Hoofdmenu
Onze Tours

AZIË

reis expert header

Wat te doen op Koh Phi Phi

Door: Ties - Reis Expert    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 21 januari, 2020

Koh Phi Phi is een van de mooiste en meest bezochte eilanden van het land. En dat is niet vreemd want het is er ook indrukwekkend mooi!  En hoewel het eiland zelf vrij klein is, zijn er eigenlijk best veel dingen te doen op Phi Phi. Het is zeker geen eiland om alleen maar aan het strand te liggen, hoewel dat natuurlijk ook kan.

10x te doen op koh Phi Phi

Duiken, kajakken, kookcursussen, wandelen, relaxen aan het strand of feesten tot in de late avonduurtjes met vuurshows. Koh Phi Phi heeft voor ieder wat wils. Na er twee keer te zijn geweest hebben we een lijstje van de top 10 dingen om te doen in Phi Phi!

#1 Klim naar Koh Phi Phi viewpoint

Google eens op Koh Phi Phi en deze foto komt waarschijnlijk naar voren bij de eerste 10 foto’s. Het view point op Phi Phi is, niet geheel verrassend, de beste plek om over het eiland te kijken. Koh Phi Phi heeft een bijzondere vorm, een soort ‘H’.

Er loopt een 100 meter vlakke strook zand tussen Dalum Bay in het noorden en Tonsai Bay in het zuiden.

Phi Phi view point kijkt uit over het dorp en de twee prachtige baaien. Het ligt op een hoogte van 186 meter en afhankelijk van je conditie duurt het ongeveer 20 tot 40 minuten om er te komen.

Voor de bete foto moet je rond de lunch komen, dan schijn je het beste licht van de zon te hebben. Oh.. verwacht overigens niet dat je de enige bent!

Koh Phi Phi

Prima uitzicht toch?

#2 Verken de wonderbaarlijke onderwaterwereld

Duiken is een van de belangrijkste activiteiten op Koh Phi Phi. Je vindt hier dan ook een groot aantal duikscholen waar je losse duiklessen kunt volgen of je PADI kunt halen. De meeste duikscholen vind je in de buurt van de ‘haven’ waar je aan komt. Je hebt dagtochten naar duikplekken van wereldklasse vlak bij en rond Phi Phi.

Tot de meest populaire en mooie duikplekken van het gebied horen Shark Point, Anemone Reef en de King Cruiser Wreck. Die bevinden zich in het westen tussen Phi Phi en Phuket.

In de buurt van Koh Phi Phi Leh heb je nog Maya Bay, Koh Bida Nok en Nai die je allemaal in minder dan 40 minuten kan bereiken vanaf Koh Phi Phi.

#3 Boek een Yoga les/pilates

Als je even genoeg hebt gehad van klimmen of duiken kun je tot rust komen door een yoga of pilates les te nemen. Er zijn verschillende plekken op Koh Phi Phi waar je cursussen kunt volgen. Vaak kun je een dag of halve dag de basis leren, maar als je het echt serieus aan wilt pakken kun je ook een cursus van meerdere dagen boeken.

Het is heerlijk om op een tropische eiland, wat toch behoorlijk toeristisch is, even tot jezelf te komen zodat je met nieuwe energie weer verder kunt op Koh Phi Phi of in de rest van Thailand.

Te doen op Koh Phi Phi

Even ontspannen tijdens je vakantie is hard nodig!

Psst..

Thailand-lovers opgelet!   Na onze reisgidsen voor Vietnam en Indonesië hebben we nu ook onze eigen digitale reisgids voor Thailand 📱🌴  Het stol bomvol met praktische tips over o.a. beste reistijd, visum, vervoer, waar je telefoons kunt kopen, highlights en nog veel meer. En we hebben er ook 4 routes in verwerkt!

Daar zijn we natuurlijk best een beetje trots op  Daarom is onze digitale reisgids Thailand in de AANBIEDING voor maar €9,95!

#4 Proef het local food

Na een avondje drinken is een goede maaltijd een eerste levensbehoefte. En wie van lekker eten houdt zit in Thailand wel goed, want als je ergens lekker kunt eten dan is het wel in Thailand. N

u zijn wij groot fan van Aziatische eten, en zeker Thais eten dus gaan we bij elk bezoek op zoek naar de lekkerste nieuwe en bijzondere hapjes.

Hoewel Phi Phi verre van de goedkoop is in vergelijking met de rest van het land, zijn er wel degelijk plekken waar je heerlijk en voordelig kunt eten. Check de kleinere tentjes in de hoofdstraten of de restaurantjes aan het strand.

Je betaalt hier misschien wat meer, maar het eten is heerlijk. En de setting is ook niet verkeerd natuurlijk ;)

Koh Phi Phi

You gotta love the food!

#5 Drink the night away

Thailand zou Thailand niet zijn als je er geen feestje kunt bouwen. Zo ook op Phi Phi. Het maakt niet uit op welk moment van de dag je zin hebt in een biertje of een cocktail, het is altijd verkrijgbaar. En daarnaast zal niemand er raar van opkijken als je om 13:00 uur een drankje in je hand hebt.

Of je nu op het strand ligt en geniet van het heerlijke weer en dat verfrissende zeebriesje met een lekker koude Long Island Icetea of ‘you’re dancing like nobody watching‘ om 3:00 uur ’s nachts, er is nooit een slecht moment voor een drankje!

Koh Phi Phi

Party hardy!

#6 Be like Spiderman

Altijd al een superheld willen zijn? Dat kan! En de fans van Spiderman zullen helemaal een geweldige tijd hebben op Kho Phi Phi. Krabi, en de omliggende omgeving, is het Mekka van het rots klimmen in het zuiden van Thailand.

