Temple Street Night Market

Temple Street is de bekendste marktstraat van Hong Kong. Voor wie goed(koop) wil shoppen is Temple Street Night Market the place to be! Temple Street ligt in de Kowloon in de buurt van Jordan en Yau Ma Tei. Deze markt is zonder twijfel één van drukste maar ook één van de leukste markten in Hong Kong. Zoals de naam al doet vermoeden komen bijna alle toeristen hier ’s avonds voor de bekende Night Market. Het is bijna niet voor te stellen hoe al deze marktmannen hun stalletjes kwijt kunnen in de straat. In totaal staan er honderden stalletjes waar je van alles kan kopen; eten, mobiele telefoons, horloges en kleding.

Temple Street

De straat is ooit gebouwd tijdens de Qing Dynasty en is vernoemd naar een Tin Hau temple die daar was gebouwd. De Temple Street Night Market wordt soms ook de Men’s Street genoemd. Dit omdat er veel mannenkleding te koop is. De markt begint om 14:00 maar het leukste is om er ’s avonds heen te gaan wanneer het bol staat van mensen en er heerlijke geuren hangen van alle eettentjes. Er rijd om die tijd logischerwijs geen verkeer waardoor je makkelijk door de Temple Street kan lopen.

Net als andere markten in Azië is afdingen hier heel normaal. Let er wel op dat je pas af gaat dingen als je echt geïnteresseerd bent. Hoewel de marktkoopmannen altijd te hoog inzetten is het wel zo goed om eerlijk over de prijzen te onderhandelen. Als je in de Temple Street bent kijk dan niet alleen in de stalletjes maar ook in de straatjes die verstopt zitten achter de stalletjes. Hier vindt je eigenlijk de echte, unieke Temple Street Night Market.

Locatie Temple Street