Qua overnachten in Sri Lanka heb je verschillende mogelijkheden. Accommodatie is er in alle soorten en maten. Of je nu in Colombo overnacht of in een hutje aan het strand; er is altijd wel plek in een hostel, hotel of guesthouse. De meeste accommodatie is tegenwoordig online te boeken maar zelfs als je niks boekt is er altijd wel plek. Wij hebben een overzicht gemaakt met de beste opties qua overnachten Sri Lanka. We hebben onderscheid gemaakt tussen hotels, hostels en guesthoues.

Overnachten Sri Lanka

Het overnachten in Sri Lanka kan je zo gek maken als je zelf wil. Reizigers die van comfort houden kunnen overnachten in prachte resorts of vier sterren hotels voor €200 per nacht. Reizigers die lowbudget reizen kunnen al voor minder dan €5 terecht in hotels en guesthouses. De precieze kosten wat betreft overnachten Sri Lanka is dan ook moeilijk aan te geven, dit is afhankelijk van jouw wensen op reis.

Een tip die wij alle reizigers mee geven is om de eerste nacht na aankomst van te voren te boeken. Vaak heb je een lange reis achter de rug, je sjouwt zware koffers of backpacks mee. Dan is het lekker om niet nog te hoeven zoeken naar een hotel of hostel. Voor het online boeken van zowel hostels als hotels kan je kijken bij Booking.com.

Hotel Sri Lanka

Zelfs de ‘hardcore’ backpacker verblijft wel eens in een hotel. En daar is helemaal niks mee. Een hotel is vaak wat duurder dan een hostel maar biedt je net even die extra luxe of faciliteiten die je mist in lowbudget accommodaties. Ook bij hotels Sri Lanka heb je een grote variatie in prijs. Er zijn hotels die vergelijkbaar zijn met hostels met iets meer faciliteiten maar ook luxe hotels waar je voor minder dan €200 geen bed vindt. Daarom kunnen reizigers met een krap budget ook prima in hotels verblijven. Want hoewel hotel duurder klinkt dan guesthouse of hostel; de prijzen in Sri Lanka liggen nog altijd lager dan in Europa. Daarnaast kan de luxe van een hotel wel van pas komen als je maanden in een hostel of guesthouse hebt geslapen. Google ‘Overnachten Sri Lanka’ en je komt bij website als Booking.com waar je veel goede en betaalbare hotels Sri Lanka vindt.

Hostel Sri Lanka

Waarschijnlijk de meest favoriete optie voor backpackers is het hostel. Als men het heeft over overnachten Sri Lanka zijn hostels een veel genoemde optie. De prijzen zijn laag, de kwaliteit is (meestal) goed en daarnaast ontmoet je er veel andere reizigers. Een hostel vinden is niet zo lastig. Of je nu in Kandy bent of bij een onbekend strand, je vindt er altijd wel een hostel. Het is daarom ook vaak niet nodig om van te voren te boeken. Als er een hostel vol zit is er altijd wel een andere die plek heeft. Als je echter zeker wil zijn van hostel is het aan te raden om van te voren te boeken. Op Booking.com vind je in elke stad of regio ontelbaar veel mogelijkheden qua hostels.

De prijzen van hostels kunnen variëren. Je hebt hostels waar je €15 per nacht betaald maar ook hostels voor minder dan €2. Veel is afhankelijk van de plek en het seizoen waarin je reist. Gemiddeld betaal je zo’n €5 tot €7.

Guesthouse Sri Lanka

Bij het overnachten Sri Lanka wordt een guesthouse vaak vergeten. Zonde want het is één van de leukste manieren van overnachten Sri Lanka. Het verschil tussen een hostel en een guesthouse is voor vele lastig te bepalen. Waar een hostel meer op een hotel lijkt is een guesthouse, zoals de naam doet vermoeden, echt een huis waar je slaapt. Vaak hebben locals een kamer over die ze verhuren. Het leukste van het slapen in een guesthouse is het contact met de locals. Zij kunnen je vaak meer vertellen over een land of regio dan de beste reisgids!

De kosten van een guesthouse liggen lager dan die van een hostel of hotel. Maar ook hier geldt weer dat het afhankelijk is van het seizoen, de plek en de luxe van het guesthouse. Je hebt namelijk ook guesthouses die duurder zijn dan hostels maar dan ook meer comfort en faciliteit bieden. Gemiddeld zal de prijs van een kamer rond de €5 liggen. Booking.com is een bekende website waar je guesthouses online kunt boeken.

Heb je een vraag voor ons Team van Reis Experts? Dan kan je deze vraag, na het doneren van een Kop Koffie, hier stellen.

Je email adres zal niet zichtbaar zijn voor andere bezoekers.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.