Hoofdmenu
Onze Tours

AZIË

Minneriya National Park

Door: Ties - Reis Expert    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 16 januari, 2020

Het Minneriya National Park wordt ook wel ‘The Gathering’ genoemd. In dit park vindt je namelijk de grootste samenkomst van Aziatische olifanten ter wereld. Honderden olifanten komen hier samen. Het National Park ligt in het noorden van Sri Lanka op één van de meest droge plekken van het eiland. De olifanten zijn de grootste reden dat reizigers hier komen.

Minneriya National Park

Het 89 vierkante kilometer grote park is een ideale plek voor olifanten. Je vindt er veel struiken, bossen en moerassen en open vlaktes. Naast olifanten vindt je hier nog veel meer dieren, waarvan de meeste tot bedreigde diersoorten behoren. Je vindt er ook herten, apen, krokodillen en luipaarden hoewel de laatste zeer zelden gezien worden.

Minneriya National Park

The Gathering

De beste tijd om hier olifanten te spotten is in het droge seizoen wat loopt van mei tot september. Tegen die tijd is namelijk het meeste water weg en komt er veel gras vrij voor dieren om te grazen.

Jaarlijks komen honderden olifanten bijeen bij de Minneriya Tank  om zich te wassen en te voeden. Het wordt ook niet voor niets ‘the Gathering’ genoemd.

Andere dieren

Naast olifanten komen hier ook vogels als ooievaars, reigers en pelikanen en andere dieren. De tank is overigens ontworpen door een monnik, Mahasena. Eén van de dingen die het park zo speciaal maken is de vele habitatten.

Van tropische bossen tot watergebieden en van graslanden tot struiken.

De reden dat hier veel olifanten zitten is omdat Minneriya National Park deel uit maakt van een route die de olifanten afleggen tussen het National Park en Kaudulla en Wasgomuwa National Park. In augustus en september vindt je hier de meeste olifanten.

Tip: Kijk ook eens bij de volgende pagina’s: overnachten Sri Lanka, vliegtickets Sri Lanka en reizen Sri Lanka. Je vind hier een hoop extra informatie. Ook de pagina reisinformatie Sri Lanka staat boordevol informatie over dit prachtige land.

Minneriya National Park

Minneriya National Park bezoeken

Het park is makkelijk te bereiken aangezien het op slechts 10 minuten rijden van Habarana. Bij het bezoekerscentrum in het begin kan je tickets kopen. Vervolgens wordt je in een 40 minuten durende rit meegenomen naar het hart van het park door dichte bossen waar je bijna geen dieren ziet.

Pas als je op de open vlakte komt, met uitzicht op de Minneriya Tank  begint het echte spektakel!

Locatie Minneriya National Park

Wat wij vinden:
  • 7.7/10
    Azië Expert - 7.7/10
7.7/10

Samenvatting

Het Minneriya National Park wordt ook wel ‘The Gathering’ genoemd. In dit park vindt je namelijk de grootste samenkomst van Aziatische olifanten ter wereld. Honderden olifanten komen hier samen. Minneriya National Park ligt in het noorden van Sri Lanka op één van de meest droge plekken van het eiland. De olifanten zijn de grootste reden dat reizigers hier komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

Tickets boeken