Hoofdmenu
Onze Tours

AZIË

Vrijwilligerswerk Azië

Door: Sjoerd - Reis Expert    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 18 februari, 2019

Veel mensen gaan op vakantie richting Azië of maken een prachtige reis door het continent. In beide gevallen zal je terug komen met een tas vol accessoires, een camera vol foto’s en een hoofd vol prachtige herinneringen. Je kan echter ook je steentje bijdragen aan een beter leven, of betere omstandigheden in bepaalde landen in Azië. De inwoners, natuur of cultuur van het land is hetgeen waar je de mooiste herinneringen aan over houd maar hoe kan jij er als reiziger voor zorgen dat juist de locals of de natuur in Azië profiteert van jou bezoek?

Vrijwilligerswerk Azië

Naast het bezoeken van mooie tempels en pagodes of het luieren aan het strand of juist actief jungletochten lopen kan je ook je bijdragen aan betere omstandigheden in Azië. Wij willen locals helpen door onze webshop of door een ruimere fooi te geven in het restaurant. Ook adviseren we mensen vaak om oude kleding mee te nemen die nog wel goed is maar niet meer gebruikt wordt. Deze kleding of schoenen kan je dan achterlaten bij hostel eigenaren of bij een gids die je de berg op geloodst heeft. Met deze simpele en kleine gebaren help je de lokale bevolking.

Hsipaw
Banaue

Als je graag meer wilt doen kan je ook denken aan vrijwilligerswerk Azië. Helpen met het bouwen van een weeshuis, paden maken in natuurreservaten, Engelse les geven of juist een buurtcentrum assisteren? Het is slechts een kiene greep uit de ontelbare mogelijkheden die je hebt met vrijwilligerswerk. Naast het feit dat je mensen, dieren of natuur helpt kom je op prachtige plekken, leer je de lokale bevolking kennen en doe je schitterende ervaringen op. Maar waar begin je met vrijwilligerswerk? Wat wil je doen, en in welk land?

Wat wij vinden;
  • 7.5/10
    Azië Expert - 7.5/10
7.5/10

Samenvatting

Veel mensen gaan op vakantie richting Azië of maken een prachtige reis door het continent. In beide gevallen zal je terug komen met een tas vol accessoires, een camera vol foto’s en een hoofd vol prachtige herinneringen. Je kan echter ook je steentje bijdragen aan een beter leven, of betere omstandigheden in bepaalde landen in Azië.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van handige tips en weetjes.