Hoofdmenu
Onze Tours

AZIË

Jaffna

Door: Ties - Reis Expert    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 16 januari, 2020

Langzaam maar zeker verwelkomt Jaffna steeds meer toeristen. Het is een fascinereden, unimposing en meestal niet zo toeristische plaats dat lang de onbetwiste culturele hoofdstad van de Sri Lankaanse Tamils was. Het is een plek die zeker het bezoeken waard is!

Jaffna, de onbekende stad in Sri Lanka

De stad is jaren onbegaanbaar geweest door jaren van de oorlog. Dit leidde niet alleen in het verlies van mensenlevens maar ook de historische Tamil stad raakte zwaar beschadigd door de vele gevechten. Als je aankomt zijn de gevolgen van dit alles duidelijk zichtbaar.

Om je heen staan verwoeste huizen, gebombardeerd kerken en openbare gebouwen die door kogels en granaatscherven zijn beschadigd.

Een leuk uitstapje vanuit Jaffna zijn de omliggende eilandjes 

De stad was het middelpunt van een groot aantal burgeroorlogen. Het is grotendeels ontoegankelijk geweest voor meer dan 20 jaar. Daar komt nu gelukkig verandering in. Jaffna is een levendige stad en ondanks de vele jaren van isolement is het nog steeds indrukwekkende.

Jaffna

Waarom moet je naar Jaffna?

Er wordt hard gewerkt om de regio weer te herstellen. Gevluchte inwoners zijn terug om hun stad weer op te bouwen. De stad is verrassend groen met pittoreske straatjes, koloniale buitenwijken en prachtige tempels en kerken. De wegen, spoorwegen en lucht verbindingen zijn sterk verbeterd

Toch is de Tamil-bevolking in Jaffna en hun strijd misschien wel de belangrijkste reden om hier te komen. Hun verhalen zijn bijzonder om te horen. Jaffna is ook de ideale uitvalsbasis voor uitstapjes naar de idyllische eilanden ten westen van de stad, en de lagunes van het omringende schiereiland.

Reisgids Sri Lanka

Ken je ons Reisgids van Sri Lanka al? Hierin vind je o.a. een mooie route door Sri Lanka van 3 weken. Nu voor maar €9,95!

jaffna

Bezienswaardigheden Jaffna

Jaffna ligt dichter bij India dan bij Colombo. Als je aankomt in Jaffna krijg je een soort cultuurschok als je veel tijd hebt doorgebracht in de rest van Sri Lanka. De Indiase invloeden hier vallen gelijk op.

Maar hoewel er een zeker beetje van India in Jaffna is te vinden, heeft de stad zijn eigen unieke en complexe identiteit gevormd met prachtige bezienswaardigheden.

#1 Nallur Kandaswamy Kovil

Deze enorme hindoe-tempel is één van de belangrijkste hindoeïstische religieuze gebouwen in Sri Lanka. De huidige tempel dateert uit 1734. Er lopen vriendelijke priesters, waarvan sommigen Engels spreken, die vragen over de tempel en de tradities beantwoorden.

Bezoekers moeten hun schoenen uit trekken. Mannen moeten ook hun shirt uit doen.

#2 Jaffna Fort

Een stukje Nederlandse geschiedenis. Grote delen van dit indrukwekkende complex zijn onlangs gerestaureerd maar het is nog steeds een beetje rommelig. Het Fort was ooit een van de grootste Nederlandse forten in Azië.

Het werd gebouwd in 1680 op de plek waar eerst een oud Portugees fort stond. Vanaf het fort heb je mooi uitzicht over de lagunes.

#3 Royal Palace

Er is niet heel vele over van het Royal Palace maar met een beetje fantasie zie je er wel wat in. Vroeger was Nallur de hoofdstad van de Jaffna Koninkrijk. Een paar gebouwen uit die tijd zijn nog steeds te bezoeken.

Zo heb je de Yamuna Eri, een U-vorm zwembad gemaakt van stenen. Er wordt aangenomen dat dut het bas was van de koninklijke familie. Zo zijn er nog wat meer gebouwen.

TIP ♥ – Undiscovered biedt bijzondere rondreizen aan naar koloniaal Jaffna, waarbij ook Kalpitiya en Mannar worden aangedaan.

Jaffna

Hoe kom je er?

De stad ligt in het noordelijkste puntje van Sri Lanka. Het is best een flinke reis om er te komen. Toch is de stad wel goed bereikbaar. Er is zelfs een vliegveld dat de stad verbind met de rest van het land. Een andere mogelijkheid is de bus.

Er rijden verschillende bussen van en naar Jaffna. Bussen vertrekken van de CTB Bus Stand. Bussen rijden onder andere naar de volgende steden. Anuradhapura (5 uur, 250 rupee), Colombo (12 uur, 670 rupee), Kandy (9 uur, 350 rupee) en Mannar (4 uur, 200 rupee).

Locatie Jaffna

Wat wij vinden:
  • Azië Expert - 8/10
    8/10
8/10

Samenvatting

Langzaam maar zeker verwelkomt Jaffna steeds meer toeristen. Het is een fascinereden, unimposing en meestal niet zo toeristische plaats dat lang de onbetwiste culturele hoofdstad van de Sri Lankaanse Tamils was. Het is een plek die zeker het bezoeken waard is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

Tickets boeken