Ben je een liefhebber van oude Chinese kunst? Dan raden wij je aan om zeker een bezoek te brengen aan het National Palace Museum als je in Taipei bent. Meer over dit bijzondere museum in Taiwan, lees je op deze pagina.

Chinese Kunst in Taiwan

Het National Palace Museum staat helemaal in het teken van oude Chinese kunst. In totaal zijn er maar liefst 720.000 voorwerpen in het museum te vinden, waarvan ongeveer 15.000 voorwerpen worden tentoongesteld aan bezoekers. In het National Palace Museum kom je vooral oude bronzen voorwerpen, schilderijen, kaligrafiewerken en keramiek tegen.

Ook heeft het museum een grote winkel met souvenirs, waar je verschillende prachtige cadeaus voor jezelf en voor anderen kunt kopen. Het National Palace Museum is dagelijks geopend van 9:00 uur tot 17:00 uur.

TIP – entree kost €7,50 per persoon. Op deze website vind je meer info.

National Palace Museum

De geschiedenis 

De collectie van het National Palace Museum heeft een bijzonder verhaal. Al meer dan 1000 jaar verzamelden verschillende Chinese keizers bijzondere Chinese kunstvoorwerpen. Ongeveer 700 jaar geleden werd besloten de collectie bijzondere kunstvoorwerpen te bewaren in de Verboden Stad: het paleis van de keizer in Beijing.

In de negentiende eeuw probeerden nationalisten de voorwerpen uit handen te houden van binnenvallende Japanners, maar daarna kwamen ook de communisten nog. Toen de communisten de burgeroorlog hadden gewonnen, moest de collectie snel verplaatst worden. Zo kwam de collectie in Taiwan terecht.

Audiotour

De meeste kamers bevatten wel informatie in het Engels, maar dit is niet overal het geval. Om ervoor te zorgen dat je toch informatie kunt krijgen over alle voorwerpen in het museum (ook als Engelse informatie ontbreekt), kun je een audiotour nemen. Deze tour is helemaal in het Engels en vertelt je van alles over het museum zelf en over de voorwerpen in het museum.

Hoe kom je er?

Het museum ligt in Taipei en is des makkelijk te bereiken. Je kunt eenvoudig naar Taipei vliegen vanuit diverse bestemmingen over de gehele wereld, waaronder ook Nederland. Vanaf Taiwan Taoyuan International Airport moet je nog ongeveer 40 kilometer rijden naar Taipei. Deze afstand leggen de meeste mensen af met een taxi.

Locatie