met een bodem van glas, waardoor deze activiteit voor iedereen toegankelijk is.

#3 Steun de lokale schildpaddenopvang

In de stad Hikkaduwa is een kleine schildpaddenopvang te vinden. Deze opvang helpt bij de bescherming van de bedreigde zeeschildpadden.

Je kunt de opvang bezoeken voor een klein bedrag waarna je een rondleiding over het terrein krijgt.

De turtle farm is zeker een aanrader in Hikkaduwa. Je steunt hiermee een mooi lokaal initatief!

 

Hikkaduwa strand

#4 Ga langs het tsunami museum

In Hikkaduwa staat het tsunami museum. Dit museum is opgericht naar aanleiding van de verschrikkelijke tsunami in 2004 die aan bijna 230.000 mensen wereldwijd het leven kosten.

Het museum neemt je mee terug naar deze verschrikkelijke tweede kerstdag in 2004. Er zijn veel foto’s te zien van wat de tsunami met het land heeft gedaan.

Het museum is gratis te bezoeken maar een vrijwillige bijdrage word gewaardeerd. Van deze bijdragen worden kinderen gesteund die door de tsunami wees zijn geworden.

Naast dat het een bijzondere ervaring is steun je ook hiermee nog een mooi lokaal initiatief.

# 5 Shop je backpack vol

Hikkaduwa is een goede plek om te shoppen.  Je vindt hier talloze winkeltjes met leuke souvenirs. Net als in de rest van Azië verkoopt iedereen nagenoeg hetzelfde waardoor je niet heel goed hoeft te zijn in onderhandelen om een goede prijs te krijgen.

Je kunt hetzelfde product namelijk ook vaak bij de buurman halen wanneer je het te duur is. Ook kun je in Hikkaduwa een fruitmarkt vinden die dagelijks geopend is.

Elke ochtend tussen 07:00 uur en 10:00 uur is het mogelijk om de lokale vismarkt te bezoeken. Kortom je kunt je zeker een dag vermaken hier met de leuke winkels en overheerlijke markten.

# 6 Party

Hikkaduwa staat ook bekend om het feit dat je er goed kunt feesten. Er zijn elke avond meerdere feestjes te vinden in deze partystad.

Er is elke avond ook een groot feest te vinden in de stad. Dit feest begint elke avond met een vuurwerkshow, zodat je weet waar het grootste feest plaatsvindt die avond.

TIP ♥ – de stad wordt bijzonder levendig tijdens de jaarlijkse Hikkaduwa Beach Fest, een driedaagse strandfeest in juli / augustus. Er komen dan internationale DJ’s die locals en buitenlanders met muziek vermaken.

# 7 Vaar over Hikkaduwa Lake

Terwijl de bootjes met de glazen bodem erg populair zijn in Hikkaduwa kun je bij Hikkaduwa Lake kano’s huren en het meer verkennen.

Het is geen Inle Lake zoals in Myanmar, maar wel een mooie plek te midden van een rustige natuurlijke omgeving. Je kunt hier goed vogelspotten.

Daarnaast kun je hier ook op garnalen vissen die in dit zoetwatermeer leven. Als je hier bent op het juiste moment, kun je zelfs een glimp opvangen van vissers die hun netten in het water gooien.

# 8 Zonneschijn, strand en golven

De belangrijkste reden dat reizigers hier komen blijft tocht de aanwezigheid van zon, zee, strand en golven.

Daarom kun je ook gewoon lekker relaxen in je hangmat, even zwemmen, een potje volleybal spelen of een cocktail drinken in een van de beachbars.

Hikkaduwa

Hoe kom je er?

Hikkaduwa ligt in het zuidwesten van Sri Lanka. De stad is goed te bereiken vanuit de verschillende delen van Sri Lanka. We geven je een overzicht van de verschillende vervoerswijze.

Bus

Je kunt Hikkaduwa gemakkelijk bereiken per bus vanuit Colombo, Matara en Galle. Vanuit Colombo neem je een van de vele bussen die naar het zuiden rijden richting Matara en Galle. De rit naar Hikkaduwa duurt zo’n twee tot 3 uur.

Vanuit Matara en Gallo neem je uiteraard de bus naar Colombo om in Hikkaduwa te komen. De busrit kost je ongeveer € 11,- Euro.

Trein

De goedkoopste manier om Hikkaduwa te bereiken is per trein. Dit is niet de meest comfortabele optie, maar goed te doen voor een paar uur.

Er rijden dagelijks meerdere treinen tussen Colombo en Matara. De totale treinreis duurt ongeveer 3 uur uit Colombo en kost je zo’n € 2,- Euro.

Minivan

Wanneer je met meer mensen reist, is de minivan een goede optie om Hikkaduwa te bereiken. De minivan vanuit Colombo kost je ongeveer $ 60,- USD.

Hoe meer mensen je in de minivan krijgt hoe goedkoper het uiteraard is. Minivans zijn op de luchthaven te regelen of bij je accommodatie.

Taxi

De snelste en de duurste optie is om een taxi te nemen. Een taxi vanaf de luchthaven naar Hikkaduwa kost je ongeveer $ 50,- USD. Dit is wel afhankelijk van je onderhandelingsskills.

Ook hier geld hoe meer mensen je in de taxi krijgt hoe goedkoper het wordt. Wanneer je met meer dan vier mensen reist, is het verstandiger om een minivan te nemen.

Overnachten

Hikkaduwa is al sinds de jaren 70 populair onder reizigers. Ondanks dat Hikkaduwa een moeilijke periode heeft gekend leeft de stad nog grotendeels van het toerisme.

Dit is ook wel te zien aan de vele accommodaties die er te vinden zijn. De keuze aan accommodaties is heel erg groot in Hikkaduwa. Je kunt hier leuke kleine hostels vinden, maar ook ultraluxe resorts.

Veel van de accommodaties liggen in het stadscentrum of aan het strand van Hikkaduwa. Wij raden je aan om lekker bij het strand te verblijven, aangezien daar toch de meeste mensen voor komen in Hikkaduwa.

TIP ♥ – Reserveer hier je accommodatie voor Hikkaduwa

Beste reistijd

Sri Lanka kan door het aangename klimaat het hele jaar door bezocht worden. Hikkaduwa ligt in het westen van Sri Lanka waardoor de beste reistijd voor de stad van december tot maart is.

De beste reistijd voor Hikkaduwa is van december tot maart.

Meer informatie over de verschillende Moesson regens en over het klimaat in Sri Lanka vind je hier.

Locatie Hikkaduwa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder