Taiwan is nog grotendeels onontdekt en het wordt ernstig onderschat door de internationale reiswereld. Reizigers die wel de stap nemen naar dit onbekende paradijs worden daarvoor beloond met een unieke ervaring. De cultuur is een mix van Chinese, westerse, Japanse en inheemse invloeden en de natuur heeft iets magisch.

Waarom naar de Taiwan

Omdat het nog een onontdekt paradijs is waar je niet overspoelt wordt door andere toeristen. De bijzonder vriendelijke locals maken je verblijf er een om nooit te vergeten. Taiwanezen behoren echt tot de meest gastvrije mensen in Azië. Maar het land is toch de ware trekpleister. In Taiwan kun je bergen bewandelen, koloniale steden bezoeken, een roadtrip maken langs de kust of gewoon relaxen aan het strand.

TIP – bij CheapTickets.nl boek je al voor €512 een retourtje Taiwan

De veelzijdige cultuur, het heerlijke eten en de fascinerende festivals zorgen voor een bijzondere ervaring. Maar wat misschien nog wel mooier is, is de oogverblindende natuur. Met de torenhoge bergen, acht nationale parken, prachtige eilanden voor de kust en talrijke warmwaterbronnen raak je nooit uitgekeken hier.

Gratis Visum

Alle Nederlanders en Belgen die naar Taiwan gaan hebben geen visum nodig. Bij aankomst in Taiwan krijg je gratis een 90 dagen visum.

Je dient te beschikken over een paspoort dat nog minimaal 6 maanden geldig is.

Highlights

Laat je inspireren en lees hier alles over de mooiste en indrukwekkendste highlights!

Vliegtickets

Op zoek naar de voordeligste vliegtickets? Lees dan snel verder want wij geven de beste tips!

Backpacken

Ga jij binnenkort backpacken in dit land? Lees dan onze handige tips over het backpacken.

TIP – de beste reistijd voor Taiwan zijn de maanden maart tot en met mei en september tot en met december.

Wat is er te zien?

Het is niet gek dat reizigers nog niet zo veel weten van Taiwan. Waar landen als Thailand en Vietnam al jaren miljoenen reizigers trekt blijft Taiwan nog een beetje achter. Dat ligt niet aan het land, of de bezienswaardigheden. Die zijn er namelijk genoeg.

De natuur, met Yushan, de hoogste berg van Oost-Azië en de prachtige stranden, dat een paradijs is voor surfers bieden al genoeg. Dan heb je nog de tempels, met belangrijke tempels als de Longhsan en de Guandu tempel. En de  echte avonturier kan nog naar de Penghu archipel. Hier vind je de meest prachtig- en minst bezochte – tempels in Oost-Azië.

Eten

Met een bijzondere mix van Chinese, Japanse, Taiwanese en westerse gerechten behoort het eten hier tot onze favorieten. Niet alleen in restaurants, maar vooral de eet kraampjes op de night markets zijn een aanrader!

Beste reistijd

Voorkom slecht weer op reis en lees hier alles over de beste reistijd in Taiwan.

Budget

Het reizen is niet gratis. Ben je benieuwd wat het ongeveer kost? Lees dan snel verder.

Reizen

Ga jij reizen door Taiwan? Lees dan onze tips over boeken van leuke en mooie reizen.

Mooie bestemmingen in Taiwan

Seoraksan

Seoraksan National Park, Taiwan, BST

Taipei

Taipei

Taroko National Park

Taroko National Park

Top Tips Taiwan

Het reizen in Taiwan is heel anders dan in andere landen in Azië. Het land behoort tot de rijkste landen ter wereld. Dat zorgt er voor dat de infrastructuur veel beter is dan in bijvoorbeeld Laos. Toch zijn er wel wat dingen die hier juist weer anders zijn. Dat maakt het reizen wel uitdagend (vinden wij). We hebben een aantal tips voor je.

  • Ze nemen in Taiwan geen Amerikaanse Dollars of Euro’s aan. Zorg er dus voor dat je dit wisselt bij banken (of in bepaalde hotels);
  • Onthoud het nummer 0800-024-111! Dat is een soort hulplijn in het Engels, Chinees en Japans. Als je verdwaald ben of je weet niet elke bus je moet nemen kun je dit nummer bellen. Super handig!
  • Hotels en hostels worden duurder in het weekend. Je doet er beter aan om van te voren te reserveren in het weekend om hoge kosten te besparen.
  • Een plek waar vaal locals samen komen zijn de vele night markets! Niet alleen leuk om te shoppen maar ook om locals te leren kennen.

Houd verder de website van rijksoverheid altijd in de gaten als je verre reizen gaat maken.

Budget

Wat geef je precies uit in Taiwan? Laten we voorop stellen dat een budget altijd iets persoonlijks is.

En dat Taiwan wel iets duurder is dan landen in Zuidoost-Azië. Hoewel je at natuurlijk zelf in de hand hebt

Reken op zo’n €75 per dag, een realistischer budget.

Overnachten

Hoe zoek je geschikte accommodatie. Van luxe resorts tot low budget hostels.

Reisinformatie

Lees hier alles over visum, inentingen, vervoer, eten en drinken, geloof, inwoners en nog veel meer!

Vervoer

Lees alles over het vervoer in Taiwan met tips over onder andere bussen, treinen en vluchten.

Wat wij vinden:
  • 8/10
    Azië Expert - 8/10
8/10

Samenvatting

Taiwan is nog grotendeels onontdekt en het wordt ernstig onderschat door de internationale reiswereld. Reizigers die wel de stap nemen naar dit onbekende paradijs worden daarvoor beloond met een unieke ervaring. De cultuur is een mix van Chinese, westerse, Japanse en inheemse invloeden en de natuur heeft iets magisch.