Pak een biertje, klim je hangmat in en vergeet de tijd. Wie heerlijk wil relaxen op één van de mooiste stranden in  het zuiden van Sri Lanka komt al snel in Mirissa terecht. Slechts 4 kilometer van Weligama vindt je dit heerlijke strand wat bekend staat als één van de mooiste langs deze kust met het fijne zand, een mooie baai en kokospalmen.

Mirissa; relaxen aan het strand

Wie hier ’s avonds komt treft misschien wel de meest romantische plek van het land. Als het donker wordt gaan de lichtjes aan en transformeert dit strand in een magische omgeving met een wirwar van lichtjes. Helemaal ongerept is het helaas niet meer maar dat vind je bijna nergens meer in Azië. Langs de kust vindt je verschillende hostels en cafeetjes maar niet zo erg als in Unawatuna.

De overheid houdt de bouw van mega hostels voorlopig tegen maar het is wel duidelijk dat Mirissa hard aan het groeien is.

Mirissa

Gelukkig is Mirissa nog steeds een rustige badplaats. Je vindt er een aantal kleine restaurants en een lekkere sfeer zonder de echte party scene van Unawatuna. Waar Mirissa tevens om bekend staat is het walvis spotten. Je hebt hier grote kans om walvissen te spotten bij de kust. Daarnaast is het eten in Mirassa heerlijk met overvloed aan verse vis. Zwemmen is hier overigens niet overal makkelijk aangezien er flinke stromingen kunnen staan. Dit kan je daarom het beste navragen bij je hostel. Snorkelspullen verhuren ze hier ook maar de kans dat je meer dan een gekleurde vis ziet is vrij klein.

Tip: Kijk ook eens bij de volgende pagina’s: overnachten Sri Lanka, vliegtickets Sri Lanka en reizen Sri Lanka. Je vind hier een hoop extra informatie. Ook op de pagina reisinformatie Sri Lanka vind je een hoop reisinformatie.

Surfen Mirissa

Het is vandaag de dag nog steeds rustiger dan zijn bekende concurrent Unawatuna. Mirissa is vooral populair bij surfers en reizigers die te maken hebben met een kleiner budget. De golven hier zijn groter maar met een life guard is het nog steeds veiliger. Iets verderop aan de rechterkant van het strand is de surfspot voor de meer gevorderde surfer met rotsen in het water.

Locatie Mirissa

Wat wij vinden:
  • Azië Expert
4

Samenvatting

Pak een biertje, klim je hangmat in en vergeet de tijd. Wie heerlijk wil relaxen op één van de mooiste stranden in het zuiden van Sri Lanka komt al snel in Mirissa terecht. Slechts 4 kilometer van Weligama vindt je dit heerlijke strand wat bekend staat als één van de mooiste langs deze kust met het fijne zand, een mooie baai en kokospalmen.

Heb je een vraag voor ons Team van Reis Experts? Dan kan je deze vraag, na het doneren van een Kop Koffie hier stellen.

2
  1. Marianne

    Hoi, mijn zoon verblijft een jaar in Australie, we willen ergens in Azie afspreken, begin juli voor een goeie 14 dagen, ik dacht aan Maleisie, qua weer het beste, hij oppert Sri Lanka… wat denken jullie hiervan?

    Beantwoorden

Heb je een vraag voor ons Team van Reis Experts? Dan kan je deze vraag, na het doneren van een Kop Koffie, hier stellen.

Je email adres zal niet zichtbaar zijn voor andere bezoekers.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.