Door de hoge kalkstenen kliffen kun je heel goed klimmen, ook op Phi Phi.

Phi Phi ligt op 42 kilometer van Krabi en heeft dezelfde kalkstenen kliffen. Met name de Tonsai Tower, gelegen aan de westelijke kant van de Tonsai baai, is een paradijs voor de klimmers in Phi Phi.

Het is een klif van 200 meter hoog met 48 verschillende klimroutes in alle moeilijkheidsgraden. Je kunt cursussen van een halve of hele dag volgen bij bijvoorbeeld Spider Monkey en Ibex Rock Climbing.

#7 To the batcave!

We zijn nog niet klaar met de superhelden. Je kunt namelijk ook een grot bezoeken op Phi Phi. Dit is niet de batcave van Batman, en ze hebben er ook geen Batmobile, maar wel een Viking Cave.

Het is niet super spectaculair, maar wel leuk als je een paar uurtjes over hebt. Het ligt aan de voet van een hoge kalkstenen rots aan de noordoostelijke kant van het eiland.

Met een long-tail boot vanaf Tonsai Bay (de belangrijkste pier op Phi Phi) ben je er in zo’n 30 minuten. De grot staat ook wel bekend als Tham Phaya Nak en dankt zijn naam aan de schilderingen op de wanden van de grot waaronder een Scandinavische drakkar.

Viking Grotten

To the Batcave.. of Viking Cave!

#8 Wordt een keukenprinses

Ben je een liefhebber van lekker Thais eten? En zou je dit het liefst ook zelf willen maken? Dan is een kookcursus wel een leuke optie! De heerlijke Thaise gerechten die je tijdens vakantie in Thailand eet, kun je dan ook thuis maken.

Het is niet alleen leuk om te doen, het is ook nog leerzaam. Je leert over de lokale specerijen en over wat je daadwerkelijk eet.

Een van de bekendste kookscholen is Pum Thai Cooking School vlakbij de Tonsai Pier. Deze kookschool biedt een ruime keuze aan kooklessen varierend van een 30-minuten-durende les (een of twee recepten) tot hele of halve dagen.

Je leert er van alles leert over kruiden, groenten, sauzen en gebruiken in Thaise gerechten. Het is educatief en leuk en thuis kun je je vrienden en familie trakteren op een heerlijke maaltijd!

#9 Ga eilandhoppen

Na het koken is het tijd om wat meer van de omgeving te genieten. Zo kun je leuke dagtrips boeken waar je verschillende eilanden bezoekt. Je kunt er voor kiezen om met een longtail-boot rondom Phi Phi te blijven of met een grotere boot wat verder te gaan.

Wat je ook doet, een ding is zeker. Je komt langs de mooiste tropische eilandjes met witte zandstranden en mooi helder water. Vaak kun je bij deze tours ook nog snorkelen bij de eilanden.

Voor de beste prijs en de beste tours kun je het best rondvragen bij de Tonsai Pier. Hier zitten genoeg bedrijfjes die verschillende tours aanbieden.

Koh Phi Phi

Wat een straf om hier te zijn….

#10 Bezoek een Muay Thai wedstrijd

Heb je genoeg gegeten, geklommen, gekookt, gedoken en gefeest? Dan kun je ook nog een Muay Thai wedstrijd bezoeken. Eigenlijk moet iedereen een keer een Muay Thai wedstrijd bezoeken in Thailand.  Ook op Koh Phi Phi kun je Muay Thai wedstrijden bezoeken.

Bijna elke avond wordt er in de Reggae Bar rond 20:00 uur een wedstrijd gehouden. Het wordt vrij druk, dus kom op tijd.

Na het gevecht vragen ze twee mensen uit het publiek om in de ring te stappen en te vechten, de winnaar krijgt een gratis bucket. Wij hebben het niet gedaan of gezien, maar het schijnt dat mensen zich laten verleiden met een gratis emmertje alcohol.

En hoe meer alcohol er vloeit, hoe meer mensen op het geweldige idee komen om in de ring te stappen.

Bangkok

When the going gets tough

Bonus

Heb je na deze 10 dingen nog tijd over? Dan kun je natuurlijk een van de omliggende eilanden bezoeken zoals Bamboo Island en Phi Phi Leh. Bamboo Island (Koh Phai in het Thais) is één van de zes eilanden in de Phi Phi archipel.

Je vindt Bamboo Island op ongeveer vijf kilometer ven Koh Phi Phi. Het is een echt tropisch paradijs met prachtige stranden en een mooi bebost binnenland.

Koh Phi Phi Leh is het tweede grootste eiland in de Phi Phi archipel. Het is onbewoond en behoort tot het Hat Nopharat Thara-Mu Koh Phi Phi National Park. Koh Phi Phi Leh is vooral bekend vanwege Maya Bay Beach, misschien wel het bekendste strand van Thailand.

Maya Bay werd wereldberoemd na de release van de film The Beach met Leonardo Di Caprio. In het hoogseizoen (november t/m april) is het hier behoorlijk druk.

Maya Bay Beach

Maya Bay Beach – alias Paradise!

Wat wij vinden:
  • 8/10
    Azië Expert - 8/10
8/10

Samenvatting

Koh Phi Phi is een van de mooiste en meest bezochte eilanden van het land. En dat is niet vreemd want het is er ook indrukwekkend mooi! En hoewel het eiland zelf vrij klein is, zijn er eigenlijk best veel dingen te doen op Phi Phi. Het is zeker geen eiland om alleen maar aan het strand te liggen, hoewel dat natuurlijk ook kan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder