Hoofdmenu
Onze Tours

AZIË

Kandy

Door: Ties - Reis Expert    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 23 januari, 2020

Kandy is naast Colombo één van bekendste steden in Sri Lanka. Het wordt ook wel de hoofdstad van de Hill Country genoemd en gezien de ligging is dit niet onterecht. Kandy ligt op 115 kilometer landinwaarts van de Colombo op 500 meter hoogte. De stad biedt sfeer, geschiedenis, cultuur, groene heuvels en een goede vibe.

Kandy; de Grote Stad

Kandy staat bij de locals ook wel bekend als Maha Nuwara (Grote Stad) of gewoon als Nuwara (Stad). Kandy is vroeger de hoofdstad geweest van het laatste Singalese Koninkrijk wat viel nadat de Britten het innamen.

Het stadscentrum ligt prachtig om een pittoresk meer, omringd door heuvels. Het centrum van de stad ademt één en al sfeer met oude winkels, mooie bouwwerken, edelsteen specialisten en een drukke markt.

In Kandy vind je ook de bekende Temple of the Tooth.

Kandy is een must-see

Verwacht hier ’s avonds geen feesten tot in de late uurtjes. In de avond is het hier namelijk bijzonder rustig. Kandy zelf ligt in een groene vallei. Je kan er mooie wandelingen maken en de omgeving wordt omringd door theeplantages.

Een bezoek aan de theeplantages een echte must. Je proeft hier de échte thee, ziet hoe het gemaakt wordt en loopt rond in een prachtige omgeving.

Kandy

6x leuke dingen om te doen in Kandy

De reizigers die naar Kandy komen, komen niet alleen voor het pittoreske stadje, de kenmerkende theeplantages of de groene omgeving maar ook vanwege de Tand van Boeddha en het Esala Perehera festival, één van de bekendste boeddhistische festivals in heel Azië.

#1 Bezoek het Bahiravokanda Vihara Boeddhabeeld

Dit enorme witte standbeeld van Boeddha is zichtbaar van overal in Kandy, zelfs vanuit de bergen. Het staat 26 meter hoog op de Bahirawakanda Hill. Het is een plek die je zeker niet mg missen als je hier bent.

Het standbeeld zelf kijkt uit naar de meest heilige tempel van Kandy (Temple of the Tooth) en biedt een mooi 360 graden uitzicht op de stad. Het is vooral mooi om hier tijdens zonsondergang te zijn. Het is mogelijk om uitzicht te hebben op de langste rivier van Sri Lanka, de Mahaveli-rivier.

TIP ♥ – het is zo’n 10 minuten rijden van het centrum met een TukTuk. Entree is 200 roepie.

#2 Relax in de Botanical Gardens

De Botanische Tuinen zijn een bezoek waard als u in de omgeving van Kandy bent. De tuinen zijn niet de meest indrukwekkende tuinen, maar Kandy is een drukke stad en het kan moeilijk zijn om rustige en natuurlijke ruimten te vinden.

Dit kan dus alleen de beste buitenactiviteiten maken tijdens het bezoek aan het gebied. De tuinen laten vooral open gebieden zien met planten die langs de wandelpaden staan. Pak een picknicklunch en geniet van dineren in uw natuurlijke omgeving, maar kies uw locatie voorzichtig, aangezien veel apen de tuinen bewonen.

TIP ♥ – entree kost je ongeveer 1.500 Roepie, zo’n €8,25

#3 De Temple of the Tooth (Sri Dalada Maligawa)

Kandy is niet alleen het reisdoel van reizigers maar ook van miljoenen pelgrims die naar Kandy komen voor een bezoek aan de Sri Dalada Maligawa-tempel, ook wel de Tempel van de Tand. In deze tempel ligt het die van grote waarde is en zelfs beschouwd wordt als het heiligste object ter wereld.

In de tempel zelf vindt je ook nog een tand van Boeddha. Doordat de tempel zo belangrijk is wordt deze dag en nacht bewaakt.

TIP ♥ – meer info over de tempel lees je op onze pagina Tempel of the Tooth

Temple of the Tooth

#4 Bezoek de Giragama Tea Plantation

Sri Lanka is een van de belangrijkste theeproducenten ter wereld en is de thuisbasis van tal van uitgebreide theeplantages. Het is de moeite waard om een reis naar een van de vele theeplantages te maken om het proces van dichtbij mee te maken.

