Hoofdmenu
Onze Producten

AZIË

Khao San Road

Door: Sjoerd - Reis Expert    |    Reacties: 0

Je kunt het bijna vergelijken met een circus. Vrijwel alles wat je in Thailand verwacht kun je hier vinden! Khao San Road is een verzameling van straatverkopers, eetbare insecten, tattooshops en ontelbare restaurants en bars. Zowel overdag als in de avond is het hier altijd ontzettend druk. Met alle toeristen die hier rondlopen wordt Khao San Road vrij overweldigend.

Maar als je in Bangkok bent kun je dit eigenlijk niet overslaan. Het is ook een goede plek om op een terras neer te ploffen en de rest van de dag of avond gewoon mensen te kijken. Maar wat kun je op Khao San Road nog meer?

Algemeen bekend

Vrijwel iedereen kent Khao San Road. Of ze nu zelf in Bangkok zijn geweest of niet, Khao San Rd is niet te missen. Iedereen heeft wel een kennis of familielid met sterke verhalen over dit stukje Bangkok, of je hebt zelf een sprinkhaan op een stokje geprobeerd.

Het is een verzameling van (spot)goedkope accommodaties, tientallen winkels, restaurants en bars die zich voornamelijk richten op internationale toeristen. Vroeger was het een rijstmarkt. Khao San Road is voor sommige mensen een plek waar ze hun hele vakantie spenderen, voor anderen is het de uitdaging deze omgeving te vermijden na een eerste indruk.

Khao San Road

Hoe kom je op Khao San Road

Khao San Road is zoals de naam al zegt ‘gewoon’ een straat. Het ligt in het Noord-Westen van het centrum van Bangkok in de backpackerswijk Banglamphu en is vanuit de stad goed bereikbaar. Je kunt een taxi (of Uber) nemen, of zoals je vaker in Thailand zult doen is met een tuktuk gaan.

Let wel op, rondom Khao San Road zul je door veel tuktuk chauffeurs worden aangesproken over een rondleiding door het centrum van Bangkok.

Ze kunnen je voor een lage prijs overal mee naar toe nemen. Waarschijnlijk geven ze ook aan dat Grand Palace helaas gesloten is, maar dat ze jou de mooie plekken van de stad kunnen laten zien. Ga hier niet in mee!

Veel beroemde bezienswaardigheden van Bangkok zijn zelf gemakkelijk te bereiken vanaf Khao San Road, bijvoorbeeld Grand Palace en Wat Po. Zorg er ook altijd voor dat een taxi de meter aanzet zodra je instapt, dat scheelt discussie achteraf.

Wat is er te doen op Khao San Road?

Zoals aangegeven kun je Khao San Road vergelijken met een circus. Al je verwachtingen van de verhalen die je hebt gehoord worden waarheid. Verschillende verkopers met leuke speeltjes trekken je aandacht, en een paar meter verderop proberen ze je een maatpak te verkopen.

Nog een stukje verderop kun je de mooiste tatoeage uitzoeken uit een plaatjesboek en als je wil kan deze direct gezet worden.

Het volgende waar je mond van open valt zijn waarschijnlijk de vele verkopers met hun gefrituurde insecten op stokjes. Altijd al eens een gefrituurde tarantula willen proberen? Dan is dit je kans! Ook lachgas word je in overvloed aangeboden en af en toe tref je een leguaan of een klein aapje aan een ketting die je voor een klein bedrag kunt aaien.

Maar alle gekheid op een stokje. Als je inmiddels bent bekomen van alles wat je op Khao San Road hebt gezien kun je je focussen op een iets meer serieuze activiteit op deze locatie. Wat dan precies? Wij nemen je mee!

1. Terrassen

Het allerleukste om te doen op Khao San Road is misschien wel terrassen. Kies een leuk restaurant of een leuke bar uit en ga op het terras zitten. De rest van de dag of avond kun je genieten van alles wat je om je heen ziet gebeuren. De verkopers waarover we eerder spraken die iedereen iets willen aansmeren, die gekke toerist die een gefrituurde sprinkhaan probeert of de juist wat serieuzere mensen die in principe niks van dat alles moeten hebben. Het is hoe dan ook een leuk gezicht! Bestel een lekker drankje en je vermaakt je de hele dag.

