Hoofdmenu
Onze Tours

AZIË

Unawatuna

Door: Ties - Reis Expert    |    Reacties: 1

Bijgewerkt op 21 januari, 2020

Unawatuna, ooit een prachtig strand met goud zand, palmen en een kust met turquoise water en prima surf gelegenheden, is hard op weg het Kuta van Sri Lanka te worden. Het schitterende heldere water is er nog steeds en als je goed zoekt vind je nog verlaten stukjes strand maar veel is er niet meer van over.

Unawatuna, chillen aan het strand

Bulldozers hebben veel van de kust platgewalst om hotels en cafés te bouwen. Het mag dat (meer) het mooiste strand zijn, het is nog steeds een heerlijke get-away van GalleUnawatuna ligt op slechts 5 kilometer van Galle en groeit als stad nog steeds.

Huur een brommer zodat je de omliggende stranden kunt ontdekken.

Het is één van de populairste badplaatsen van het land voor zowel reizigers als locals. En hoewel de charme van het kleine dorp heeft plaatsgemaakt voor de toenemende commercialisering is het nog steeds een aangename plek om te verblijven.

Unawatuna

Lokale vissers die op eigen wijze vis vangen.

Stranden Unawatuna

De meeste mensen komen naar Unawatuna voor het mooie strand. Het is een vrij druk strand met uiteraard de bekende verkopers. Als je de tijd neemt om een goed plekje te vinden is het een prima badplaats. Je kunt natuurlijk ook een brommer huren en de omliggende stranden verkennen.

#1 Main Beach Unawatuna

De naam verraad het al een beetje. Dit is het bekendste strand van Unawatuna. Je vindt hier de meest reizigers, locals en tevens de meeste bars en activiteiten. Het is populair omdat het dicht bij het stadscentrum ligt met goede restaurants en bars in de buurt.

Het is er heerlijk vertoeven met wuivende palmbomen, een goudbruin zandstrand en een gezellige sfeer.

#2 Jungle Beach Unawatuna

Jungle Beach is het tweede strand waar veel reizigers heen gaan. Je vindt het aan de andere kant van het stadje. Het voordeel is dat het hier een stuk rustiger is. Dat komt met name omdat het strand moeilijker bereikbaar is dan Main Beach.

Daarnaast wordt Jungle Beach niet echt gepromoot waardoor veel reizigers dit strand overslaan. Zonde want het is hier echt prachtig!

TIP ♥ – je kunt Unawatuna en de omgeving het beste verkennen met de brommer. Je hebt hier super veel te zien in de omgeving.  Voor zo’n $6 per dag huur je een brommer.

Unawatuna

Wat is er te doen?

Met de commercialisering komen ook een hoop leuke activiteiten variërend van surfen en duiken tot yoga- en kooklessen. Unawatuna begint steeds meer te concurreren met Hikkaduwa als de beste party-town van het land.

#1 Activiteiten

Er zijn hier leuke activiteiten te doen. Zo kun je hier yogalessen nemen voor ongeveer 1.000Rs. Uiteraard zijn er ook een aantal spa’s waar je jezelf kan verwennen. Je kunt hier ook mooie wandelingen maken in de omgeving.

Vraag bij je accommodatie naar de verschillende routes die je kunt lopen. Vaak hebben ze een kaartje (of ze tekenen er een). Daarnaast kun je hier ook goed surfen.

TIP ♥ – voor een overzicht van goede surf scholen check je deze website.

#2 Duiken & snorkelen

Je hebt hier genoeg watersporten zoals snorkelen en duiken. Er liggen een aantal scheepswrakken voor de kust die leuk zijn voor duikers. Duikspullen huren kost je ongeveer €30 per dag. Een duiktrip kost vaak hetzelfde. Een PADI cursus kost hier ongeveer €215.

TIP ♥ – beklim de ‘heuvel’ aan de Yaddehimulla Rd. Je hebt dan een mooi uitzicht over het strand en het stadje.

Unawatuna

Omgeving Unawatuna

Unawatuna mag dan een commercieel centrum zijn geworden. De omgeving is nog steeds prachtig (zeker in vergelijking met Nederlandse stranden). Waar cafe’s, restaurants en verkopers het strand domineren vind je in de omgeving van Unawatuna nog steeds een blauwe zee die geflankeerd worden door heuvels vol palmplanteages.

Als je meer het land in gaat vind je schitterende natuur met talloze tropische vogels. En ondanks de drukte op het strand kan je hier schitterend duiken met prachtige koraalriffen en scheepswrakken die voor de kust liggen.

Hoe kom je er?

Unawatuna ligt op slechts 2 uur rijden van Colombo. De makkelijkste manier om in Unawatuna te komen is via Galle. Deze stad ligt hier namelijk maar 10 minuten vandaan. Een bus vanuit Galle kost je 20 Rs en duurt 10 minuten.

Een TukTuk vanuit Galle kost je zo’n 400 tot 500 Rs, afhankelijk van de driver en jouw onderhandelingskunsten.

Beste reistijd

De beste tijd om hier naar toe te gaan zijn de maanden tussen december tot en met maart. Dit geldt overigens voor bijna alle plekken rond de zuidkust zoals Galle, Unawatuna, Mirissa en Hikkaduwa. Dit zijn de droogste maanden en dus ook de drukste.

De prijzen voor accommodatie en activiteiten gaan omhoog. Oktober en november zijn vaak de natste maanden in het gebied. Temperaturen stijgen rond april of mei en die brengen tegelijk ook meer regen.

Locatie Unawatuna

Wat wij vinden:
  • 8.6/10
    Azië Expert - 8.6/10
8.6/10

Samenvatting

Unawatuna, ooit een prachtig strand met goud zand, palmen en een kust met turquoise water en prima surf gelegenheden, is hard op weg het Kuta van Sri Lanka te worden. Het schitterende heldere water is er nog steeds en als je goed zoekt vind je nog verlaten stukjes strand maar veel is er niet meer van over.

1 comment

  1. jolande

    Ik heb een vraag: wij gaan in juli naar Sri Lanka en onze ene dochter gaat Padi halen voor duiken en de andere gaat surfles nemen. Welke plaats kunnen we dan het beste utkiezen? Bvd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

Tickets boeken