Stranden op Bali

Ondanks de enorme strandreputatie van Bali in Indonesië, vind je hier niet de parelwitte stranden zoals je die langs de Thaise kust vindt. Alsnog zijn er genoeg mogelijkheden om tijdens je Bali reis ontspannen aan de kust te verblijven, we zetten graag onze favorieten op een rijtje.

Stranden Zuid-Bali

De meeste toeristen drommen zich samen in het zuiden van Bali, rond de plaats Kuta. Alleen hier op het eiland vind je langgerekte brede zandstranden, en door de stroming is deze plek ideaal voor surfers. Door de populariteit is Kuta druk bezocht, kies daarom voor het iets noordelijker gelegen Seminyak. Hier vind je de trendy hotels en restaurants, en de sfeer is ontspannen. Voor gezinnen met kinderen raden we Sanur aan. Er heerst hier een gemoedelijke sfeer en het zeewater is rustig door dijken die de golven verder in zee breken.

Reis vanuit Kuta of Sanur zuidelijker naar het schiereiland, waar je de stranden vindt die het dichtst bij het ideaal beeld liggen. In de kleine plaatsjes met klifstranden verblijven slechts een handjevol toeristen, de accommodaties zijn dan ook schaars. Vanaf je resort heb je vaak een weids uitzicht over zee en de strandjes zijn vanaf de klif met een trap te bereiken. Ze doen hierdoor aan als privé stranden.

Kuta

Stranden Oost-Bali

Dit is het lokale leven aan de kust. De stranden zijn veelal weggeslagen door de woeste zee en de stranden hebben een zwarte kleur door vulkaanuitbarstingen in het verleden. Hier kom je daarom ook niet voor een typisch strandverblijf. Langs de kust liggen kleine dorpjes en de bevolking maakt graag een praatje. Vanaf Candidasa trek je gemakkelijk de rijstvelden in het binnenland in en vind je hier temidden van al het groen een waterpaleis. Nabij Candidasa, voor de kust van Amed, ligt een scheepswrak (net onder het wateroppervlak) en is daardoor een unieke snorkellocatie.

Stranden Noord-Bali

Zoals in het oosten hebben de stranden ook hier een donkere kleur, echter zijn plaatsen zoals Lovina en Pemuteran meer ingericht op toerisme. Naast comfortabele hotels en resorts vind je er gezellige restaurants en duikscholen. Sta in Lovina bij dag en dauw op om dolfijnen te spotten. Door de grote populatie garnalen, is de kans klein dat je ze niet ziet.
Pemuteran is een bijzondere plek door de ligging aan een national park. Voor de kust ligt het onbewoonde Menjangan eiland, volgens veel reizigers de beste snorkelspot van Bali. Laat je verrassen door de kleurrijke onderwaterwereld in dit beschermde natuurgebied.

Pulau Weh

Stranden West-Bali

Tenslotte het westen, door de rotskust is dit geen geschikte plek om aan de kust te verblijven. Je vindt hier dan ook nauwelijks overnachtingsmogelijkheden. Iedereen reist vanaf Pemuteran, in het noordwesten rechtstreeks naar Kuta.

Klik hier voor meer informatie of adviezen over strandmogelijkheden tijdens je reis op Bali.