Hoofdmenu
Onze Tours

AZIË

Ao Nang Beach

Door: Ties - Reis Expert    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 8 februari, 2019

Samen met Railay Beach behoort Ao Nang tot de mooiste stranden van Thailand. Het ligt bij Krabi in de gelijknamige provincie. Verwacht geen verlaten tropisch strand, dan kom je bedrogen uit. Ao Nang is behoorlijk ontwikkeld. Maar dat is te verklaren door de schitterende omgeving met turquoise water en de kalkstenen rotsen die uit het water rijzen.

Het wonderlijke landschap van Ao Nang

Je moet bij Ao Nang even langs de ongecontroleerde en enigszins lelijke ontwikkelingen heen kijken want het is een strand gelegen in een prachtig karstlandschap. Het is een makkelijk strand om te bezoeken waardoor het niet onopgemerkt blijft bij toeristen en ontwikkelaars.

TIP ♥ – Met een longtail boot vanaf Railay Beach is het maar 15 minuten varen naar Ao Nang

Ao Nang
Krabi

Backpackers Paradise

In Ao Nang ben je zeker niet alleen. Maar als je dat alles vergeet en je richt op de stranden, omringd door landtongen die met elkaar verbonden door smalle stroken van goud zand, en grenzen aan helder turquoise water dan zit je hier meer dan goed.

Ao Nang ligt op slechts 22 kilometer van Krabi en wordt ook wel Ao Phra Nang genoemd. Het is vooral populair bij backpackers en reizigers op een kleiner budget. In tegenstelling tot Railay is het strand hier een stuk ruimer en is er meer keuze aan bars, restaurants, winkels en accommodatie.

Eilanden en stranden

Als je wil genieten van een duik in het heldere water, kan je eenvoudig een trip naar de kleine lokale eilanden maken die je aan de horizon ziet liggen. Aangrenzend aan dit strand heb je Hat Nopparat Thara, een schitterend strand waarvan een deel onder de bescherming van een National Marine Park valt.

Als je het ons vraagt is dit strand nog mooier dan Ao Nang. In het westen heb je nog Hat Ton Son. Dit is een stiller strand en toegankelijk via een longtail boot.

Ao Nang, Thailand

Overnachten

Het stadje zelf is vrij klein maar vrij energiek door alle ontwikkelingen. Door de snelle ontwikkelingen is er veel concurrentie en is de prijs/kwaliteitverhouding van accommodatie bijzonder goed. Het is niet zo goedkoop als Krabi zelf maar wel schoner, zonniger en niet geheel onbelangrijk, er is een strand.

Aonang Backpacker

Adam Bungalow

Baan Habeebee Resort

Hoe kom je er

Er is in Ao Nang veel te te doen. Je kunt hier duiken, mangrove tours boeken, snorkelen en kitesurfen. Daardoor is het vrij makkelijk te bereiken. De luchthaven van Krabi ligt op slechts 40 minuten rijden en vanaf Railay Beach is het maar 15 minuten met een long-tail boot. Het is hier daarom ook het hele jaar druk.

Online boeken

Sinds kort kun je je hele reis ook online plannen via 12GoAsia. Een super handige website waar je alle prijzen en mogelijke routes makkelijk online kunt checken. Gebruik de onderstaanden zoekbox om de actuele prijzen en opties te bekijken.

Powered by 12Go Asia system

Locatie Ao Nang

Wat wij vinden:
  • 8/10
    Azië Expert - 8/10
8/10

Samenvatting

Samen met Railay Beach behoort Ao Nang tot de mooiste stranden van Thailand. Het ligt bij Krabi in de gelijknamige provincie. Verwacht geen verlaten tropisch strand, dan kom je bedrogen uit. Ao Nang is behoorlijk ontwikkeld. Maar dat is te verklaren door de schitterende omgeving met turquoise water en de kalkstenen rotsen die uit het water rijzen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

Tickets boeken

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van handige tips en weetjes.