Yala National Park is het Jungle Book van Sri Lanka. Het is één van de bekendste en mooiste natuurparken van het land. Apen slingeren door de bomen, olifanten bewegen zich door de bossen en luipaarden vinden stiekem hun weg door het park. Het park heeft uitgestrekte bossen en open vlaktes. Een safari door dit park is een unieke ervaring die je niet mag missen.

Yala National Park

Het Yala National Park ligt in het zuidoosten van Sri Lanka. Met bijna 100.000 hectare is het één van de grootste parken in Sri Lanka. En met 130 diersoorten is het ook nog bijzonder indrukwekkend. Je kan echter niet het hele park zien, een klein gedeelte is open voor publiek. In het Yala National Park liggen verschillende ecosystemen.

Er zijn natte gebieden maar  ook uiterst droge gebieden. Daarnaast stromen er belangrijke rivieren door het park als de Kumbukkan Oya en de Menik Ganga. Deze rivieren voorzien de dieren in de drogere periodes van voldoende drinkwater. De meeste reizigers komen naar hier voor de olifanten.

Yala National Park

Tijdens een safari door het park zie je met een beetje geluk herten, buffels, apen, beren, krokodillen, olifanten en zwijnen. De luipaarden die er zitten laten zich bijna niet zien. Het park biedt naast bijzondere natuur en een veelzijdigheid aan dieren ook nog oude ruïnes als Kataragama, Sithulpahuwa en Magul Maha Vihara.

Tip: Kijk ook eens bij de volgende pagina’s: overnachten Sri Lanka, vliegtickets Sri Lanka en reizen Sri Lanka. Je vind hier een hoop extra informatie. Ook de pagina reisinformatie Sri Lanka staat boordevol informatie over dit prachtige land.

Het park bezoeken

De meeste reizigers bezoeken Yala National Park vanuit de plaats Tissamaharama of Hambantota. Als je een echte natuurliefhebber bent en het liefst meerdere dagen in het park wil zijn kan je ook overnachten in de chalets van Chaaya Wild, wat op drie kilometer afstand van het park ligt.

Hoewel het park het hele jaar door te bezoeken is geeft men oktober tot december als beste reistijd aan.

Locatie Yala National Park

Wat wij vinden:
  • Azië Expert
4.7

Samenvatting

Yala National Park is het Jungle Book van Sri Lanka. Het is één van de bekendste en mooiste natuurparken van het land. Apen slingeren door de bomen, olifanten bewegen zich door de bossen en luipaarden vinden stiekem hun weg door het park. Het park heeft uitgestrekte bossen en open vlaktes.

Heb je een vraag voor ons Team van Reis Experts? Dan kan je deze vraag, na het doneren van een Kop Koffie, hier stellen.

Je email adres zal niet zichtbaar zijn voor andere bezoekers.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.