Giragama Thee Plantage ligt net buiten de stad en biedt een inzicht in het maken van de heerlijke thee. Het ligt 600 meter boven de zeespiegel en het huisvest ook een theemuseum. Bezoekers kunnen ook een rondleiding rijgen en het eindproducten proeven.

#5 Probeer het Esala Perehera Festival mee te maken

Kandy is bij vele vooral bekend vanwege het Esala Perahera festival. Dit festival wordt gevierd 10 dagen voorafgaand aan de Nikini Poya (volle maan). Dit is aan het einde van de Esala maand (juli/augustus).

Mocht je rond deze tijd in Sri Lanka zijn dan is dit festival een absolute must-visit. De Tempel van de Tand is tijdens dit festival heel belangrijk waarbij de eerste vijf dagen van het festival zelfs in de tempel plaatsvinden. Daarna gaan ze de straat op waar je olifanten, acrobaten, monniken en heel veel muziek hoort en ziet.

TIP ♥ – Hou er wel rekening mee dat het er behoorlijk druk kan zijn. Boek dus vooraf al een hotel of hostel.

#6 Ontspan bij Kandy Lake

Kandy Lake is een kunstmatig gebouwd meer onder de laatste koning van Sri Lanka, Wikrama Rajasinhe. Het is eigenlijk gebouwd als aanvulling van de Temple of the Tooth. Het wordt ook wel Milky Ocean genoemd.

Verschillende legendes zijn verbonden aan Kandy Lake en men gelooft dat de koning een geheime tunnel heeft aangelegd van het eilandje naar het paleis. Tegenwoordig blijft het een van de meest bezochte bezienswaardigheden in het centrum van de stad.

TIP ♥ –  voor een leuke tour kun je kijken bij Sri Lanka Vacation Tour

Kandy

TREIN KANDY ➜ ELLA 

Een van de mooiste treinritten ter wereld vind je in Sri Lanka tussen Kandy en Ella (of andersom). Deze treinreis brengt je door het schitterende landschap van het land langs theeplantages, groene valleien, oude bruggen en mistige bossen.

Het is echt een aanrader en iedereen die naar Sri Lanka gat moet deze reis maken.

Hoe kom je er?

Kandy is een bekende stad in Sri Lanka en veel reizigers bezoeken deze stad tijdens hun reis. Het is dan ook goed bereikbaar. De stad heeft een vliegveld, maar door de korte afstanden is de bus, minivan of trein een stuk makkelijker en goedkoper.

Met de bus

In de stad vind je een aantal busstops en een busstation; de Goods Shed Bus Station. Vanaf hier vertrekken de lange-afstandsbussen. Enkele bestemmingen zijn Peradeniya (20Rp), Ampitiya (17Rp) en Matale (50Rp). Er rijden ook ‘toeristenbussen’ richting Negombo en Colombo. Die vertrekken vanaf Station Rd. bij de kloktoren. Een aantal bestemmingen zijn;

  • Colombo ➜ 190 tot 350 Rs – 3 tot 4 uur
  • Negombo ➜ 150 Rs – 3 tot 4 uur
  • Nuwara Eliya ➜ 120 tot 220 Rs – 2 uur
  • Polonnaruwa ➜ 180 tot 270 Rs – 3 tot 4 uur

Beste reistijd Kandy

Het droge seizoen van Kandy loopt van december tot en met april met temperaturen tussen de 25C en 30C. Dit is meestal het hoogseizoen, met de meest gunstige weersomstandigheden, waardoor het ook het drukst is. Het wordt echter nooit echt koud in de stad, dus je kunt deze stad het hele jaar door bezoeken. Begin maart is het seizoen van de bloei in Kandy.

Kandy

Locatie Kandy

Wat wij vinden:
  • 8/10
    Azië Expert - 8/10
8/10

Samenvatting

Kandy is naast Colombo één van bekendste steden in Sri Lanka. Het wordt ook wel de hoofdstad van de Hill Country genoemd en gezien de ligging is dit niet onterecht. Kandy ligt op 115 kilometer landinwaarts van de Colombo op 500 meter hoogte. De stad biedt sfeer, geschiedenis, cultuur, groene heuvels en een goede vibe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

Tickets boeken