Taiwan is een land waar nog maar weinig reizigers heen gaan. Te duur, te weinig cultuur of te weinig zon, zee strand- zijn veel gehoorde argumenten. En dat is op z’n minst vreemd want naar onze mening is hier niks van waar. Taiwan is niet zo goedkoop als Thailand maar biedt zeker wel mogelijkheden voor ieder type reiziger. Ook de budget reizigers. Geen mooie natuur? Kijk dan maar eens goed rond bij onderstaande highlights Taiwan en je zult zien dat de natuur in Taiwan behoort tot de mooiste, en meest schone, in heel Azië.

Wat is er te zien?

Wat niet? Taiwan is echt nog een onontdekt paradijs. Er zijn weinig landen in Azië die zo veel te bieden hebben terwijl er nog maar zo ‘weinig’ toeristen komen. De natuur is oogverblindend mooi met als letterlijk hoogtepunt de berg Yushan, de hoogste berg van Oost-Azië.

TIP – hieronder vind je een overzicht met de mooiste highligts

Maar naast bergen liggen er in Taiwan ook prachtige stranden, met goede golven. Een paradijs voor surfers. En als je de natuur zat bent heb je altijd nog de unieke cultuur. Bijzondere tempels als de Longhsan en de Guandu tempel geven je het gevoel dat je even terug gaat in de tijd. De highlights Taiwan zorgen er voor dat je verblijf op dit eiland, dat net zo groot is als België, een onvergetelijker ervaring wordt.

Favoriet

Er is in Taiwan nogal wat te zien. Heb je maar beperkt de tijd en wil je weten wat je echt moet zien? Dit zijn onze favorieten;

+ Taroko Gorge
+ Sun Moon Lake
+ Seoraksan National Park
+ Wuling Farm
+ Yushan National Park

Taipei

De meeste mensen die besluiten om naar Taiwan te reizen, beginnen hun reis in Taipei of kiezen er zelfs voor om alleen in deze stad te verblijven. Taipei is de hoofdstad van Taiwan, die in het noorden van het eiland ligt. De stad heeft ongeveer 2,6 miljoen inwoners en is georganiseerd en druk, maar zeker niet te vol.

Sun Moon Lake

Sun Moon Lake is een van de bekendste en meest bezochte meren van Taiwan. Je moet er rekening mee houden dat er veel toeristen zijn als je naar het meer gaat, maar dit maakt het bezoeken van Sun Moon Lake zeker niet minder de moeite waard. Het meer is niet alleen prachtig, maar er is ook veel te doen in de omgeving van Sun Moon Lake. Meer weten over dit bijzondere meer? Lees dan meer over Sun Moon Lake op deze pagina.

Taroko Gorge

Ben je in Taiwan, dan moet je zeker een bezoek brengen aan Taroko Gorge. Dit is een van de beroemdste toeristenattracties in Taiwan, die ieder jaar door duizenden toeristen van over de hele wereld bezocht wordt. Meer over deze beroemde toeristische attractie in het land, lees je op deze pagina.

Jiufen

Maak je een rondreis door Taiwan, dan wil je soms ook even rustig kunnen ontspannen. Een rustige omgeving waar je goed tot rust kunt komen, is de omgeving van Jiufen. Deze oude stad in Taiwan was ooit een druk mijnstadje, maar tegenwoordig wordt er niet meer in de mijnen in de omgeving gewerkt. Hierdoor is het lekker rustig in de stad, waardoor je er heerlijk kunt ontspannen tijdens je drukke rondreis

National Palace Museum

Ben je een liefhebber van oude Chinese kunst? Dan raden wij je aan om zeker een bezoek te brengen aan het National Palace Museum als je in Taipei bent. Meer over dit bijzondere museum in Taiwan, lees je op deze pagina.

Matsu & Kinmen Islands

De Matsu & Kinmen Islands is een eilandengroep die in de buurt van het Chinese vasteland ligt. De eilandengroep bestaat uit tientallen kleine eilanden, waarvan er enkele vrij toeristisch zijn. Meer over deze vakantiebestemming in Taiwan, lees je op deze pagina.

Yushan National Park

Er zijn enkele dingen die je zeker moet doen als je in Taiwan bent en een van deze dingen is het maken van een wandeltocht in Yushan National Park. Waarom je dit zeker moet doen als je in Taiwan op vakantie of aan het reizen bent, lees je op deze pagina. Zo lees je op deze pagina alles wat je moet weten over dit bekende en populaire natuurgebied in Taiwan