Hoofdmenu
Onze Tours

AZIË

5 niet zo standaard attracties in Bangkok

Door: Sjoerd - Reis Expert    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 26 februari, 2019

Bijna iedereen die in Bangkok is geweest kent de bekende highlights wel. Khao san Road, Grand Palace, Wat Pho, Wat Arun etc. Er komen de laatste tijd nogal wat lijstje voorbij waarin alle tempels worden uitgelicht. En hoe mooi ze ook zijn, er is veel meer te doen in Bangkok. 

Onbekende bezienswaardigheden Bangkok

Er zijn namelijk nog ontzettend veel onbekende bezienswaardigheden in Bangkok. Bezienswaardigheden die NIET iedereen bezoekt en/of kent. Wij zijn inmiddels al 5 keer in deze geweldige stad geweest en hebben in de tussen tijd wat meer gezien dan het bekende rijtje. Door veel met de lokale bevolking te praten of met de super stoned zijnde hostel eigenaar leer je een hoop.  Wij hebben daarom 5 niet-zo-standaard-attracties in Bangkok voor je op een rijtje gezet

1. Jim Thompson House

Jim Thompson was een Amerikaanse majoor en zakenman. Na de Tweede Wereldoorlog vertrok hij eind jaren ’40 naar Thailand. Hij wilde daar het toerisme op laten bloeien en richtte zich op de zijdeproductie. Hij richtte het bedrijf Thai Silk Company op dat een groot succes werd. In 1967 ging hij naar Maleisië om vakantie te vieren in de Cameron Highlands. Daar is hij op mysterieuze manier verdwenen. Tot op de dag van vandaag weet men niet of hij is verongelukt, ontvoerd is of gewoon vertrokken.

Hij bouwde zijn huis in Bangkok in de traditionele Thaise stijl met mooi versierde teak hout en een tuin. Er zijn rondleidingen in het huis dat ondertussen een mooie attractie is. De toegangsprijzen gaan naar kansarme kinderen.

Het Jim Thompson House in Bangkok 

2. Muay Thai

Als je alle tempels al hebt bezocht en alle markten al hebt afgestruind en je hebt nog een klein beetje energie over, bezoek dan eens een Muay Thai wedstrijd. Muay Thai is razend populair in thailand, en helemaal in Bangkok. Het wordt dan ook erg serieus genomen.

Vechters trainen jaren om zo goed te worden. Op de eilanden in zuid thailand worden veel demonstraties en wedstrijden gegeven maar deze zijn vaak erg toeristisch. In plaats daar van kun je beter een wedstrijd bezoeken in het Rajadamnern Stadium waar Muay Thai vechters van wereldklassen vechten.

Bangkok

Echte Muay Thai vechters

3. Lumpini Park

Het Central Park van Bangkok. Dit park ligt in het centrum van de stad en is een leuke bezienswaardigheid als je een dagje over hebt. Op elk uur van de dag zijn hier mensen aan het sporten, wandelen, fietsen, tai chi aan het oefenen, of gewoon om te ontspannen. In een stad als Bangkok waar niet al te veel ‘groen’ is te vinden is dit best een leuk uitje. Het is weer eens wat anders de drukke chaotische straten.

Het park dateert uit de jaren ’20 en was eigenlijk bedoeld om tentoonstellingen te houden voor Thaise ambachten en bloemen. Hoewel dit oorspronkelijke idee nooit werd waargemaakt is Lumpini Park door de jaren heen uitgegroeid tot het centrum voor outdoor activiteiten voor Bangkok locals.

Lumpini Park Bangkok

Lumpini Park met Bangkok op de achtergrond

4. Food tour

Bangkok is een groot paradijs voor mensen die van lekker eten houden. Als je eenmaal begint is het moeilijk stoppen. De veelzijdigheid en de lage prijs van de verrukkelijke gerechten zijn zo verleidelijk dat je altijd wel even wat mee neemt.

Als je iets meer wilt weten van het eten in Bangkok neem dan een food tour. Naast het proeven van heerlijk eten, leer je ook een hoop over de fascinerende geschiedenis en rijke cultuur van de wijken die je bezoekt.

Ze maken in Thailand de lekkerste gerechten op straat

5. Wakeboarden

Wakeboarden in Bangkok? Niet helemaal. Het ligt buiten Bangkok maar het is wel een leuke activiteit voor degene die eens wat anders willen dan tempels bekijken en markten bezoeken. Het meer waar het plaatsvindt is Taco Lake en het is maar een uurtje rijden vanuit Bangkok.

Je kunt er zelfs slapen. Heb je geen ervaring met wakeboarden? Geen paniek, je kunt hier ook les nemen. Voor meer informatie kun je op hun website kijken. 

Wakeboarden is voor de actievelingen 

Wat wij vinden:
  • 9.2/10
    Azië Expert - 9.2/10
9.2/10

Samenvatting

Iedereen kent ondertussen wel de standaard bezienswaardigheden in Bangkok. Daarom geven wij je 5 niet zo standaard bezienswaardigheden in Bangkok!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

Tickets boeken

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van handige tips en weetjes.