Hoofdmenu
Onze Tours

AZIË

Yala National Park

Door: Ties - Reis Expert    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 14 februari, 2019

Yala National Park is het Jungle Book van Sri Lanka. Het is één van de bekendste en mooiste natuurparken van het land. Apen slingeren door de bomen, olifanten bewegen zich door de bossen en luipaarden vinden stiekem hun weg door het park. Het park heeft uitgestrekte bossen en open vlaktes. Een safari door dit park is een unieke ervaring die je niet mag missen.

Yala National Park

Het Yala National Park ligt in het zuidoosten van Sri Lanka. Met bijna 100.000 hectare is het één van de grootste parken in Sri Lanka. En met 130 diersoorten is het ook nog bijzonder indrukwekkend. Je kan echter niet het hele park zien, een klein gedeelte is open voor publiek. In het Yala National Park liggen verschillende ecosystemen.

Er zijn natte gebieden maar  ook uiterst droge gebieden. Daarnaast stromen er belangrijke rivieren door het park als de Kumbukkan Oya en de Menik Ganga. Deze rivieren voorzien de dieren in de drogere periodes van voldoende drinkwater. De meeste reizigers komen naar hier voor de olifanten.

Yala National Park

Tijdens een safari door het park zie je met een beetje geluk herten, buffels, apen, beren, krokodillen, olifanten en zwijnen. De luipaarden die er zitten laten zich bijna niet zien. Het park biedt naast bijzondere natuur en een veelzijdigheid aan dieren ook nog oude ruïnes als Kataragama, Sithulpahuwa en Magul Maha Vihara.

Tip: Kijk ook eens bij de volgende pagina’s: overnachten Sri Lanka, vliegtickets Sri Lanka en reizen Sri Lanka. Je vind hier een hoop extra informatie. Ook de pagina reisinformatie Sri Lanka staat boordevol informatie over dit prachtige land.

Het park bezoeken

De meeste reizigers bezoeken Yala National Park vanuit de plaats Tissamaharama of Hambantota. Als je een echte natuurliefhebber bent en het liefst meerdere dagen in het park wil zijn kan je ook overnachten in de chalets van Chaaya Wild, wat op drie kilometer afstand van het park ligt.

Hoewel het park het hele jaar door te bezoeken is geeft men oktober tot december als beste reistijd aan.

Locatie Yala National Park

Wat wij vinden:
  • Azië Expert - 8.7/10
    8.7/10
8.7/10

Samenvatting

Yala National Park is het Jungle Book van Sri Lanka. Het is één van de bekendste en mooiste natuurparken van het land. Apen slingeren door de bomen, olifanten bewegen zich door de bossen en luipaarden vinden stiekem hun weg door het park. Het park heeft uitgestrekte bossen en open vlaktes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

Tickets boeken