Koh Lipe ligt in het zuiden van het land, in de buurt van de Maleisische grens. Vroeger was Koh Lipe nog helemaal niet zo bekend, maar tegenwoordig gaan er steeds meer toeristen naartoe. Dat komt door de schitterende witte zandstranden, de met jungle bedekte heuvels en de kleurrijke koraalriffen voor de kust. De toename van toerisme heeft echter ook gevolgen. Hoe sfeervol Koh Lipe vroeger was, hoe meer het tegenwoordig volgebouwd wordt met hotels en resorts.

Koh Lipe; klein, maar mooi

Dit eilandje hoort bij de Adang-Rawi Archipel hoort. Het eiland wordt omringd door kristalhelder water en heeft meerdere prachtige stranden. De stranden zijn zo wit, dat je echt een zonnebril nodig hebt om de omgeving te kunnen verkennen. Omdat Koh Lipe een Nationaal Park is, moet je overigens wel entree betalen om het eiland op te kunnen komen. Je betaalt de entree direct na aankomst met de speedboot.

Dat het een Nationaal Park is, betekent dat het gehele eiland beschermd gebied is. Dit is niet voor niets, want de natuur hier is werkelijk is prachtig. Hetzelfde geldt voor de stranden van het eiland en de zee rond Koh Lipe, want ook die worden beschermd.

Stranden Thailand
Vakantie Thailand op Koh Lipe

Wat is er te doen op Koh Lipe

1. Verken de mooie stranden

Koh Lipe heeft enkele stranden en deze stranden zijn stuk voor stuk prachtig, maar het mooiste strand is Sunrise Beach. Dit lange strand bedekt de gehele oostkust van het eiland en loopt helemaal door naar het noorden. Het meest noordelijke punt van het strand is erg fotogeniek: je kunt hier prachtige vakantiefoto’s maken.

Op Sunrise Beach vind je bungalows, restaurants, bars en resorts. In de zee liggen veel longtailboten, maar gelukkig is er nog meer dan genoeg ruimte om lekker te zwemmen. En vind je het leuk om de zee met de kajak te verkennen? Dan is dit ook zeker mogelijk, want je kunt voor een lage prijs een kajak huren op Sunrise Beach.

2. Ga naar de Walking Street 

De bekendste straat van Koh Lipe heet Walking Street. In deze straat vind je leuke winkeltjes, gezellige barretjes en restaurantjes waar je lekker kunt eten. Het maakt niet zo veel uit wat je precies wil eten, want in Walking Street kun je zowel traditioneel Thais als westerse maaltijden eten. Zeker in de avond is het leuk om door Walking Street te lopen, want dan is het lekker druk in de straat.

Koh Lipe

Hoe kom je er?

De beste manier om hier te komen, is door de speedboot te nemen vanaf Phuket, Phi Phi, Krabi, de Trang Eilanden of Koh Lantra. In het hoogseizoen, van november tot en met maart, vertrekken er iedere dag meerdere speedboten naar het mooie eiland.

Houd er wel rekening mee dat het vrij prijzig is om naar Koh Lipe te reizen. Kom je op het eiland aan, dan betaal je bovendien nog de entreeprijs voor het Nationale Park. Het is het geld zeker waard, maar het is wel goed om rekening te houden met vrij hoge reiskosten.

Locatie Koh Lipe

Wat wij vinden:
  • 8.7/10
    Azië Expert - 8.7/10
8.7/10

Samenvatting

Maak je een rondreis door Thailand, dan kun je ervoor kiezen Koh Lipe te bezoeken. Koh Lipe ligt in het zuiden van het land, in de buurt van de Maleisische grens. Vroeger was Koh Lipe nog helemaal niet zo bekend, maar tegenwoordig gaan er steeds meer toeristen naartoe.

Heb je een vraag voor ons Team van Reis Experts? Dan kan je deze vraag, na het doneren van een Kop Koffie, hier stellen.

Je email adres zal niet zichtbaar zijn voor andere bezoekers.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.