Tanjung Puting National Park

In het zuiden van het Indonesische eiland Kalimantan ligt het indrukwekkende Tanjung Puting National Park. Wanneer je Kalimantan bezoekt is het een absolute aanrader om een wandeling door dit park te maken.

Tanjung Puting National Park

Het Tanjung Puting National Park werd in 1982 opgericht en is meer dan 4.000 vierkante kilometer groot. Het Tanjung Puting National Park staat vooral bekend om de grote hoeveelheid orang-oetangs die er leven. Wanneer je het nationale park bezoekt heb je bijna altijd de garantie dat je een orang-oetang ziet. Daarnaast leven er ook veel neusapen in het gebied.

Naast veel orang-oetangs en andere apen, vind je in het park ook veel andere bijzondere dieren. Denk bijvoorbeeld aan luipaarden, beren, krokodillen, pythons en talloze soorten vogels. Het Tanjung Puting National Park is erg bijzonder omdat het landschap er erg divers is. Zo zijn er grote gebieden met mangrovebossen maar vind je ook bergen en enorme moerassen. Dit zorgt ervoor dat er in het park een hoge biodiversiteit is. Als je de mooiste plekken van het park wilt zien, is het verstandig om een lokale gids in te huren. Zij weten vaak precies waar je veel dieren kunt zien en wat de mooiste plekjes in het park zijn.

Wil jij binnenkort naar Indonesië? Lees dan meer over de prachtige highlights van Indonesië, waar je het beste kunt overnachten in Indonesië of hoe je een goedkoop vliegticket boekt.

Pondok Tanggui Rehabilitation Center

In het park ligt het Pondok Tanggui Rehabilitation Center. Pondok Tanggui is een revalidatiecentrum speciaal voor orang-oetangs. Orang-oetangs die gewond zijn of aan hun lot zijn overgelaten door hun moeder, worden hier opgevangen. Ze worden voor een bepaalde periode onder toezicht geplaatst en goed verzorgd en gevoerd. Wanneer de dieren weer helemaal op kracht zijn worden ze weer losgelaten in de natuur. Door dit programma blijft de orang-oetang populatie op peil en gezond.

Locatie Tanjung Puting National Park