2. Inkopen doen

Alhoewel de verkopers op Khao San Rd je van alles proberen aan te smeren, is het toch best een goede plek om als backpacker inkopen te doen. Vooral als je jouw reis begint in Bangkok kan dit heel handig zijn. In de winkels vind je namelijk van alles! Van souvenirs tot handige reisartikelen. Ook vind je hier apotheken, internetcafés en geldwisselkantoren.

Aan allebei de uiteinden van Khao San Road vind je een bazaar. Hier verkopen ze zowel kleding als reisgidsen en andere boeken. Gepast afdingen is altijd aan te raden, anders betaal je onnodig de hoofdprijs.

Khao San Road

3. Uitgaan

Als er iets is waar Khao San Road uitermate geschikt voor is, is het uitgaan. Je vindt er overal barretjes, cafes en restaurants waar je heerlijke drankjes kunt kopen. Om de avond te beginnen kun je gerust een ‘ bucket’ bestellen. Deze vertaling mag je letterlijk nemen want je krijgt een emmer met een mix van alcohol en frisdrank (of energiedrank).

Uiteindelijk kun je een van de nabijgelegen clubs induiken om je te vermaken op de dansvloer. Verblijf je ook op Khao San Road? Hou er dan rekening mee dat je waarschijnlijk dag en nacht de muziek van alle clubs kunt horen. Ben jij een echte party animal? Dan ben je hier dus helemaal op je plek.

4. Het vervolg van je reis organiseren

Dit klinkt misschien vreemd, maar Khao San Road is ook een goede plek om het vervolg van je reis te organiseren. Je vindt hier namelijk overal kraampjes en winkeltjes waar je vervoer kunt organiseren. Denk bijvoorbeeld aan busreizen naar Chiang Mai, Siem Reap of Phuket. Maar ook andere excursies kun je hier boeken. Wil jij bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de drijvende markt? Dan kan je hier ook terecht

5. Eten

Eten, eten en eten. Het is overal! Wel moeten we je vertellen dat je waarschijnlijk geen culinaire hoogstandjes zult vinden op Khao San Road, maar je kunt hier wel terecht voor een snelle of goedkope hap. Naast de gefrituurde insecten die je op straat kunt kopen kun je in vrijwel ieder restaurantje terecht voor een verse pad thai of andere typisch Thaise gerechten.

Heb jij even genoeg van rijst? Dan kun je ook terecht bij alle bekende ketens. Denk hierbij aan McDonalds, een tosti van de 7-Eleven of Burger King. Voor de lekkerste koffie kun je terecht bij Starbucks. Toch meer op zoek naar een authentieke ervaring? Dan koop je jouw maaltijd gewoon bij een kraampje op straat! Voor een paar euro kun je hier goed gegeten hebben.

6. Overnachten

Voor een paar euro kun je op Khao San Road al overnachten. Weet wel dat je hiervoor een kamer krijgt die wellicht geen airco of zelfs geen ramen heeft. De constante herrie van buiten krijg je er gratis bij. Als je net iets meer wil betalen boek je een prima kamer met airco in het hartje van het feestende gedruis.

Hoe je het ook wendt of keert, Khao San Road is niet te missen. Als het je niet bevalt kun je snel genoeg je reis weer vervolgen en als je hier helemaal thuis bent kun je een paar dagen blijven. Voor ieder wat wils in het circus van Thailand!

Wat wij vinden:
  • 7.9/10
    Azië Expert - 7.9/10

Samenvatting

Je kunt het bijna vergelijken met een circus. Vrijwel alles wat je in Thailand verwacht kun je hier vinden! Khao San Road is een verzameling van straatverkopers, eetbare insecten, tattooshops en ontelbare restaurants en bars.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

Tickets
boeken

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van handige tips en weetjes.