Hoofdmenu
Onze Tours

AZIË

reis expert header

7 redenen om Koh Phangan te bezoeken

Door: Ties - Reis Expert    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 19 maart, 2020

Koh Phangan behoort al jaren tot de mooiste en populairste eilanden van Thailand. Het staat steevast in de top als het gaat om de mooiste eilanden van Thailand. Het eiland heeft ook veel te bieden. Van prachtige stranden tot een indrukwekkend binnenland. Maar waarom moet ook jij Koh Phangan bezoeken? In deze blog delen we 7 redenen waarom.

Waarom Koh Phangan bezoeken?

Koh Phangan was het eerste eiland in Azië dat wij bezochten. Er ging een wereld voor ons open. Het staat bekend om de bekende feesten, maar biedt zo veel meer. Als jij nog twijfelt over Koh Phangan hopen wij je met deze redenen over de streep te trekken.

Koh Phangan is namelijk een van onze favoriete eilanden in Thailand. Het is een juweeltje in de Golfkust van Thailand en het biedt veel meer dan de beruchte Full Moon feesten.

#1 ➜ VANWEGE DE STRANDEN

Koh Phangan

Er zijn een hoop stranden te vinden in Thailand. Een paar van de bekendste zijn die bij Krabi (Ao Nang en Railay), maar ook op Koh Phangan vind je een bekend strand; Haad Rin. Dit strand is, naar onze mening, niet het mooiste strand van Thailand en vooral bekend vanwege de Full Moon Parties die er worden gehouden.

Haad Rin mag dan het bekendste strand zijn. Er zijn tal van andere stranden die veel beter zijn om lekker te ontspannen en te zonnen. Een daarvan is Bottle Beach. Een rustig, mooi wit zandstrand. Ook stranden als Haad Yao en Haad Salad zijn geweldig om te verkennen.

#2 ➜ VANWEGE DE ZONSONDERGANG

Koh Phangan

Overal waar we komen proberen we een zonsondergang mee te pakken. Het heef top een of andere manier een rustgevende werking om de lucht langzaam oranje/roze te zien kleuren en de zee te horen kabbelen. Of dat nu in Koh Phangan is of in Bocas del Toro in Panama. Het is altijd indrukwekkend.

De beste zonsondergangen op Koh Phangan heb je aan de westkust, bijvoorbeeld bij Secret Beach. Als je een brommertje huurt, kun je overal heen rijden om de mooiste plekjes op te zoeken.

#3 ➜ VANWEGE HET BINNENLAND

Koh Phangan

Wil jij Koh Phangan bezoeken, maar ben je bang dat er alleen maar strand is? Think again! Dit eiland is niet alleen gezegend met mooie stranden, je vindt er ook een groen heuvelachtig binnenland met een ton natuurlijke bezienswaardigheden zoals bergen, oerwouden en watervallen. Koh Phangan is daarom ook de perfecte plek voor een trektocht.

De oostkust van het eiland heeft een aantal bekende wandelroutes, terwijl de watervallen Phaeng en Than Sadet zeker niet overgelagen mogen worden. Als je het strand een dagje wil inruilen, trek dan zeker eens het binnenland in.

#4 ➜ VANWEGE DE NIGHT MARKET

Koh Phangan

In heel Thailand kun je heerlijk eten. Van vers fruit tot aan de lekkerste streetfood. Ook op Koh Phangan kun je heerlijk eten. De bekendste plek is de avondmarkt van Thong Sala. Super populair bij toeristen en tevens een leuke plek om de lokale bevolking en hun cultuur te leren kennen.

Een andere geweldige plek om te eten is Eat.Co. Ze maken hier de lekkerste gerechten. Niet zozeer Thaise gerechten, maar de meest bijzondere vegetarische gerechten. Daarnaast zijn de eigenaren ontzettend aardig! Een aanrader.

#5 ➜ VANWEGE DE GOEDE DUIKMOGELIJKHEDEN

Koh Phangan

Koh Phangan is niet alleen mooi boven water, ook onder water is er genoeg te zien. Het eiland en de nabije omgeving bieden enkele geweldige duikplekken. Het is ook een populair eiland onder duikers. Misschien niet zo populair als het nabij gelegen Koh Tao, maar wel goed!

Je kunt hier duiken bij wrakken en ook nachtduiken maken (erg bijzonder). Onder water vind je kleurrijk koraal, tropische vissen en zelfs walvishaaien en pijlstaartroggen. Op het eiland vind je veel duikscholen. Als je niet wil of kan duiken kun je ook erg goed snorkelen.

#6 ➜ VANWEGE DE TEMPELS

Koh Phangan

Tempels verwacht je misschien eerder in Bangkok of Sukhothai maar ook op Koh Phangan staan er een aantal. De bekendste is de Chinese Guanyin Temple, ook wel de Goddess of Mercy Shrine. De tempel is gebouwd voor de godin Guanyin. De Chinese naam op de muur staat voor het Chinese eiland waar Guanyin gewoond zou hebben.

De beste manier om ze ontdekken is door een brommer te huren en het eiland te verkennen. Heel groot is Koh Phangan namelijk niet.

#7 ➜ VANWEGE DE FULL MOON PARTIES

Full Moon Koh Phangang

Tsja… Koh Phangan bezoeken en niet naar de Full Moon party gaan eigenlijk not-done. De Full Moon Parties worden vaak genoemd als een van de belangrijkste redenen waarom mensen Koh Phangan of Thailand in het algemeen te bezoeken. Er zijn weinig reizigers die naar dit eiland afreizen zonder naar de Full Moon (of Half Moon) Parties te gaan.

Ooit was het een klein feestje, georganiseerd door een paar backpackers. Sindsdien is het uitgegroeid tot een van de beroemdste feesten ter wereld en komen elke maand duizenden reizigers om te dansen en drinken op het strand van Haad Rin.

TIP ♥ – meer over deze feesten lees je hier

Wat wij vinden:
  • 8/10
    Azië Expert - 8/10
8/10

Samenvatting

Koh Phangan behoort al jaren tot de mooiste en populairste eilanden van Thailand. Het staat steevast in de top als het gaat om de mooiste eilanden van Thailand. Het eiland heeft ook veel te bieden. Van prachtige stranden tot een indrukwekkend binnenland. Iedereen zou die eiland een keer moeten bezoeken.

Meer lezen over Thailand?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder